Αγιασμός στις λυόμενες και χωρίς δασκάλους στο Δημοτικό Σχολείο Γαλιάς

mesaralive.gr  12 September, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
Αγιασμός στις λυόμενες και χωρίς δασκάλους στο Δημοτικό Σχολείο Γαλιάς

Έχουν περάσει δύο ολόκληρα χρόνια από τον Σεπτέμβριο του 2013, όταν ξεκίνησε ο «Γολγοθάς» μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων, του Δημοτικού Σχολείου Γαλιάς, που «χτυπήθηκε» από τον Εγκέλαδο, παρουσιάζοντας επικίνδυνες ρωγμές.

Το Σχολείο κρίθηκε ακατάλληλο, τα παιδιά και οι δάσκαλοι πέρασαν αρκετά μεγάλη ταλαιπωρία μέχρι να στεγαστούν σε λυόμενες αίθουσες που παραχώρησε η Περιφέρεια Κρήτης.

Μια προσωρινή λύση, η οποία ωστόσο παραμένει προσωρινή, θυμίζοντας την ρήση «μηδέν μονιμότερον του προσωρινού»…

Αυτά συζητιόταν χθες στον Αγιασμό του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Γαλιάς, το οποίο ξεκίνησε την λειτουργία του με 75 παιδιά στο Δημοτικό, 17 στο Νηπιαγωγείο, τρεις δασκάλους και μία νηπιαγωγό και βέβαια χωρίς Ολοήμερο.

Μεγάλος ο προβληματισμός για τους γονείς.

Όπως είπαν κάποιοι από τους γονείς στο mesaralive.gr  «Για άλλη μια χρονιά τα παιδιά μας θα κάνουν μάθημα στις λυόμενες αίθουσες. .. κανένα ενδιαφέρον από το Δήμο για το σεισμόπληκτο σχολείο μας».

Επίσης σημείωσαν «Δεν υπάρχει περίπτωση να ξεκινήσουν μάθημα τα παιδιά μας αν δεν έρθουν κι άλλοι δάσκαλοι διότι το σχολείο είναι εξαθέσιο και η διευθύντρια μας είπε ότι η ενημέρωση που είχε από την πρωτοβάθμια ήταν ότι θα έρθουν δάσκαλοι μετά τις εκλογές».

Οι γονείς θέτουν και τα δικά τους ερωτήματα με πολύ αγωνία «Την Δευτέρα θέλουν να δώσουν βιβλία, τι θα τα κάνουν τα παιδιά;

Ποιος δάσκαλος θα τους κάνει μάθημα;» και προσθέτουν, «με τρεις δασκάλους εννοείται ότι θα γίνουν τμήματα με δύο τάξεις μαζί... τουλάχιστον είμαστε εξαθεσιο!»…

 

mesaralive.gr  12 September, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ