48χρονος Μεσσαρίτης Φυγάς συνελήφθη φέρεται ως ο συνδετικός “κρίκος” τριών περιπτώσεων ληστειών

  20 October, 2017 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
48χρονος Μεσσαρίτης Φυγάς συνελήφθη φέρεται ως ο συνδετικός “κρίκος” τριών περιπτώσεων ληστειών

Ένας 48χρονος Μεσσαρίτης, ο οποίος είχε παραβιάσει τους όρους αποφυλάκισης που του είχαν επιβληθεί, και ζούσε σαν φυγάς στην ευρύτερη περιοχή του Σοκαρά Ηρακλείου, φέρεται ως ο συνδετικός “κρίκος” συνολικά τριών περιπτώσεων ληστειών που σημειώθηκαν τα περασμένα χρόνια στο νομό Ηρακλείου.

Ο 48χρονος άνδρας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν δύο καταδιωκτικά έγγραφα, πιάστηκε αιφνιδιαστικά το βράδυ της περασμένης Τρίτης, έπειτα από “έφοδο” που έκανε η ΕΛ.ΑΣ. σε ένα από τα κρησφύγετά που φέρεται να είχε στην ευρύτερη περιοχή του Σοκαρά. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συλληφθείς, ο οποίος οδηγήθηκε χθες στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου, κρυβόταν το τελευταίο διάστημα σε αγροικίες και χαλάσματα στο Σοκαρά.

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ., ο 48χρονος μαζί με τρία ακόμη άτομα είχαν προβεί στη σύσταση σπείρας, η οποία είχε προχωρήσει σε τρεις ληστείες το 2014 και το 2016. Πρόκειται για δύο ντόπιους 30 και 36 ετών, καθώς κι έναν 44χρονο αλβανικής εθνικότητας.
Σπείρα που έκανε ληστείες

Το πρώτο “χτύπημα” της σπείρας έγινε σε πρατήριο υγρών καυσίμων, στην ευρύτερη περιοχή του Σοκαρά, στις 12 Αυγούστου του 2014. Οι δράστες εισέβαλαν στο πρατήριο ιδιοκτησίας ενός 36χρονου και, με την απειλή όπλων, έκλεψαν το χρηματικό ποσό των 3.000 ευρώ. Όπως προέκυψε, μάλιστα, μετά τη ληστεία διέφυγαν με φορτηγάκι που είχαν κλέψει το προηγούμενο διάστημα, από έναν 71χρονο ντόπιο, από περιοχή του Ηρακλείου.

Η δεύτερη ληστεία έλαβε χώρα, σύμφωνα πάντα με τις Αρχές, στις 8 Αυγούστου του 2016. Οι δράστες έκλεψαν από έναν 65χρονο επιχειρηματία, στην περιοχή της Ανάληψης, στο Ηράκλειο, πάνω από 23.000 ευρώ, και στη συνέχεια διέφυγαν με μοτοσυκλέτα που είχαν κλέψει δύο μήνες νωρίτερα από έναν 33χρονο.

Τέλος, στις 26 Σεπτεμβρίου του 2016, με την απειλή ενός… taser κι ενός ροπάλου, οι δράστες έκλεψαν 1.800 ευρώ από ηλεκτρολογείο αυτοκινήτων και στη συνέχεια διέφυγαν ξανά με την ίδια μοτοσυκλέτα.

Σε βάρος των τεσσάρων, η Αστυνομία σχηματίστηκε δικογραφία για τις πράξεις της ληστείας, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων, αλλά και για κλοπή. Σύμφωνα με την Αστυνομία, «έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και χρησιμοποιώντας τον αναγκαίο ανά περίπτωση οπλισμό (πιστόλι, συσκευή εκκένωσης ηλεκτρικής ενέργειας, ρόπαλο), είχαν συγκεκριμένο τρόπο δράσης, κατά τον οποίο, αφού ακινητοποιούσαν τους παθόντες, αφαιρούσαν από τις επιχειρήσεις ή τους ίδιους διάφορα χρηματικά ποσά». Τόσο για τη μετακίνησή τους, όσο και για τη διαφυγή τους μετά τις ληστείες, οι κατηγορούμενοι φέρονται να χρησιμοποιούσαν οχήματα τα οποία είχαν κλέψει οι ίδιοι από τους ιδιοκτήτες τους.

 

neakriti.gr

 

  20 October, 2017 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα