Αλμυρός κορμός τυριού με ξηρούς καρπούς

argiro.gr  05 January, 2025 ΑΡΘΡΑ
Αλμυρός κορμός τυριού με ξηρούς καρπούς

Υλικά 

Για τον αλμυρός κορμός τυριού

Λίγο ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια σε πολύ λεπτές φέτες
4 αποξηραμένα σύκα ψιλοκομμένα
Λίγες σταγόνες βαλσαμικό ξύδι
Λίγες σταγόνες κονιάκ
200 γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
50 γρ. ροκφόρ σε θερμοκρασία δωματίου
150 γρ. προσούτο Καρπενησίου ψιλοκομμένο
1/2 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
100 γρ. κολοκυθόσπορο
50 kg καρυδόψιχα
Λίγα κράνμπερι για το γαρνίρισμα
Λίγες σταφίδες για το γαρνίρισμα
Κράκερ για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα σύκα για 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσει ελαφρώς το κρεμμύδι.

Σβήνουμε με το βαλσαμικό ξίδι και το κονιάκ και τα αφήνουμε να στεγνώσουν.

Μόλις γλασάρουν τα υλικά, αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά. Πιέζουμε τα μαλακά κρεμμύδια με το πιρούνι να λιώσουν και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Ρίχνουμε σε ένα μπολ το μαλακό τυρί κρέμα και το ροκφόρ και τα λιώνουμε με πιρούνι.

Προσθέτουμε το προσούτο, το μείγμα κρεμμυδιών-σύκων, την πάπρικα, το πιπέρι και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Απλώνουμε στον πάγκο μεμβράνη κουζίνας και στρώνουμε κατά μήκος το μείγμα των τυριών.

Τυλίγουμε σε ρολό και πιέζουμε τις άκρες στρίβοντας μέχρι να σχηματιστεί ένας λεπτός κορμός.

Τον παγώνουμε στο ψυγείο μερικές ώρες, να σφίξει.

Χοντροκόβουμε με το μαχαίρι τους ξηρούς καρπούς (καρύδι και κολοκυθόσπορο) και τους ανακατεύουμε σε ένα πιάτο.

Ξετυλίγουμε το κορμό και τον κυλάμε πάνω στους ξηρούς καρπούς να ντυθεί ολόγυρα.

Τον γαρνίρουμε με κράνμπερι και σταφίδες και τον σερβίρουμε με κράκερ.

 

argiro.gr  05 January, 2025 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα