Αλλάζει το σκηνικό του καιρού

  09 February, 2020 ΑΡΘΡΑ
Αλλάζει το σκηνικό του καιρού

Σημαντική άνοδος της θερμοκρασίας από αύριο

Ηπιότερες φαίνεται να είναι σήμερα, Κυριακή, οι καιρικές συνθήκες, με τη θερμοκρασία, ωστόσο, να παραμένει σε χαμηλά επίπεδα και στην Κρήτη.

Ειδικότερα, μέχρι το απόγευμα της Κυριακής, στην Κρήτη αναμένονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι πνέουν βόρειοι στα 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία κυμαίνεται από 4 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), το σημερινό σκηνικό του καιρού θα συνεχιστεί και αύριο στην Κρήτη, ωστόσο, την Τρίτη, αναμένονται τοπικές βροχές στο νησί, όποτε και οι άνεμοι θα φτάσουν μέχρι και τα 7 μποφόρ στα νότια πελάγη της Ελλάδας. Πάντως, η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο από αύριο, Δευτέρα, σε όλη τη χώρα.

Αναλυτικότερα:

Πως θα εξελιχθεί ο καιρός στην Ελλάδα;

Δευτέρα

Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στα δυτικά και τα νότια και από το απόγευμα και στα βόρεια με τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά της Ηπείρου, αναμένονται αύριο, Δευτέρα. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες και θα σημειωθούν τοπικές ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικά δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Στα υπόλοιπα δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5, βαθμιαία 5 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες.

Τρίτη

Στα δυτικά, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και πρόσκαιρα στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τις Κυκλάδες και την Κρήτη νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα Δωδεκάνησα πιθανόν καταιγίδες με βαθμιαία βελτίωση από τα δυτικά. Στα υπόλοιπα γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και στα νότια πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο.

Τετάρτη

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και πρόσκαιρα στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα Δωδεκάνησα. Στα υπόλοιπα γενικά αίθριος καιρός. Η ορατότητα στα δυτικά τις βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι στα δυτικά, κεντρικά και νότια θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ με εξασθένηση. Στα υπόλοιπα από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Πέμπτη

Στα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο πρόσκαιρες νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών στα Δωδεκάνησα. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ στρεφόμενοι από το βράδυ στα δυτικά σε νότιους νοτιοανατολικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα βόρεια.

Παρασκευή

Αραιές νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία στα δυτικά θα πυκνώσουν και είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

 

  09 February, 2020 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα