4ο Παγκρήτιο Φόρουμ Προώθησης Κρητικών Προϊόντων...

mesaralive  15 February, 2015 ΑΓΡΟΤΙΚΑΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
4ο Παγκρήτιο Φόρουμ Προώθησης Κρητικών Προϊόντων...

4ο Παγκρήτιο Φόρουμ Προώθησης Κρητικών Προϊόντων,στα Κρητικά ξενοδοχεία και τα δίκτυα διανομής - Super Market.

Στις 21-22 Μαρτίου 2015 θα διεξαχθεί στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης. Το κορυφαίο αυτό για την τοπική οικονομία επιχειρηματικό γεγονός, διοργανώνουν και αυτή τη χρονιά τα τέσσερα Επιμελητήρια και οι Ενώσεις Ξενοδόχων Κρήτης σε μια προσπάθεια, αφενός να καλυφθούν οι ανάγκες της Κρητικής αγοράς από την ντόπια παραγωγή, αφετέρου να δοθεί η ευκαιρία στους επισκέπτες του νησιού να γνωρίσουν τα γνήσια προϊόντα της Κρητικής διατροφής.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Αλιφιεράκης αναφερόμενος στις καινοτομίες της φετινής διοργάνωσης τόνισε ότι «φέτος το φόρουμ θα διαρκέσει δύο ημέρες, την πρώτη ημέρα θα γίνουν οι συναντήσεις των παραγωγών αγροτικών και μεταποιημένων Κρητικών προϊόντων με τους ξενοδόχους και τη δεύτερη ημέρα με τους εκπροσώπους των δικτύων διανομής - SUPER MARKET. Επίσης φέτος για πρώτη φορά θα καταρτιστεί κατάλογος προμηθευτών και θα λειτουργήσει παρατηρητήριο προϊόντων, στο οποίο θα καταγράφονται ανά μήνα οι ανάγκες των ξενοδοχείων σε συγκεκριμένα προϊόντα ώστε να γνωρίζουν οι παραγωγοί ποια προϊόντα έχουν ζήτηση και σε ποιες ποσότητες».

Στην ανάγκη  σύμπραξης των παραγωγών σε clusters, ώστε να μειώσουν το κόστος παραγωγής και να κάνουν πιο ανταγωνιστικές τις τιμές των προϊόντων τους αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Ηρακλείου κ. Νίκος Χαλκιαδάκης επισημαίνοντας ότι καταβάλλονται προσπάθειες ώστε να ξεπεραστεί το εμπόδιο των τιμών και ν’ αυξηθεί η κατανάλωση τοπικών προϊόντων από τα Κρητικά ξενοδοχεία.

Ο Προϊστάμενος εμπορίας ελαιόλαδου του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μεσσαράς κ.  Κωνσταντίνος Παναγιωτάκης ανέφερε ότι είναι δύσκολο να πιεστεί το κόστος παραγωγή και πρόσθεσε ότι η εγχώρια  αγορά προτιμά να κάνει εισαγωγές από το εξωτερικό για να έχει μεγαλύτερα κέρδη.

Να σημειωθεί ότι κατά το περσινό, 3ο Παγκρήτιο Φόρουμ, πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 6.000 κατ’ ιδίαν συναντήσεις  παραγωγών αγροτικών και μεταποιημένων Κρητικών προϊόντων πραγματοποίησαν  συναντήσεις με υπεύθυνους αγορών, Διευθυντές Ξενοδοχείων και Ξενοδόχους απ’ όλη την Κρήτη.

ΠΗΓΗ:agronews.gr

 

Δείτε επίσης

Σχετικά άρθρα

mesaralive  15 February, 2015 ΑΓΡΟΤΙΚΑΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα