Αγρότες: Μέχρι πότε αποδοχή μεταβίβασης δικαιωμάτων, πότε πληρώνει το τσεκ ο ΟΠΕΚΕΠΕ

  11 October, 2023 ΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ
Αγρότες: Μέχρι πότε αποδοχή μεταβίβασης δικαιωμάτων, πότε πληρώνει το τσεκ ο ΟΠΕΚΕΠΕ

Ήδη ξεκίνησε ο προβλεπόμενος έλεγχος από τις υπηρεσίες του ΟΠΕΚΕΠΕ και ακολουθεί η αποσφαλμάτωση των αιτήσεων ΟΣΔΕ 2023, προκειμένου ο Οργανισμός να προχωρήσει έγκαιρα στις διαδικασίες πληρωμής της προκαταβολής.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΠΕΚΕΠΕ, κατατέθηκαν εμπρόθεσμα από τους δικαιούχους 640.416 οριστικές ΕΑΕ 2023, μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας του gov.gr, όπως και το 2022.

Επιτρέπεται η προσθαφαίρεση οικολογικών σχημάτων με τα απαραίτητα δικαιολογητικά μέχρι 18 Οκτωβρίου 2023.

Κύκλοι του ΟΠΕΚΕΠΕ υποστηρίζουν στον ΑγροΤύπο ότι η πληρωμή της προκαταβολής του τσεκ (βασική ενίσχυση) θα γίνει προς τα τέλη Οκτωβρίου, όπως γινόταν και στο παρελθόν.

Για τις  μεταβιβάσεις των δικαιωμάτων 2023:
Ο μεταβιβαστής κάνει αίτηση στο πληροφοριακό σύστημα του ΟΠΕΚΕΠΕ, δεν χρειάζεται να επισυνάψει παραστατικά παρά μόνο αν ενημερωθεί ότι είναι σε δείγμα ελέγχου, η αίτηση οριστικοποιείται και παίρνει πρωτόκολλο ενώ στη συνέχεια ο αποδέκτης μέσω του gov.gr (eae2023.opekepe.gov.gr)  κάνει την αποδοχή προκειμένου να οριστικοποιηθεί η μεταβίβαση.
Υπάρχει μια περιοδική ενημέρωση του gov.gr (υφίσταται υστέρηση στους χρόνους ενημέρωσης μεταξύ καταχώρησης και εμφάνισης) και θα πρέπει να ελέγχεται καθημερινά από τους ενδιαφερόμενους.

Η υποβολή των αιτήσεων μεταβίβασης δικαιωμάτων και η αποδοχή αυτών θα είναι διαθέσιμη μέχρι τις 20/10/2023.

 

Δείτε επίσης

Σχετικά άρθρα

  11 October, 2023 ΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα