Αγκινάρες κοκκινιστές.

mesaralive.gr  07 April, 2015 ΚΟΣΜΟΣ
Αγκινάρες κοκκινιστές.

Ένα Ανοιξιάτικο μαγειρευτό φαγητό, που θα ξετρελάνει την οικογενειά σας!

Υλικά για 4 άτομα

Προετοιμασία: 10 λεπτά

Μαγείρεμα: 45 λεπτά

 

Υλικά

- 12 αγκινάρες κατεψυγμένες (τις βάσεις)

- 8 πατατούλες ολόκληρες

- 2 κλαδάκια σέλερι χοντροκομμένο

- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

- 4 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες

- 1 καρότο χοντροκομμένο

-1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας

-1 φλιτζάνι ντομάτα ψιλοκομμένη από κονσέρβα

-1 δαφνόφυλλο

-1 κουτ. γλυκού μπαχάρι τριμμένο

-1 κουτ. γλυκού κόλιαντρο σε σπόρους

- 1 πρέζα ζάχαρη

- 1/2 φλιτζάνι κρασί κόκκινο

- 1 πρέζα σαφράν

- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

- αλάτι, πιπέρι

 

Eκτέλεση

Βάζουμε σε κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 4 λεπτά ανακατεύοντας συχνά.

Προσθέτουμε το καρότο, το σέλερι, το σκόρδο, τις αγκινάρες και τις πατάτες χωρίς τη φλούδα μαζί με το μπαχάρι και τον κόλιαντρο.

Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί. Ανακατεύουμε και αμέσως βάζουμε στην κατσαρόλα την ντομάτα, τον πελτέ και τη δάφνη.

Ανακατεύουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το σαφράν και τη ζάχαρη. Αλατοπιπερώνουμε καλά.

Βάζουμε αρκετό νερό να φτάσει στα 3/4 του μείγματος και σκεπάζουμε την κατσαρόλα.

Σιγοβράζουμε το φαγητό για 40 λεπτά, μέχρι να γίνουν οι αγκινάρες και οι πατάτες καθώς και να πάρουν τα υγρά τη μορφή παχύρρευστης σάλτσας.

Σερβίρουμε αμέσως με λίγο επιπλέον ελαιόλαδο αν θέλουμε.

 

πηγή:thecookbook.gr/msn.gr

 

mesaralive.gr  07 April, 2015 ΚΟΣΜΟΣ