Αγώνας να αυτονομηθεί το Τυμπάκι από τον Δήμο Φαιστού

  10 September, 2024 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΠΡΟΣΩΠΑΑΡΘΡΑ
Αγώνας να αυτονομηθεί το Τυμπάκι από τον Δήμο Φαιστού

Αποκαλύψεις από πρώην Εισαγγελέα για σχέδιο αυτόνομου Δήμου από το 2019

Την απόσχιση του Τυμπακίου από τον Δήμο Φαιστού και την αυτονόμησή του ως Δήμος Τυμπακίου διεκδικεί Επιτροπή που συστάθηκε υπό τον πρώην πρόεδρο της Εισαγγελίας Εφετών Νίκο Μαρκάκη όπως αποκάλυψε ο ίδιος σήμερα μιλώντας στο Radiome 88.4.

Η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής που απαρτίζεται από 7 μέλη θα πραγματοποιηθεί αύριο με στόχο να καθορίσει τον οδικό χάρτη και τα βήματα για τη διεκδίκηση του αιτήματος περί αυτονόμησης του Τυμπακίου.

Ο πρώην Εισαγγελέας που προΐσταται αυτής της προσπάθειας μιλώντας στην εκπομπή Επιστροφή στο Μέλλον με τον Λευτέρη Συμβουλάκη στο Radiome 88.4 αποκάλυψε ακόμη ότι δεν είναι η πρώτη φορά που το Τυμπάκι διεκδικεί την αυτονόμησή του θεωρώντας ότι έχει μπει ταφόπλακα με την συνένωση με τον Δήμο Φαιστού αφού το 2019 όπως είπε ο τότε διευθύνων σύμβουλος των Μινωικών Γραμμών με καταγωγή από την περιοχή Αντώνης Μανιαδάκης είχε κάνει ανάλογες προσπάθειες τεκμηριώνοντας τους λόγους που θα πρέπει το Τυμπάκι να αυτονομηθεί λέγοντας ότι διαθέτει παραλίες 23 χιλιομέτρων όπως τα Μάταλα, τοπική αυτόνομη οικονομία και υποδομές.

Μάλιστα τότε ο κ. Μανιαδάκης είχε θέσει το φάκελο τεκμηρίωσης της διεκδίκησης υπ’ όψιν του Υπουργείου Εσωτερικών και όπως είπε ο κ. Μαρκάκης ήταν ένα βήμα πριν γίνει οριστική απόφαση η αυτονόμηση του Τυμπακίου.

Ωστόσο προκηρύχθηκαν εκλογές και το εγχείρημα “ναυάγησε”. Ανάλογη προσπάθεια έγινε και το 2022 ενώ τώρα η Επταμελής Επιτροπή που συστάθηκε επανεκκινεί το εγχείρημα “πατώντας” πάνω στην τεκμηρίωση του 2019 και διεκδικώντας να ιδρυθεί ξανά αυτόνομος Δήμος Τυμπακίου.

Ακούστε τι είπε ο πρώην Εισαγγελέας Εφετών Νίκος Μαρκάκης στο Radiome.88.4

 

  10 September, 2024 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΠΡΟΣΩΠΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα