Αλμυρο τσιζκεικ με ντοματινια και ντακο
Αλμυρο τσιζκεικ με ντοματινια και ντακο από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου! Αλμυρό cheesecake χωρίς ψήσιμο.
Υλικά Συνταγής
200 γραμ παξιμάδι από χαρούπι
1 κ.σ. βαλσαμικό ξύδι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1πρεζα αποξηραμένη ρίγανη
2 κ.σ. ροδέλες ελιάς
150 γραμ ντοματίνια μακρόστενα
1 κ.σ. σχοινόπρασο
λίγη κάπαρη προαιρετικά
Για την κρέμα τυριού
350 γραμ φρέσκο τυρί κρέμα
100 γραμ γιαούρτι
50 γραμ. τρίμματα φέτας
λίγο αλάτι
λίγα φύλλα βασιλικού για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Για να φτιάξουμε το αλμυρο τσιζκεικ με ντοματινια και ντακο,
συγκεντρώνουμε αρχικά τα υλικά για τη συνταγη. Στη συνέχεια, για το αλμυρό αυτό τσιζκεικ με ντοματινια και ντακο, θα ξεκινήσουμε πρώτα τη βάση για το τσιζκεικ αλμυρο.
Για τη βάση του αλμυρού τσιζκεικ
Για τη βάση του αλμυρού τσιζκεικ σπάμε τα παξιμάδια με διακοπτόμενη λειτουργία στο μπλέντερ για το αλμυρό τσιζκεικ.
Εναλλακτικά τα βάζουμε σε σακούλα τροφίμων και τα χτυπάμε με βαρύ αντικείμενο να θρυμματιστούν.
Βάζουμε τα παξιμάδια σε ένα μπολ ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, με το βαλσαμικο ξυδι, πασπαλίζουμε με ανθο αλατιου και λίγη ρίγανη.
Ανακατεύουμε και αφήνουμε για λίγο στην άκρη.
Για την κρεμα τυριου στη συνταγη αλμυρο τσιζκεικ με ντοματινια και ντακο
Βάζουμε το φρέσκο τυρι κρεμα σε ένα μπολ. Με μια μαλακή σπάτουλα ανακατεύουμε να αφρατέψει και προσθέτουμε το γιαουρτι.
Ανακατεύουμε τα δυο υλικά να γίνουν αφράτη κρέμα.
Τέλος ρίχνουμε τα τρίμματα φέτας κι ανακατεύουμε την κρέμα για το αλμυρό cheesecake.
Για το σερβίρισμα
Σε ψηλά ποτήρια κάνουμε 1 στρώση σαν βάση με τα θρυμματισμένα παξιμάδια χαρουπιού.
Κάνουμε μια στρώση με αφράτη κρέμα τυριού και πασπαλίζουμε με λίγο σχοινόπρασο και λίγη ελιά.
Επαναλαμβάνουμε στρώσεις υλικών.
Τέλος γαρνίρουμε όλη την επιφάνεια με τα κομμένα ντοματινια, τις ροδελες ελιας και την καπαρη.
Ραντίζουμε με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο και σερβίρουμε με λίγα φύλλα βασιλικού.
Μπορείτε να αφήσετε το αλμυρό cheesecake στο ψυγείο να γίνει δροσερό ή να το σερβίρετε αμέσως για πιο τραγανό αποτέλεσμα και πιο αφράτη κρέμα τυριού.
Στο αλμυρο τσιζκέικ με ντοματινια και ντακο, μπορείτε να αντικαταστήσετε το γιαουρτι με κρέμα γάλακτος 36% χτυπημένη.