40 εκατ. ευρώ στους αγρότες της Κρήτης μέσω των Σχεδίων Βελτίωσης

  24 January, 2020 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ
40 εκατ. ευρώ στους αγρότες της Κρήτης μέσω των Σχεδίων Βελτίωσης

Μέχρι και την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να έχουν ανακοινωθεί για την Κρήτη τα νέα σχέδια βελτίωσης για τους αγρότες, τα οποία προχωρά το αρμόδιο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. 

Η Κρήτη, αναμένεται να λάβει μέσω των προγραμμάτων βελτίωσης το συνολικό ποσό των 40 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ σύμφωνα με το κυβερνητικό πλάνο πρόκειται να εγκριθεί το 64 % των δικαιούχων, που πρακτικά σημαίνει ότι δύο στους τρεις αγρότες θα μπορέσουν να προχωρήσουν σε βελτιώσεις εξοπλισμών. 

Αυτή είναι η πρώτη φορά μετά από χρόνια που το αρμόδιο Υπουργείο εγκρίνει σχέδια βελτίωσης, τα οποία αναμένεται να δώσουν μια σημαντική ανάσα στον αγροτικό κόσμο, αλλά και τη δυνατότητα εκσυγχρονισμού σε εξοπλισμούς. 

Ήδη οι λίστες στις υπόλοιπες Περιφέρειες της Ελλάδας έχουν ανακοινωθεί, με το συνολικό ποσό έγκρισης για βελτίωση να ξεπερνά τα 600 εκατομμύρια ευρώ μετά από παρέμβαση του ίδιου του Υπουργού που ζήτησε την αύξηση του. 

Η έγκριση των συγκεκριμένων ποσών και η έναρξη διαδικασίας για την υποβολή των φακέλων έρχεται σε μια πολύ ευνοϊκή συγκυρία, αφού στις 30 Ιανουαρίου αρχίζει η 28η έκθεση Agrotica στη Θεσσαλονίκη, την οποία οι αγρότες μπορούν να επισκεφθούν με διαφορετικά πλέον δεδομένα.  

 

  24 January, 2020 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ