Ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών με αφορμή το θάνατο του 44χρονου.

mesaralive.gr  14 April, 2015 ΥΓΕΙΑ
Ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών με αφορμή το θάνατο του 44χρονου.

φωτό: stithoskopio.blogspot.g

«Κανένα φάρμακο χωρίς συνταγή» λέει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών με αφορμή το θάνατο του 44χρονου από το Φουρνοφάραγγο.

Την επικινδυνότητα της λήψης φαρμάκων χωρίς ιατρική συνταγή, επισημαίνει ο  Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών με αφορμή την  τραγωδία με τον θάνατο του  44χρονου από το Φουρνοφάραγγο,  σε νοσοκομείο του Ηρακλείου, ο οποίος ανήμερα το Πάσχα εισήχθη με συμπτώματα φαρυγγίτιδας και δύο ώρες αργότερα άφησε την τελευταία του πνοή στην εντατική του νοσοκομείου μετά από επιπλοκή της λοίμωξης. Ο ΙΣΑ με επιστολή του προς τον Υπουργό Υγείας Παν. Κουρουμπλή, επισημαίνει ότι δεν θα πρέπει να δίνεται  κανένα φάρμακο χωρίς ιατρική συνταγή, τονίζοντας μάλιστα ότι «θα πρέπει λοιπόν άμεσα  να ρυθμιστούν νομοθετικά οι ποινές που θα αφορούν στη χορήγηση φαρμάκων χωρίς ιατρική συνταγή».

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών αναφέρεται:

«Θέμα: Κανένα φάρμακο χωρίς ιατρική συνταγή

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,

Επ´ αφορμής περιστατικού, που γνωστοποιήθηκε από τα ΜΜΕ για  44χρονο ασθενή  με συμπτώματα φαρυγγίτιδας, ο οποίος  πήγε στο φαρμακείο και πήρε αντιβίωση, χωρίς ιατρική συνταγή με αποτέλεσμα μετά από 4 ημέρες να εισαχθεί στο  Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) του Βενιζελείου, εν συνεχεία διασωληνωμένος να μεταφερθεί από τους ιατρούς του Νοσοκομείου  στην εντατική, όπου  άφησε την τελευταία του πνοή, θέλουμε να σας γνωστοποιήσουμε τα κάτωθι:

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών έχει από καιρού επισημάνει την πάγια θέση του ότι "κανένα φάρμακο δεν πρέπει να δίδεται χωρίς ιατρική συνταγή" . Πρέπει λοιπόν άμεσα  να ρυθμιστούν νομοθετικά οι ποινές που θα αφορούν στη χορήγηση φαρμάκων χωρίς ιατρική συνταγή, σύμφωνα με τα Ευρωπαϊκά δεδομένα , διότι δεν πρέπει να κλάψουμε άλλα θύματα από αυτή την αλόγιστη κατάσταση. Εν έτη 2015 είναι τραγικό να πεθαίνουν κατ' αυτό τον τρόπο ασθενείς, ενώ ο ιατρός θα μπορούσε να είχε χορηγήσει την ενδεδειγμένη θεραπεία σώζοντας τον ασθενή.

Γνωρίζοντας την ευαισθησία σας θεωρούμε ότι άμεσα θα δώσετε λύση  στην επικίνδυνη αυτή κατάσταση.

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                 Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ                   ΑΛΕΞ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ»

 

mesaralive.gr  14 April, 2015 ΥΓΕΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα