Αλλάζει απο αύριο το σκηνικό του καιρού

Μεταβολή του καιρού αναμένεται αύριο Παρασκευή (6/8), με κύρια χαρακτηριστικά: τη λήξη του καύσωνα στις περισσότερες περιοχές, την επικράτηση ενισχυμένων ανέμων και τις τοπικά ισχυρές καταιγίδες στη Μακεδονία και τη Θράκη.
Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση στη δυτική και τη βόρεια Ελλάδα, όπου δεν θα ξεπεράσει τους 36 βαθμούς Κελσίου.
Στην υπόλοιπη χώρα, με εξαίρεση την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, η θερμοκρασία θα υποχωρήσει κατά 3 με 5 βαθμούς Κελσίου.
Ισχυροί δυτικοί βορειοδυτικοί άνεμοι θα επικρατήσουν τόσο στα πελάγη και τα νησιά όσο και στις ηπειρωτικές περιοχές. Από το απόγευμα της Παρασκευής, στη βόρεια Ελλάδα, με το πέρασμα του ψυχρού μετώπου που είναι το κύριο αίτιο αυτής της μεταβολής του καιρού, οι άνεμοι θα είναι βόρειοι βορειοδυτικοί και πρόσκαιρα θα ενισχυθούν σε πολύ ισχυρούς.
Δείτε επίσης
- Σαφή μηνύματα Μητσοτάκη-Μακρόν στην Άγκυρα -Το θαλάσσιο πάρκο στο Αιγαίο εκνευρίζει την Τουρκία
- Προς μείωση και σταδιακή κατάργηση του τεκμαρτού εισοδήματος
- Οι influencers στο στόχαστρο της εφορίας – Σαφάρι των Αρχών στα social media για αδήλωτα εισοδήματα
- Πανελλαδικές Εξετάσεις 2025: Συνέχεια σήμερα για τους υποψήφιους των ΕΠΑΛ
- Καιρός: Ισχυροί άνεμοι και σταδιακή πτώση θερμοκρασίας στην Κρήτη από σήμερα