Ανδρουλάκης: Επιλογή ευθύνης, απόφαση αλλαγής

https://www.euro2day.gr/  23 April, 2023 ΑΡΘΡΑΓΝΩΜΕΣ
Ανδρουλάκης: Επιλογή ευθύνης, απόφαση αλλαγής

"Με προγραμματικούς άξονες το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ θα συμβάλλει δημιουργικά συμμετέχοντας σε μια κυβέρνηση συνεργασίας, εφόσον ο λαός μάς δώσει μια ισχυρή ψήφο εμπιστοσύνης και κατοχύρωσης της πολιτικής μας αυτονομίας", είπε ο πρόεδρος του κόμματος.

«Στις 21 Μαΐου καλούμε τους πολίτες να πάρουμε μαζί απόφαση Αλλαγής για ένα κράτος που θα λειτουργεί με αξιοπιστία, διαφάνεια και αξιοκρατία. Με ισχυρή δημόσια υγεία και παιδεία. Με δίκαιη ανάπτυξη, που θα σέβεται το περιβάλλον και τον άνθρωπο», αναφέρει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης σε άρθρο του στην εφημερίδα «Το Καρφί».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης επικρίνει τη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζοντας ότι εξακολουθούν να θέτουν το ψευτοδίλημμα «Μητσοτάκης ή Τσίπρας» ενώ το πραγματικό ερώτημα-διακύβευμα των εκλογών είναι σε ποια -επιτέλους- χώρα θέλουμε να ζούμε.

«Σε μια χώρα της οποίας το κράτος θα συνεχίσει να αποτελεί το λάφυρο του εκάστοτε νικητή των εκλογών και να υπηρετεί τα συμφέροντα των πελατειακών δικτύων του ή σε μια χώρα όπου το κράτος δικαίου θα λειτουργεί εγγυώμενο το δημόσιο συμφέρον και ενθαρρύνοντας τις κοινωνικές πρωτοβουλίες, που δημιουργούν νέες προοπτικές και προετοιμάζουν ένα καλύτερο μέλλον για την πατρίδα μας;», είναι το ερώτημα που θέτει και για το οποίο ο κ. Ανδρουλάκης σημειώνει:

«Χρειάζονται ριζικές τομές και ρήξεις και με τα δύο πελατειακά συστήματα που κυβέρνησαν τη χώρα τα δέκα τελευταία χρόνια προσθέτοντας περισσότερα προβλήματα απ' όσα έλυναν. Όπως, βέβαια, χρειάζονται οι ελάχιστες πολιτικές συμφωνίες και οι αναγκαίες κοινωνικές συναινέσεις που θα επιτρέψουν στη χώρα να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις και να αποκτήσει ένα σύγχρονο, αποτελεσματικό και κανονικό κοινωνικό κράτος. Ο ελληνικός λαός έχει -πλέον- την εμπειρία και τη γνώση να απαντήσει στις προκλήσεις της εποχής».

Όπως τονίζει, «αυτοί που απέτυχαν να αλλάξουν τον τρόπο διακυβέρνησης του τόπου δεν μπορούν να ηγηθούν της αναγκαίας προσπάθειας να αλλάξουν τα πολιτικά και διαχειριστικά πρότυπα της χώρας».

Επισημαίνει, δε, ότι το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής είναι το μόνο κόμμα που κατέθεσε έγκαιρα ένα πλήρως επεξεργασμένο και ρεαλιστικό σχέδιο ριζικών αλλαγών, τόσο σε επίπεδο δημοσίων πολιτικών όσο και στο επίπεδο της δημόσιας διοίκησης.

«Για εμάς, εκείνο που πρωτεύει είναι η δημιουργία μιας πραγματικά ανταγωνιστικής και δυναμικής οικονομίας, η ενίσχυση του κοινωνικού κράτους, η προτεραιοποίηση των επενδύσεων με υψηλή εγχώρια προστιθέμενη αξία, η συγκρότηση νέων παραγωγικών πυλώνων για την αξιοποίηση των νέων ευκαιριών και των ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών πόρων, η προστασία των δυνάμεων της εργασίας. Μιλήσαμε πρώτοι για την ανάγκη ανακατανομής των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης που σήμερα κατευθύνονται σε λίγα μόνο χέρια, τη στιγμή που η συντριπτική πλειονότητα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων δεν μπορεί να λάβει ούτε ένα νέο δάνειο. Προτείναμε, επίσης, να κατευθυνθεί το 8-10% από το Ταμείο Ανάκαμψης στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, γιατί σήμερα τα νοσοκομεία καταρρέουν», υπογραμμίζει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Τέλος, ο κ. Ανδρουλάκης δεσμεύεται πάνω σε αυτούς τους προγραμματικούς άξονες «το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής να συμβάλλει δημιουργικά συμμετέχοντας σε μια κυβέρνηση συνεργασίας, εφόσον ο λαός μάς δώσει μια ισχυρή ψήφο εμπιστοσύνης και κατοχύρωσης της πολιτικής μας αυτονομίας. Αυτονομίας που αποτελεί προϋπόθεση αλλαγής του πολιτικού παραδείγματος και του μοντέλου ανάπτυξης της Ελλάδας».

 

https://www.euro2day.gr/  23 April, 2023 ΑΡΘΡΑΓΝΩΜΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα