Αλλάζει “πρόσωπο” το ΑΣΕΠ-Ποιες αλλαγές εξετάζονται για τις προσλήψεις

  18 June, 2024 OIKONOMIAΑΡΘΡΑ
Αλλάζει “πρόσωπο” το ΑΣΕΠ-Ποιες αλλαγές εξετάζονται για τις προσλήψεις

Τρεις αλλαγές στη διαδικασία των προσλήψεων μέσω ΑΣΕΠ εξετάζει η κυβέρνηση προκειμένου να επιταχυνθούν οι διορισμοί.

Όπως αναφέρει η  εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “,αυτές είναι οι εξής:

1.Ψηφιακά δικαιολογητικά:

Στα σκαριά  της κυβέρνησης  βρίσκεται ένα νέο αυτοματοποιημένο μοντέλο ελέγχου των δικαιολογητικών που θα υποβάλλονται.

2.Πρόσληψη σε 12 μήνες:

Λύσεις για  κάθε στάδιο ενός διαγωνισμού πρόσληψης φαίνεται πως εξετάζει η κυβέρνηση.  Αυτό σημαίνει ότι επίκειται διαβούλευση με τα στελέχη της Αρχής για θέματα εσωτερικής λειτουργίας.

3.Ο «κόφτης»:

Σε ράγες υλοποίησης μπαίνει από τον επόμενο γραπτό πανελλήνιο διαγωνισμό ένας «κόφτης» στον αριθμό των θέσεων που θα μπορούν να επιλέξουν οι επιτυχόντες.

Η εναλλακτική το επικουρικό σχήμα

Μια ενναλακτική που εξετάζεται η κυβέρνηση για το θέμα του ΑΣΕΠ είναι να συγκροτηθεί ένα επικουρικό σχήμα. Όπως αναφέρει η εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ”  συζητείται και ως μία εναλλακτική το επικουρικό σχήμα. Η δημιουργία ενός μίνι ΑΣΕΠ, δηλαδή το σενάριο συγκρότησης ενός επικουρικού οργανισμού ως υποβοηθητικού στη διαχείριση του όγκου των προσλήψεων, ο οποίος θα βρίσκεται υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ.

Οι πρόσφατες δηλώσεις Μητσοτάκη και του Λιβάνου

Ο πρωθυπουργός ,Κυριάκος Μητσοτάκης έχει χαρακτηρίσει «το πιο αποτελεσματικό κράτος» ως μία από τις στοχευμένες προτεραιότητές μας», κατά τη διάρκεια του Υπουργικού Συμβουλίου με τη νέα κυβερνητική σύνθεση το περασμένο Σάββατο, ενώ την ερχόμενη Πέμπτη προγραμματίζει σύσκεψη εργασίας στο υπουργείο Εσωτερικών με αιχμή το νέο ΑΣΕΠ.

Στις προσλήψεις που γίνονται με το ΑΣΕΠ  αναφέρθηκε πρόσφατα και ο  υπουργός Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος. Οι προσλήψεις στο ΑΣΕΠ είναι η πρώτη προτεραιότητα, είπε. Και πρόσθεσε πως «η συνεργασία με το ΑΣΕΠ ώστε να επιταχύνονται οι διαδικασίες προσλήψεων. Το ΑΣΕΠ έχει δημιουργήσει ένα σύστημα αντικειμενικό για τις προσλήψεις, το οποίο πρέπει να το ενισχύσουμε, ώστε να κάνει πολύ πιο εύκολα τη δουλειά του. Για παράδειγμα πολλά στοιχεία είναι διαθέσιμα ηλεκτρονικά οπότε δεν χρειάζεται να κάθεται ένας άνθρωπος να τα ελέγχει ένα-ένα αφού είναι πλέον διαθέσιμα, όπως πχ η εργασιακή του εμπειρία, ή το πτυχίο του, μπορούμε να συνδεθούμε απευθείας με το πανεπιστήμιο. Όλα αυτά θα δημιουργήσουν μία σημαντική επιτάχυνση και κυρίως θα περιοριστεί εκ των πραγμάτων και ο ρόλος των ενστάσεων, αφού τα δεδομένα θα συλλέγονται ηλεκτρονικά, θα είναι πιο αξιόπιστα και γρήγορα τα αποτελέσματα, χωρίς μεγάλα περιθώρια ανθρώπινου λάθους ».

 

Δείτε επίσης

    Δεν υπάρχουν καταχωρήσεις
  18 June, 2024 OIKONOMIAΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα