Αδυνάτισμα: Τι να βάλετε στο ψυγείο για να τα καταφέρετε πιο γρήγορα

  26 January, 2023 EY ZHNΑΡΘΡΑ
Αδυνάτισμα: Τι να βάλετε στο ψυγείο για να τα καταφέρετε πιο γρήγορα

Όταν θέλετε να χάσετε βάρος, η υιοθέτηση υγιεινών διατροφικών συνηθειών είναι ένα κρίσιμο μέρος της εξίσωσης. Είναι πολύ πιο εύκολο να διατηρήσετε τις εν λόγω συνήθειες, έχοντας έτοιμες θρεπτικές επιλογές φαγητού αλλά και να αποφύγετε τυχόν πειρασμούς που μπορεί να βάλουν εμπόδια στο αδυνάτισμα.

Ένα από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να κάνετε για να δημιουργήσετε πιο υγιεινές διατροφικές συνήθειες είναι να έχετε σε αφθονία τις σωστές και θρεπτικές τροφές, ώστε να μπορείτε εύκολα να κάνετε καλύτερες επιλογές γευμάτων και σνακ.

Τι βάζουμε στο ψυγείο για γρήγορο αδυνάτισμα

Εάν το πρώτο πράγμα που θα δείτε μπροστά σας, μόλις ανοίξετε το ψυγείο, είναι για παράδειγμα κάποιο φρούτο, είναι πιο πιθανό να κάνετε την σωστή επιλογή και να κάνετε ένα βήμα πιο κοντά στους στόχους σας.

Αυγά

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυγά για να προετοιμάσετε γρήγορα υγιεινά γεύματα – από ομελέτες μέχρι μάφιν με αυγά – ανεξάρτητα από την ώρα της ημέρας. Μπορείτε επίσης να βράσετε τα αυγά σας και να τα βάλετε ξανά στο ψυγείο για ένα θρεπτικό σνακ που μπορείτε να πάρετε και να απολαύσετε όποτε θέλετε.

Τα αυγά είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους θέλουν να αδυνατίσουν, αφού σύμφωνα με έρευνα τα άτομα που έτρωγαν αυγά για πρωινό, σε αντίθεση με το ψωμί στον ατμό, είχαν μεγαλύτερο αίσθημα πληρότητας και μειωμένο σωματικό βάρος.

Σε άλλη μελέτη αναφέρεται ότι τα άτομα που έτρωγαν αυγά αντί για δημητριακά, είχαν μεγαλύτερο κορεσμό και λιγότερη πείνα.

Λαχανικά

Έχετε πάντα μερικές διαφορετικές επιλογές λαχανικών στο συρτάρι του ψυγείου σας, καθώς αποτελούν ιδανικό συνοδευτικό, που προσθέτουν όγκο στα γεύματά σας με πολλά θρεπτικά συστατικά και λιγοστές θερμίδες.

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Nutrients, η αύξηση της πρόσληψης λαχανικών θα μπορούσε να οδηγήσει σε απώλεια βάρους και μειωμένο κίνδυνο αύξησης βάρους ή παχυσαρκίας.

Εποχικά φρούτα

Την επόμενη φορά που θα λαχταράτε κάτι γλυκό, δοκιμάστε φρούτα εποχής αντί για ζαχαρούχα σνακ, που θα σας γεμίσουν με περιττές θερμίδες.

Έρευνα που δημοσιεύτηκε στο PLOS Medicine αναφέρει ότι η κατανάλωση φρούτων συσχετίστηκε με την απώλεια βάρους σε διάστημα τεσσάρων ετών. Τα φρούτα που απέφεραν τα περισσότερα οφέλη ήταν τα μήλα, τα μούρα και τα αχλάδια.

Σνακ με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη

Το γιαούρτι και το τυρί κότατζ, καθώς και τα χούμους, όπου μπορείτε να βουτήξετε τα λαχανικά σας ή να τα προσθέσετε ως άλειμμα σε τοστ και αραβικές, είναι ιδανικές προτάσεις σνακ, που όχι μόνο έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη αλλά μπορούν και να σας κρατήσουν χορτάτους όπου κι αν βρίσκεστε.

Επιπλέον, σκεφτείτε να προμηθευτείτε τυρί χαμηλών λιπαρών σε στικ και μπάρες (χωρίς ζάχαρη) για να τις απολαύσετε με τα φρούτα σας για ένα πεντανόστιμο σνακ που θα σας κάνει να νιώθετε χορτάτοι.

 

  26 January, 2023 EY ZHNΑΡΘΡΑ