21 αλμυρές συνταγές με ό,τι περίσσεψε από το τραπέζι του Πάσχα
Το τραπέζι της μεγάλης γιορτής είναι πλούσιο και έχει μια δόση υπερβολής με αποτέλεσμα πολλές φορές αρκετή ποσότητα φαγητού να περισσεύει. Επειδή όμως δεν μας αρέσει να το πετάμε, με λίγη φαντασία μετατρέπουμε ό, τι μένει από το πασχαλινό γεύμα σε καινούργια, νόστιμα φαγητά και μεζέδες.
Το αρνί ή το κατσίκι σπάνια καταναλώνεται ολόκληρο μεμιάς. Για να μην το βαρεθούμε τις επόμενες μέρες το «μεταμφιέζουμε» σε πίτες, σάντουιτς και λαχταριστές μπρουσκέτες. Με τα κόκκινα πασχαλινά αυγά μπορούμε να φτιάξουμε χορταστικές σαλάτες-γεύματα ή πρώτης τάξεως μεζέδες, όπως τα ανδριώτικα αυγά τουρσί και πανέ που πάνε τέλεια με τσιπουράκι. Ακόμα και η περισσευούμενη μαρουλοσαλάτα μπορεί να αξιοποιηθεί σε μια γρήγορη ομελέτα ή να μετατραπεί σε θρεπτικό χορτόρυζο.
Δείτε επίσης
- Φυτική διατροφή: Προλαμβάνει καρκίνο και καρδιακές παθήσεις;
- AstraZeneca: Δεν ήταν δουλειά μας να ασχοληθούμε με τα εμβόλια της Covid
- Έρευνα: «Κολλημένοι» στα πατρικά τους οι νέοι εργαζόμενοι
- Συντάξεις Ιουνίου: Ποιοι συνταξιούχοι πληρώνονται πρώτοι στα ΑΤΜ των τραπεζών
- Γεμιστά ζυμαρικά