21 αλμυρές συνταγές με ό,τι περίσσεψε από το τραπέζι του Πάσχα

Το τραπέζι της μεγάλης γιορτής είναι πλούσιο και έχει μια δόση υπερβολής με αποτέλεσμα πολλές φορές αρκετή ποσότητα φαγητού να περισσεύει. Επειδή όμως δεν μας αρέσει να το πετάμε, με λίγη φαντασία μετατρέπουμε ό, τι μένει από το πασχαλινό γεύμα σε καινούργια, νόστιμα φαγητά και μεζέδες.
Το αρνί ή το κατσίκι σπάνια καταναλώνεται ολόκληρο μεμιάς. Για να μην το βαρεθούμε τις επόμενες μέρες το «μεταμφιέζουμε» σε πίτες, σάντουιτς και λαχταριστές μπρουσκέτες. Με τα κόκκινα πασχαλινά αυγά μπορούμε να φτιάξουμε χορταστικές σαλάτες-γεύματα ή πρώτης τάξεως μεζέδες, όπως τα ανδριώτικα αυγά τουρσί και πανέ που πάνε τέλεια με τσιπουράκι. Ακόμα και η περισσευούμενη μαρουλοσαλάτα μπορεί να αξιοποιηθεί σε μια γρήγορη ομελέτα ή να μετατραπεί σε θρεπτικό χορτόρυζο.
Δείτε επίσης
- Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ: Γιατί χαρακτηρίζει τους καύσωνες «σιωπηλούς δολοφόνους»
- Ποια είναι τα επόμενα τριήμερα μετά τον Δεκαπενταύγουστο – Όλες οι επίσημες αργίες
- Ουκρανία – ΗΠΑ – Ρωσία: Η άρνηση για ειρήνη και τα χαμένα έγγραφα
- Συντάξεις Σεπτεμβρίου 2025: Οι ημερομηνίες καταβολής
- Αίθριος σήμερα ο καιρός