21 αλμυρές συνταγές με ό,τι περίσσεψε από το τραπέζι του Πάσχα

Το τραπέζι της μεγάλης γιορτής είναι πλούσιο και έχει μια δόση υπερβολής με αποτέλεσμα πολλές φορές αρκετή ποσότητα φαγητού να περισσεύει. Επειδή όμως δεν μας αρέσει να το πετάμε, με λίγη φαντασία μετατρέπουμε ό, τι μένει από το πασχαλινό γεύμα σε καινούργια, νόστιμα φαγητά και μεζέδες.
Το αρνί ή το κατσίκι σπάνια καταναλώνεται ολόκληρο μεμιάς. Για να μην το βαρεθούμε τις επόμενες μέρες το «μεταμφιέζουμε» σε πίτες, σάντουιτς και λαχταριστές μπρουσκέτες. Με τα κόκκινα πασχαλινά αυγά μπορούμε να φτιάξουμε χορταστικές σαλάτες-γεύματα ή πρώτης τάξεως μεζέδες, όπως τα ανδριώτικα αυγά τουρσί και πανέ που πάνε τέλεια με τσιπουράκι. Ακόμα και η περισσευούμενη μαρουλοσαλάτα μπορεί να αξιοποιηθεί σε μια γρήγορη ομελέτα ή να μετατραπεί σε θρεπτικό χορτόρυζο.
Δείτε επίσης
- Παράταση ως αύριο στην υποβολή αιτήσεων για την προκήρυξη μονίμων 1Γ/2025 του ΑΣΕΠ
- Δήμος Φαιστού: Ξεκινούν οι αιτήσεις εγγραφών στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς
- Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας 2025: Πρόγραμμα, τελετουργικό και δράσεις
- Φιλοζωικός Σύλλογος Μεσσαράς «Η Αγάπη»: φόλες σε Χουστουλιανά και Γέργερη
- ΕΕ: Ανακοινώθηκε νέο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας για τον πόλεμο στην Ουκρανία