Αναβλήθηκε η δίκη για την υπόθεση με την κάνναβη στο Τυμπάκι

neakriti.gr  03 April, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Αναβλήθηκε η δίκη για την υπόθεση με την κάνναβη στο Τυμπάκι

Η υπόθεση είδε το φως της δημοσιότητας τον Φλεβάρη του 2018

Αναβλήθηκε τελικά η εκδίκαση της υπόθεσης του εργαστηρίου κατεργασίας κάνναβης που φέρεται να είχε στηθεί μέσα σε καφενείο στο Τυμπάκι της Μεσσαράς.

Στο εδώλιο του Πενταμελούς Εφετείου Ανατολικής Κρήτης επρόκειτο να καθίσουν σήμερα δύο Κρητικοί, οι οποίοι έχουν κριθεί ένοχοι σε πρώτο βαθμό, καθώς φέρονται να είχαν αποθηκεύσει στο επίμαχο καφενείο περισσότερα από 16 κιλά χασίς, αλλά και πάνω από 2,5 κιλά «σοκολάτας»!

 

Εντούτοις, η δίκη αναβλήθηκε για τις 18 του ερχόμενου Σεπτεμβρίου, έπειτα από αίτημα από την πλευρά των συνηγόρων υπεράσπισης.

Συγκεκριμένα, η υπεράσπιση ζήτησε την αναβολή της δίκης, καθώς σήμερα απουσίαζε από το ακροατήριο μάρτυρας του κατηγορητηρίου ο οποίος –σύμφωνα με την υπεράσπιση- είναι ουσιώδης.

Η υπόθεση είχε έρθει στο φως της δημοσιότητας τον Φεβρουάριο του 2018, οπότε και συνελήφθησαν από την Αστυνομία δύο 48χρονοι φίλοι.

Τον περασμένο Οκτώβριο, το πρωτοβάθμιο δικαστήριο (Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης) έκρινε ένοχους αμφότερους τους κατηγορούμενους, επιβάλλοντάς στον κάθε έναν από αυτούς ποινή κάθειρξης 18 ετών.

 

neakriti.gr  03 April, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ