Αίθριος ο καιρός σήμερα στην Κρήτη

  27 March, 2022 ΑΡΘΡΑ
Αίθριος ο καιρός σήμερα στην Κρήτη

Στους 22 έως 23 βαθμούς Κελσίου έφτασαν οι μέγιστες θερμοκρασίες τις μεσημεριανές ώρες του Σαββάτου 26 Μαρτίου 2022, σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.

Η μεγαλύτερη τιμή καταγράφηκε στην Πετροκεφάλι Μοιρών και ήταν ίση με 23.3 C, ακολουθεί η Σίβα Ηρακλείου 22.9, η Πλώρα Ηρακλείου 22.6, η Ζίτσα Ιωαννίνων 22.4, το Αστέρι Λακωνίας 22.0, η Γαβαλού Αιτωλοακαρνανίας 21.9, η Γόρτυνα Ηρακλείου 21.8 και ο Λέντας Ηρακλείου. Στον πίνακα που ακολουθεί παρουσιάζονται οι 8 σταθμοί που κατέγραψαν τις υψηλότερες μέγιστες θερμοκρασίες.

Αίθριος προβλέπεται αρχικά ο καιρός σήμερα Κυριακή, 27 Μαρτίου στην Κρήτη, βαθμιαία ωστόσο θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις, που μετά τις μεσημβρινές ώρες θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα ανατολικά έως 5 Μποφόρ, βαθμιαία από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Πιο αναλυτικά, στο Ηράκλειο προβλέπονται αραιές νεφώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Ηλιοφάνεια αναμένεται στο Αρκαλοχώρι Ηρακλείου. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι – βορειοανατολικοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Αραιές νεφώσεις θα επικρατήσουν και στα Χανιά σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στα Σφακιά θα επικρατήσει ηλιοφάνεια το πρωί. Από το μεσημέρι αναμένονται νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Ηλιοφάνεια αναμένεται στο Ρέθυμνο σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Αραιές νεφώσεις θα επικρατήσουν και στα Ανώγεια Ρεθύμνου σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς. Η ορατότητα θα είναι περιορισμένη τις πρωινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στον Άγιο Νικόλαο αναμένεται ηλιοφάνεια το πρωί, ενώ το απόγευμα θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στην Ιεράπετρα θα επικρατήσει ηλιοφάνεια σε όλη την διάρκεια της ημέρας. Τις βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυ6τικοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 ως 19 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην επικράτεια

Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία από τα δυτικά θα πυκνώσουν.

Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη στα ηπειρωτικά.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν την μεταφορά αφρικανικής σκόνης στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα Δωδεκάνησα βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά ασθενείς και βαθμιαία από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα βόρεια. Στα ηπειρωτικά θα φτάσει στους 20 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα στους 18 με 19 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική

Καιρός: Αρχικά αίθριος. Αραιές νεφώσεις από τις μεσημβρινές ώρες.

Άνεμοι: Ασθενείς και βαθμιαία νότιοι 3 με 4 μποφόρ

Θερμοκρασία: Από 09 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη

Καιρός: Αρχικά αίθριος. Αραιές νεφώσεις από τις μεσημβρινές ώρες.

Άνεμοι: Ασθενείς και βαθμιαία νοτιοανατολικοί έως 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 06 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια

Καιρός: Αρχικά αίθριος. Αραιές νεφώσεις από τις μεσημβρινές ώρες.

Άνεμοι: Ασθενείς και βαθμιαία νότιοι 3 με 5 μποφόρ,

Θερμοκρασία: Από 08 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία - Θράκη

Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις από το μεσημέρι στη δυτική και κεντρική Μακεδονία.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 τοπικά νότιοι έως 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 03 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη και στη Θράκη η μέγιστη θα είναι τοπικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν.

Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Άνεμοι: Νοτιοανατολικοί 3 με 4 και τοπικά στο Ιόνιο έως 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 05 έως 20 βαθμούς Κελσίου και στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν.

Άνεμοι: Ασθενείς και βαθμιαία νότιοι 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 05 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου - Δωδεκάνησα

Καιρός: Αρχικά αίθριος. Από τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις.

Άνεμοι: Στα βόρεια ασθενείς και βαθμιαία νότιοι έως 4 μποφόρ. Στα νότια βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.

Θερμοκρασία: Από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

 

  27 March, 2022 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα