2η Ημερίδα για την Ψυχική Υγεία στην Κοινότητα στο Πολύκεντρο Μοιρών

  22 November, 2017 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
2η Ημερίδα για την Ψυχική Υγεία στην Κοινότητα στο Πολύκεντρο Μοιρών

Πέντε χρόνια μετά την έναρξη της πιλοτικής κινητής μονάδας της Πανεπιστημιακής Ψυχιατρικής Κλινικής ΠΑΓΝΗ και δύο χρόνια μετά την πρώτη ημερίδα ψυχικής υγείας στη κοινότητα, σας καλούμε στην 2η Ημερίδα για την Ψυχική Υγεία στην Κοινότητα με θέμα: “ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ”.

Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 09:00 στο Πολύκεντρο Μοιρών Δήμου Φαιστού.   Συνδιοργανώνεται από την  Ψυχιατρική Κλινική ΠΑΓΝΗ – Κινητή Μονάδα, την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Φαιστού – Κέντρο Ημέρας ‘Εν Πλω’, το Κέντρο Υγείας Μοιρών και τελεί υπό την αιγίδα της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης.

Σε αυτά τα πέντε χρόνια γίνανε αρκετά, η επέκταση της κινητής μονάδας σε όλη σχεδόν την ενδοχώρα, η σύναψη μνημονίου συνεργασίας ανάμεσα στην 7η ΥΠΕ Κρήτης, το Δήμο Φαιστού, το Κ.Υ. Μοιρών, και την πανεπιστημιακή ψυχιατρική κλινική ΠΑΓΝΗ για την προώθηση της ψυχικής υγείας στη Μεσσαρά, η θεσμοθέτηση της κινητής μονάδας από το Υπουργείο Υγείας και η πιλοτική λειτουργία του κέντρου ημέρας "εν πλω" στο Δήμο Φαιστού. Μένει να γίνουν αρκετά. Μέθοδος είναι η ανταλλαγή απόψεων   για το τί καταφέραμε, τί δεν καταφέραμε, τί πρέπει να κάνουμε. Στόχος ο ασθενής στο σπίτι του, στο χωριό του, υγιής και δημιουργικός.  Η επιστημοσύνη και ο ενθουσιασμός πάνε μαζί .  Σας περιμένουμε όλους.

Η είσοδος είναι ελεύθερη και θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής.  

  • Παρακαλούμε δείτε συνημμένη πρόσκληση και  πρόγραμμα ημερίδας   

 

  22 November, 2017 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ