420 εξετάσεις στο Αμάρι από τους «Γιατρούς του Αιγαίου»

mesaralive  07 March, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΥΓΕΙΑ
420 εξετάσεις στο Αμάρι από τους «Γιατρούς του Αιγαίου»

Στο Αμάρι βρέθηκαν το Σαββατοκύριακο 28 Φεβρουαρίου και 1 Μαρτίου οι «Γιατροί του Αιγαίου», ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση του Δήμου Αμαρίου.

Με  βάση το χώρο του Κέντρου Υγείας Αγίας Φωτεινής και του Δημοτικού Σχολείου Αποστόλων, οι «Γιατροί του Αιγαίου», οργάνωση γνωστή από τις επισκέψεις της τόσο σε απομακρυσμένα νησιά και ορεινές και δυσπρόσιτες περιοχές της Κρήτης, όσο και για την εθελοντική, ανιδιοτελή και υψηλού επιπέδου ιατρική βοήθεια που προσφέρουν για είκοσι περίπου χρόνια, εξέτασαν εκατοντάδες κατοίκους  πραγματοποιώντας 420 ιατρικές πράξεις.

Με τις υπάρχουσες συνθήκες δημόσιας υγείας, η συγκεκριμένη πρωτοβουλία ήταν αναγκαία.

 

Μεγάλη ανταπόκριση

Οι κάτοικοι ανταποκρίθηκαν και υπήρξε μεγάλη προσέλευση με λεωφορεία που προγραμμάτισε ο Δήμος, αλλά και με ιδιωτικά μέσα μεταφοράς χάρη στη μεγάλη αλληλεγγύη των κατοίκων.

Περισσότερες από 15 ιατρικές ειδικότητες, το ανάλογο παραϊατρικό προσωπικό με φορητά μηχανήματα, εξέτασαν κατοίκους από όλες τις Τοπικές Κοινότητες και συνέστησαν λύσεις σε προβλήματα υγείας που χρονίζουν και που οι κάτοικοι δυσκολεύονται να αντιμετωπίσουν.

Πραγματοποιήθηκαν 420 ιατρικές πράξεις, από τις οποίες 310 κλινικές και 90 εργαστηριακές με το συντονισμό εκ μέρους του Δήμου Αμαρίου  από τον ιατρό Μανώλη Καλομενόπουλο, Δημοτικό Σύμβουλο αρμόδιο για θέματα Υγείας.

Σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Αμαρίου ευχαριστεί «τους “Γιατρούς του Αιγαίου” για το διήμερο στο Αμάρι και τον κ. Γιάννη Γενεράλη, Δημοτικό Σύμβουλο, για τη φιλοξενία στο ξενοδοχείο Alexander στο Γερακάρι αλλά και όλους τους εθελοντές που συνέβαλαν στην οργάνωση αυτής της πρωτοβουλίας.

Αποτελεί στοίχημα για το Δήμο μας να επαναληφθεί σύντομα η παραπάνω δράση, αφού κρίθηκε με απόλυτη επιτυχία η πρώτη αυτή προσπάθειά μας.

Έχουν επισημανθεί αδυναμίες και θα προσπαθήσουμε να διορθωθούν» καταλήγει η ανακοίνωση.

 

mesaralive  07 March, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΥΓΕΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα