Aίτημα για την ίδρυση πυροσβεστικού κλιμακίου στο Αρκαλοχώρι

  19 December, 2019 ΑΡΘΡΑ
Aίτημα για την ίδρυση πυροσβεστικού κλιμακίου στο Αρκαλοχώρι

Στην υποβολή αιτήματος προς το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος για την ίδρυση και λειτουργία πυροσβεστικού κλιμακίου στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας σε δημοτικό κτίριο/χώρο που θα παραχωρήσει ο Δήμος στην κοινότητα Αρκαλοχωρίου, προχώρησε η δημοτική αρχή του Δήμου Μινώα Πεδιάδας, σε υλοποίηση της υπ. αρ. 238/2019 ομόφωνης απόφασης του οικείου Δημοτικό Συμβούλιο.

Στην εν λόγω απόφαση του ΔΣ του Δήμου Μινώα Πεδιάδας τονίζεται πως «υπάρχει σημαντική ανάγκη για ενίσχυση των πολιτικών Πολιτικής Προστασίας ως προς την πρόληψη, ετοιμότητα, αντιμετώπιση και αποκατάσταση των έκτακτων αναγκών και φυσικών καταστροφών που συμβαίνουν στην περιοχή του Δήμου και οι οποίες παρουσιάζουν αυξητικές τάσεις τα τελευταία χρόνια» και πως «στα διοικητικά όρια του Δήμου δεν λειτουργεί κλιμάκιο ή σταθμός του Πυροσβεστικού Σώματος» την ίδια στιγμή που «το γεωγραφικό ανάγλυφο του Δήμου παρουσιάζει σημαντικές ιδιομορφίες και ιδιαίτερα χαρακτηριστικά».

Αναφερόμενος στην παραπάνω πρωτοβουλία, ο Δήμαρχος Μανώλης Φραγκάκης επισημαίνει πως «η δημοτική αρχή έχει θέσει ως προτεραιότητα την ίδρυση και λειτουργία πυροσβεστικού κλιμακίου στα διοικητικά όρια του δήμου μας και προς τη κατεύθυνση αυτή το Δ.Σ. έλαβε το προηγούμενο διάστημα, την απόφαση να παραχωρήσει την αναγκαία κτιριακή υποδομή που θα μπορεί να φιλοξενήσει και να καλύψει την επιχειρησιακή λειτουργία του πυροσβεστικού κλιμακίου. Σε κάθε περίπτωση, ευχαριστούμε την Πυροσβεστική Υπηρεσία για την έως σήμερα άριστη συνεργασία και ευελπιστούμε πως το αίτημα μας θα γίνει αποδεκτό».

 

  19 December, 2019 ΑΡΘΡΑ