Αεροδρόμιο Καστελίου: Αναβολή στην επίσκεψη του κυβερνητικού κλιμακίου στην Κρήτη

  17 January, 2020 ΑΡΘΡΑ
Αεροδρόμιο Καστελίου: Αναβολή στην επίσκεψη του κυβερνητικού κλιμακίου στην Κρήτη

Ολόκληρο τον σχεδιασμό της κυβέρνησης έχουν αλλάξει οι εξελίξεις στο Μεταναστευτικό, που «πηγαίνουν πίσω» όλες τις προγραμματισμένες επαφές και συναντήσεις στην Κρήτη.

Στο πλαίσιο αυτό, και παρά τις περί του αντιθέτου δηλώσεις στελεχών και υφυπουργών, φαίνεται πως το κλιμάκιο του Υπουργείου Υποδομών που σύμφωνα με την εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ, είχε «δεσμεύσει» τις ημερομηνίες μεταξύ 22 και 27 Ιανουαρίου για να έρθει στο Ηράκλειο προκειμένου να υπογράψει την επίσημη έναρξη των εργασιών στο νέο Διεθνές Αεροδρόμιο, δεν θα έρθει τελικά, αναβάλλοντας για πολλοστή φορά την επίσκεψη στην Κρήτη.

Υπενθυμίζεται ότι το «μπαράζ» δηλώσεων κυρίως από τα χείλη του Υφυπουργού Μεταφορών Γιάννη Κεφαλογιάννη, αλλά και στελεχών του κόμματος, ήθελε κλιμάκιο του Υπουργείου, να έρχεται στην Κρήτη για το αεροδρόμιο, αρχικά
το Νοέμβριο του 2019, στη συνέχεια στο τέλος Δεκεμβρίου του 2019 και στη συνέχεια στο τέλος του Ιανουαρίου 2020.

Για μία ακόμα φορά όμως, εκπρόσωποι του Υπουργείου δεν φαίνεται να προγραμματίζουν επίσκεψη στην
Κρήτη, ούτε όμως και να προχωρούν σε επίσημες ανακοινώσεις από το Ηράκλειο ή οπουδήποτε αλλού στο νησί.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας ωστόσο από το Υπουργείο, η καθυστέρηση της επίσκεψης δεν φαίνεται να καθυστερεί τις διαδικασίες υλοποίησης του έργου, αφού οι όποιες διαδικασίες επρόκειτο να πραγματοποιηθούν, θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα.

Την ίδια στιγμή, φαίνεται πως απομακρύνονται και οι ανακοινώσεις για τον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης, όπως επίσης και η επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Κρήτη, αφού σύμφωνα με τον κυβερνητικό σχεδιασμό, η επίσκεψη για το αεροδρόμιο, προηγείται της επίσκεψης για τον Βόρειο Οδικό Άξονα.

Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού ωστόσο είναι αρκετά επιβαρυμένο, ενώ από τις 22 Ιανουαρίου κι έπειτα θα βρίσκεται στο Νταβός της Ελβετίας, στο πλαίσιο της ετήσιας Διεθνούς Συνόδου.

Αυτό πρακτικά σημαίνει, ότι η ερχόμενη εβδομάδα για την Κρήτη, θα είναι «νεκρή» τόσο από ανακοινώσεις, όσο και από επισκέψεις πολιτικών προσώπων, εκτός κι αν υπάρξουν κάποιες δραματικές αλλαγές ή εξελίξεις ως προς το Μεταναστευτικό, αφού μοιάζει ότι η κυβέρνηση βάζει σε πρώτη προτεραιότητα την επίλυση των ζητημάτων στον συγκεκριμένο τομέα και στη συνέχεια, τη διευθέτηση ή τις ανακοινώσεις λοιπών τεχνικών θεμάτων.

 

  17 January, 2020 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα