Ανακοινωση για νεα μέτρα στήριξης των κτηνοτρόφων

mesaralive.gr  25 October, 2018 ΑΓΡΟΤΙΚΑOIKONOMIAΑΡΘΡΑ
Ανακοινωση για νεα μέτρα στήριξης των κτηνοτρόφων

Συνάντηση με τους εκπροσώπους των κτηνοτρόφων από όλη την Ελλάδα πραγματοποίησαν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρος Αραχωβίτης και η υφυπουργός, Ολυμπία Τελιγιορίδου.

Ο υπουργός τόνισε προς τους κτηνοτρόφους τη βούληση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, για τη στήριξη της πρωτογενούς παραγωγής, με στοχευμένα μέτρα και ανέπτυξε τα αμέσως επόμενα βήματα του υπουργείου προς αυτή την κατεύθυνση:

· Πληρωμή κρατικών ενισχύσεων ήσσονος σημασίας (de minimis) στις εκμεταλλεύσεις ορεινής, μειονεκτικής και νησιωτικής ποιμενικής κτηνοτροφίας

· Δημόσια διαβούλευση της νέας υπό σύνταξη Υπουργικής Απόφασης, που προβλέπει αυστηρότερες κυρώσεις, ακόμα και κλείσιμο/αφαίρεση άδειας επιχειρήσεων σε περιπτώσεις υποτροπής σοβαρών παραβάσεων

· Ποιοτική αναβάθμιση των ελέγχων στο φρέσκο γάλα και στη μεταποίηση γάλακτος και κρέατος

· Νόμο για τη συνδικαλιστική εκπροσώπηση των αγροτών και των κτηνοτρόφων που βρίσκεται στο στάδιο της επεξεργασίας και θα κατατεθεί το επόμενο διάστημα προς διαβούλευση.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο γενικός γραμματέας του υπουργείου, Νίκος Αντώνογλου, συνεργάτες του υπουργού, η Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων, ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας, η Ομοσπονδία Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας και 8 συνεταιρισμοί με κτηνοτροφικό προσανατολισμό (Α.Σ. Καλαβρύτων, Α.Σ. Αγρινίου, Α.Σ. Αμυνταίου κ.ά.).

 

mesaralive.gr  25 October, 2018 ΑΓΡΟΤΙΚΑOIKONOMIAΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα