Ακόμα ένα «λιθαράκι» από τη ΔΡΩ για τον πολιτισμό και τον Ερωτόκριτο!

mesaralive.gr  28 December, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΑΡΘΡΑ
Ακόμα ένα «λιθαράκι» από τη ΔΡΩ για τον πολιτισμό και τον Ερωτόκριτο!

Η Εθελοντική ομάδα νεολαίας Φαιστού ΔΡΩ εκ της ιδρύσεως της προσπαθεί να κάνει δράσεις οι οποίες θα διαφέρουν από τις συνηθισμένες και οι οποίες θα έχουν απτό αποτέλεσμα στην τοπική κοινωνία.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων αυτών ένα χρόνο πριν, τέτοιες μέρες, εγκαινίασε  την ανταλλακτική βιβλιοθήκη η οποία είχε ως σκοπό να καλλιεργήσει την αγάπη για το βιβλίο στους συνδημότες μας. Όπως μάλιστα αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση «Τα εγκαίνια της βιβλιοθήκης πλαισίωσε μια ομιλία για τον πολιτισμό με ομιλητή τον καθηγητή Νίκο Λυγερό και θέμα ‘’Ερωτόκριτος το Ενετο-Κρητικό άσμα’’(η πρώτη ομιλία με αυτό το θέμα στην Ελλάδα). Εν αγνοία της ομάδας, την επόμενη μέρα παίρνοντας ως αφορμή το βίντεο της ομιλίας που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του ομιλητή, ξεκινούσε μια αλυσίδα ομιλιών με το συγκεκριμένο θέμα σε Ελλάδα και Κύπρο. Το θέμα έγινε γνωστό στην περιφέρεια Κρήτης και άμεσα ξεκίνησε ένας αγώνας ένταξης του ‘’Ερωτόκριτου’’ στην παγκόσμια κληρονομιά της UNESCO.

Σήμερα ένα χρόνο μετά, δηλώνουμε υπερήφανοι που βοηθήσαμε έστω και τόσο λίγο στην κατάθεση πρότασης ένταξης του Ερωτόκριτου στη παγκόσμια κληρονομιά και είμαστε βέβαιοι ότι η πρόταση θα εγκριθεί.

Αυτό είναι μόνο ένα μικρό δείγμα γραφής της ΔΡΩ και για αυτό συνεχίζουμε να επιζητούμε την ενεργή συμμετοχή των νέων της περιοχής στην ομάδα μας με κάθε τρόπο αλλά κυρίως με την συμμετοχή τους στην ομάδα, στις συνελεύσεις, στις ιδέες για επόμενες δράσεις. 

Χρόνια πολλά καλά και δημιουργικά». 

 

mesaralive.gr  28 December, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα