Αλκυόνη Παπαδάκη: “Έχασα γιο και σύζυγο μέσα σε 6 μήνες – Δεν μπορώ να γράψω”

https://www.news247.gr/  21 November, 2023 ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ
Αλκυόνη Παπαδάκη: “Έχασα γιο και σύζυγο μέσα σε 6 μήνες – Δεν μπορώ να γράψω”

Η γνωστή συγγραφέας Αλκυόνη Παπαδάκη μίλησε για την απώλεια του γιου της, σε ηλικία 42 ετών, αλλά και του συζύγου της. Η εξομολόγησή της για τα οικονομικά προβλήματα.

Μια σπάνια και άκρως εξομολογητική συνέντευξη παραχώρησε η αγαπημένη συγγραφέας Αλκυόνη Παπαδάκη την εκπομπή “Επί τόπου” του Open την Κυριακή (20/11).

Η γνωστή συγγραφέας αναφέρθηκε στην απώλεια του γιου της και του συζύγου της, μέσα σε διάρκεια 6 μηνών, αλλά και το γεγονός ότι δυσκολεύεται πια να γράψει.

“Πολύ συχνά συναντώ ανθρώπους που μου λένε ότι τους βοήθησα και αισθάνομαι άβολα. Γιατί εγώ δεν έκανα κάτι, την ψυχή μου βγάζω στα βιβλία μου. Ήμουν μέσα στη ζωή και κοντά στους ανθρώπους. Αισθάνομαι υπερήφανη που τα βιβλία μου τα διαβάζουν όλοι οι άνθρωποι. Από καθηγητές πανεπιστημίου μέχρι και απλοί άνθρωποι, εργάτες” είπε, αρχικά, η Αλκυόνη Παπαδάκη.

“Είναι μια εποχή δύσκολη για τα βιβλία γενικά. Επειδή μου συνέβησαν αυτά τα γεγονότα απανωτά, και τα πιο δύσκολα. Όπως το να χάσω το παιδί μου. Έχω ένα μαχαίρι καρφωμένο πάνω μου. Δεν μπόρεσα να κάνω ένα νέο βιβλίο. Ένα καινούργιο βιβλίο τραβάει και τα προηγούμενα. Πάγωσε η ζωή. Δεν μου φταίει κανείς. Εμένα μου πήγε η ζωή σε καταιγίδα”, είπε και συμπλήρωσε:

“Χάνω τον σύζυγό μου και τον γιο μου, ήταν 42 χρονών το παιδί μου. Δεν είναι εύκολο να τα διαχειριστεί κανείς. Δεν μπορούσα αυτή την εποχή, γιατί δεν ήταν μόνο οι θάνατοι, προηγήθηκαν νοσοκομεία. Δεν μπόρεσα να γράψω και ακόμα δεν μπορώ. Έχω στο μυαλό μου ότι θα γράψω ένα δυνατό βιβλίο για όσα έζησα”.

Για τον θάνατο του παιδιού της, ανέφερε: “Ο γιος μου έφυγε από κύρωση του ήπατος. Ήταν λίγο φευγάτος και έπινε τελευταία. Δεν το έχω ξεπεράσει, δεν μπορώ να πιστέψω ότι δεν υπάρχει στη ζωή μου. Περιμένω κάθε βράδυ το κλειδί στην πόρτα ή το πρωί να φωνάζει “μαμά”. Είναι όλα νωπά ακόμη”.

“Είναι πολύ δύσκολη αυτή η ερημιά. Δεν μιλάμε για μοναξιά αλλά για ερημιά. Προσπαθώ με κάθε τρόπο να σταθώ στα πόδια μου”.

“Η ζωή ήταν πολύ δύσκολη για ένα μικρό παιδί να μεγαλώνει. Καμιά φορά που λένε “πέρασα 40 κύματα” εγώ λέω ότι αυτά τα χρησιμοποίησα για προπόνηση. Είναι δύσκολα με τα οικονομικά και θέλω να βοηθήσω και την εγγονή μου που έμεινε πίσω. Για αυτήν έχω και προσπαθώ να ανταπεξέλθω! Νιώθω συνεχώς ένα μαχαίρι στην ψυχή μου. Εγώ, όμως, πρέπει να ζήσω και να μην αφήσω τον εαυτό μου να με παρασύρει αυτός ο πόνος” είπε σε άλλο σημείο της συνέντευξής της.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως η Αλκυόνη Παπαδάκη ανέφερε ότι περνάει δύσκολα και έχει οικονομικά προβλήματα, ενώ τα βγάζει πέρα με 250 ευρώ. “Περνάω πολύ δύσκολα. Βρίσκομαι σε πάρα πολύ δύσκολη θέση και προσπαθώ, με τη βοήθεια των φίλων, να τα βγάλω πέρα. Το σπίτι που ζω είναι ένα ερείπιο” είπε.

 

https://www.news247.gr/  21 November, 2023 ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα