Αναβάλλεται το EURO 2020

  17 March, 2020 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ
Αναβάλλεται το EURO 2020

Ραντεβού το καλοκαίρι του...2021!

Οριστική φαίνεται πως είναι η αναβολή του EURO 2020 και η μετάθεσή του για το καλοκαίρι του 2021. Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση που έδωσε στη ιστοσελίδα της η νορβηγική ομοσπονδία ποδοσφαίρου, οι προτεινόμενες ημερομηνίες είναι από τις 11 Ιουνίου ως τις 11 Ιουλίου.

Η αναβολή του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος θα δώσει τη δυνατότητα ολοκλήρωσης της φετινής σεζόν, τόσο στα εθνικά πρωταθλήματα, όσο και στις διασυλλογικές διοργανώσεις (Champions League και Europa League), υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι θα επιτευχθεί μία ανάσχεση της πανδημίας του κορονοϊού εντός εύλογου χρονικού διαστήματος. 

Σε γενικές γραμμές, πρόθεση της UEFA είναι να διατηρήσει το format διεξαγωγής του EURO όπως είχε προβλεφθεί για φέτος, δηλαδή με τους αγώνες να διεξάγονται σε 12 διαφορετικές χώρες. Απομένει βέβαια μία σημαντική λεπτομέρεια: να δώσει το «πράσινο φως» και η FIFA, η οποία για το καλοκαίρι του 2021 έχει προγραμματίσει το πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων με τη νέα διευρυμένη του μορφή.

Ευρωπαϊκά παιχνίδια το Σ/Κ και αγώνες πρωταθλήματος τις καθημερινές

Στην απόφαση να γίνει ό,τι χρειαστεί –εφόσον το επιτρέψει η κατάσταση με τον κορωνοϊό- για να ολοκληρωθεί η ποδοσφαιρική σεζόν ως τις 30 Ιουνίου κατέληξε η UEFA.

Πέρα από την αναβολή του Euro για το καλοκαίρι του 2021, η πολωνική ομοσπονδία αποκάλυψε (μέσω ανακοίνωσης) ότι στην τηλεδιάσκεψη συμφωνήθηκε η δυνατότητα διεξαγωγής ευρωπαϊκών αγώνων τα Σ/Κ και παιχνιδιών πρωταθλήματος τις καθημερινές, ούτως ώστε να βγουν οι ημερομηνίες.

Κατά τ’ άλλα, οι αγώνες των εθνικών ομάδων που ήταν προγραμματισμένες για τον Μάρτιο (φιλικά παιχνίδια και πλέι-οφ για το Euro) μετατίθενται για τον Ιούνιο του 2020, ενώ θα αναβληθούν για ημερομηνία που θα γίνει προσεχώς γνωστή τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, που επρόκειτο να διεξαχθούν τον Ιούνιο του 2021.

 

  17 March, 2020 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα