“Αγκάθι” η λειψυδρία για την Κρήτη

  19 November, 2023 ΑΡΘΡΑ
“Αγκάθι” η λειψυδρία για την Κρήτη

Οι δυσμενείς επιπτώσεις της λειψυδρίας, οι αδυναμίες στη διαχείριση των υδατικών πόρων στην Κρήτη, οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και τα μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας βρέθηκαν στο επίκεντρο σύσκεψης στο Ηράκλειο, που διοργάνωσε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και η Περιφέρεια Κρήτης.

Στόχος όλων η δημιουργία ενός ενιαίου φορέα διαχείρισης υδάτων του νησιού.

Η θωράκιση της Κρήτης από τα ακραία καιρικά φαινόμενα καθώς και η δημιουργία master plan για την ενιαία διαχείριση των νερών στην Κρήτη, αποτελούν προτεραιότητες του υπουργείου, δήλωσε ο Λευτέρης Αυγενάκης.

Η κλιματική αλλαγή είναι εδώ. Θα πρέπει να υπάρξει συντονισμός δράσεων και ενεργειών ώστε να αποφευχθούν τραγικές καταστάσεις όπως αυτές στη Θεσσαλία, σημείωσαν δήμαρχοι. Παράλληλα άφησαν αιχμές για τις μεγάλες καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην έγκριση χρηματοδοτήσεων για μελέτες και έργα, όπως και για τον σχεδιασμό μεγάλων αναπτυξιακών έργων, χωρίς την πρόβλεψη έργων απορροής όμβριων υδάτων.

Στα έργα ύψους 50 εκατομμυρίων ευρώ τα οποία αναμένεται να εγκριθούν το πρώτο τετράμηνο του 2024 και αφορούν μεταξύ άλλων την αντικατάσταση δικτύων για τη μείωση των απωλειών νερού και τη μείωση του ενεργειακού κόστους στους ΤΟΕΒ, αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Κρήτης.

Σε ότι αφορά στα αντιπλημμυρικά έργα, ο Σταύρος Αρναουτάκης εκτιμά ότι θα τρέξουν το πρώτο εξάμηνο του 2024.

Δείτε το βίντεο του ΚΡΗΤΗ ΤV:

 

  19 November, 2023 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα