Ανδρουλάκης:Κάποιοι δεν περίμεναν ούτε το τέλος της εκλογικής διαδικασίας για να θέσουν θέμα ηγεσίας

  18 June, 2024 ΑΡΘΡΑ
Ανδρουλάκης:Κάποιοι δεν περίμεναν ούτε το τέλος της εκλογικής διαδικασίας για να θέσουν θέμα ηγεσίας

Την πρώτη του μετεκλογική συνέντευξη έδωσε στην ΕΡΤnews o πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος δεν έχει τοποθετηθεί δημοσίως για τις παρεμβάσεις στελεχών του κόμματος, που έθεσαν ζήτημα ηγεσίας μετά το εκλογικό αποτέλεσμα, καθώς η μικρή αύξηση των ποσοστών του κόμματος δεν συνοδεύτηκε από την δεύτερη θέση.

Ο κ. Ανδρουλάκης είπε μεν ότι το ΠΑΣΟΚ θα μπορούσε να πάει καλύτερα στις ευρωεκλογές, αλλά εξαπέλυσε επίθεση σε όσους έθεσαν θέμα ηγεσίας, χωρίς να περιμένουν έστω να τελειώσει η εκλογική διαδικασία, ανέφερε χαρακτηριστικά. Πρόσθεσε δε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι δεύτερο κόμμα σε όλη την Ελλάδα πλην του Λεκανοπεδίου της Αττικής.

Για το πώς αναλύει το αποτέλεσμα της κάλπης και για το αν άλλαξε κάτι μετά από αυτές τις εκλογές, επισήμανε μεταξύ άλλων: «Ο κόσμος έχει πάρα πολλά προβλήματα (…) Η μεγάλη εικόνα είναι στην ήττα της ΝΔ».

Για το πώς αναλύει το αποτέλεσμα της κάλπης και για το αν άλλαξε κάτι μετά από αυτές τις εκλογές, επισήμανε: «Προσπάθησα τα χρόνια που ηγούμαι της παράστασης νοοτροπίες που μας έπληξαν να τις παραμερίσω, τείνοντας χέρι προς όλες τις κατευθύνσεις. Με θλίβει που κάποιοι δεν περίμεναν ούτε το πέρας της διαδικασίας. Απαξιωτική στάση για την ουσία της πολιτικής. Όχι την ώρα που βυθίζεται η ΝΔ εσύ να παίρνεις τον προβολέα από την ουσία και να τον στρέφεις στο κόμμα σου».

«Εμείς ανεβήκαμε. Είχαμε σταθερή ανοδική πορεία» είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

«Ανέλαβα ένα ΠΑΣΟΚ που δεν ήταν 2ο πουθενά στην Ελλάδα και έγινε 2ο σε όλη την Ελλάδα μέσα σε 2,5 χρόνια, πριν του λεκανοπεδίου Αττικής. Αυτό θα το θεωρούσαμε όνειρο πριν κάποια χρόνια. Άκουσα ότι οι πολιτικές μου επιλογές απομακρύνουν το ΠΑΣΟΚ και τώρα το ΠΑΣΟΚ πήρε το κέντρο μετά από χρόνια. Άρα δεν υπήρχε ζήτημα πολιτικών επιλογών» τόνισε.

«Τις ευθύνες αναλαμβάνω εγώ γιατί και λάθη έγιναν. Περίμενα να το κρατήσουμε όρθιο και όχι να καταστροφολογούμε».

«Αν αθροίσεις τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ πέραν του λεκανοπεδίου Αττικής, εμφανίζεται δεύτερο κόμμα (…) Δεν υπάρχει άλλο κόμμα στο χάρτη στην αντιπολίτευση, μόνο το πράσινο (…) Στην πολιτική είμαι ένας γενναίος άνθρωπος και αναλαμβάνω την ευθύνη. Στο αποτέλεσμα που έχουμε οικοδομήσει περίμενα να το κρατήσουμε όρθιο, όχι να το αποδομούμε (…) Έχουμε μεγάλους στόχους».

Σχετικά με το αν θα είναι εκ νέου υποψήφιος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, όποτε κι αν στηθούν εσωκομματικές κάλπες, επισήμανε: «Νομίζω ότι είναι καθαρό αυτό που είπα. Αυτό που χτίζω είναι σταθερό και δυνατό. Ο κόσμος που μας γύρισε την πλάτη και φτάσαμε στο 4% χτίσει μαζί μας εκ νέου μια δύναμη εμπιστοσύνης».

Για το τι συνέπειες θα έχει η αμφισβήτηση σας και η εσωστρέφεια για το ΠΑΣΟΚ, εφόσον δεν γίνουν εσωκομματικές εκλογές έως το 2025, όπως προβλέπεται, είπε: «Δεν θα δεχτώ ούτε ρεσάλτα ούτε τυχοδιωκτισμούς. Δεν θα επιστρέψουμε στις εποχές της διχόνοιας. Κάποια στιγμή θα γίνουν εσωκομματικές εκλογές. Θα τα κάνουμε όλα θεσμικά. Θα πάρουμε αποφάσεις στην Κεντρική Επιτροπή».

Για το αν έχουν διαταραχθεί οι σχέσεις του με τον Δήμαρχο Αθηναίων, Χάρη Δούκα, μετά τη συμπόρευσή τους, και για το αν περίμενε την παρέμβασή του στο θέμα ηγεσίας του κόμματος, υπογράμμισε: «Είναι θεμιτές οι φιλοδοξίες του κ. Δούκα, μπορεί να είναι υποψήφιος αλλά επειδή μίλησε για συνεχιζόμενες ήττες, το ΠΑΣΟΚ δεν έχει συνεχιζόμενες ήττες. Ανεβαίνει σταθερά υπό πολύ δύσκολες συνθήκες».

«Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να αναταχθεί, αλλά όχι με γυρολόγους και ανθρώπους που όταν χάνουν την καρέκλα θυμούνται την δημοκρατική παράταξη» κατέληξε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Για το αν σκοπεύει να ανταποκριθεί στην πρόσκληση Κασσελάκη για κοινοβουλευτική συμπόρευση σε κάποια σχέδια νόμου, τόνισε: «Θέλουμε λογικές προοδευτικές κινήσεις που θα επισημαίνουν τα ελλείμματα της κυβέρνησης».

Για το αν θα δώσει το παρών στο συνέδριο του Ινστιτούτου Τσίπρα, είπε: «Προτίμησα να έρθω εδώ, θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία»

 

Με διαρροή οι «κύκλοι που αμφισβητούν τον Νίκο Ανδρουλάκη» απαντούν σε όσα είπε κατά τη συνέντευξή του στην Ertnews και τον Γιώργο Κουβαρά.

«Την ώρα που πολλά στελέχη ζητούν να μιλήσει η βάση του κόμματος, ο Νίκος Ανδρουλάκης απειλεί με διαγραφές. Οι απειλές του αποδεικνύουν την πλήρη πολιτική αδυναμία του. Προεκλογικά έλεγε ότι είναι πολιτική ήττα η τρίτη θέση. Σήμερα δεν μας απάντησε ξεκάθαρα αν ηττηθήκαμε ή όχι. Έκανε επίθεση σε όλους και σε όλα χωρίς ίχνος αυτοκριτικής. Είπε: είμαι έτοιμος να αξιολογηθώ ανα πάσα στιγμή, όμως δεν έδωσε κανένα σαφές χρονοδιάγραμμα για το πότε θα στηθούν κάλπες.
Περιμένουμε να αποσαφηνίσει αν θέλει εκλογές και πότε θα γίνουν. Αυτή θα είναι η μόνη απάντηση για όλους και για όλα. Στους ισχυρισμούς του ότι όσοι διαφωνούν παίζουν το παιχνίδι της ΝΔ. Απαντάμε: Ότι η ΝΔ θα τρίβει τα χέρια της με κόμματα της αντιπολίτευσης από 12 εως 14%. Εξάλλου όλα τα φιλικά μέσα της ΝΔ αγωνίζονται να μας πείσουν ότι δεν χρειάζονται να γίνει καμία αλλαγή στο ΠΑΣΟΚ».

 

  18 June, 2024 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα