Aκόμα να ντυθούν στα λευκά τα βουνά της Κρήτης

Βρισκόμαστε ήδη στο πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου αλλά ο καιρός θυμίζει άνοιξη ή αρχές φθινοπώρου.
Τα βουνά της Κρήτης και ειδικά ο Ψηλορείτης παραμένουν με την απειροελάχιστη ποσότητα χιονιού που είχε πέσει, ενώ οι κάτοικοι της περιοχής εκφράζουν την έκδηλη ανησυχία τους για τα αποθέματα νερού το επόμενο καλοκαίρι.
Ταυτόχρονα στην Κρήτη γίνεται περισσότερο αισθητή, από οπουδήποτε αλλού η κλιματική αλλαγή, αφού και μέχρι πριν μερικά χρόνια ήταν αδιανόητο τέτοια εποχή τα βουνά να είναι «γυμνά».
Κεφαλογιάννης: Ανησυχία για την επάρκεια νερού το επόμενο καλοκαίρι
«Η εικόνα του Ψηλορειτη δεν ταυτίζεται με την εποχή και πλέον αρχίζουμε να ανησυχούμε και για την υπαρξη του νερού στους ταμιευτήρες κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Σίγουρα θα υπάρξουν βροχοπτώσεις το επόμενο διάστημα. Όμως οι μεγάλες χιονοπτώσεις είναι εκείνες που εξασφαλίζουν μεγαλύτερες ποσότητες νερού στους υπόγειους ταμιευτήρες. Θέλουμε να ελπίζουμε ότι το επόμενο διάστημα, μέχρι και τον Μάρτιο, ο Ψηλορείτης θα δεχθεί επαρκείς ποσότητες χιονιού οι οποίες θα εξασφαλίσουν το απαραιτήτο νερό για το καλοκαίρι» ανέφερε ο Δήμαρχος Ανωγείων κ. Σωκράτης Κεφαλογιάννης.
Δείτε επίσης
- Δημος Γόρτυνας: Απάντηση Σχοιναράκη στις κατηγορίες Κοκολάκη
- Καλάθι του νοικοκυριού: Έως τις 30 Ιουνίου παρατείνεται το μέτρο
- Βαρδάκης: Η Μενδώνη αγνοεί την ιστορική σημασία των εγκαταστάσεων του Ασφεντιλιά
- Πρωί: Γιατί είναι καλό να ξυπνάμε νωρίς;
- Δήμος Φαιστού: Μήνυμα Δημάρχου για την Εθνική Επέτειο του 1821
Σχετικά άρθρα
- 20 φορές πιθανότερες οι σοβαρές καλοκαιρινές ξηρασίες, εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής
- SOS από τους επιστήμονες: Η κλιματική αλλαγή μπορεί να φέρει το τέλος της ανθρωπότητας
- Κλιματική αλλαγή: Οι θερμοκρασίες στη Γη ανεβαίνουν πιο γρήγορα από τους υπολογισμούς των ειδικών
- Μία φωτογραφία της χιονισμένης Ελλάδας από τον ΔΔΣ, υπενθύμιση για την κλιματική αλλαγή
- Πως επηρεάζεται η ελαιοπαραγωγή απο την κλιματική αλλαγή;