12 μήνες φυλάκιση σε καθηγητή που παρενοχλούσε 12χρονες μαθήτριες

Σε 12 μήνες φυλάκιση καταδίκασε τη Δευτέρα το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας 52χρονο καθηγητή, ο οποίος αντιμετώπιζε κατηγορίες που αφορούσαν σεξουαλική παρενόχληση μαθητριών και άσεμνες επιθέσεις.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Πολίτης, είχε κριθεί ένοχος μετά πολύμηνη ακροαματική διαδικασία που διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών καθότι η υπόθεση αφορούσε ανήλικες μαθήτριες. Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα τα αδικήματα διαπράχθηκαν την περίοδο 2014 - 2015, ενώ ο καθηγητής ήταν διορισμένος σε γυμνάσιο της επαρχίας Λευκωσίας.
Παραπονούμενες ήταν μαθήτριες 12 με 13 χρονών (τότε), οι οποίες είχαν καταγγείλει στην Αστυνομία ότι ο καθηγητής τους προέβαινε σε άσεμνες και απρεπείς χειρονομίες σε βάρος τους, αγγίζοντας ή χαϊδεύοντας τα στήθη και τα οπίσθιά τους.
Πληροφορίες του «Π» αναφέρουν ότι πολλές από τις ενέργειες αυτές λάμβαναν χώρα εντός της τάξης, πίσω από την έδρα του καθηγητή εν ώρα μαθήματος! Τις παρενοχλούσε επίσης φραστικά, λέγοντας τους ερωτόλογα και κομπλιμέντα.
Οι μαρτυρίες των μαθητριών κρίθηκαν αξιόπιστες, ενώ ο καθηγητής τελούσε υπό διαθεσιμότητα.
Η σύλληψη του καθηγητή έγινε το 2015.
Δείτε επίσης
- Το μήνυμα του δημάρχου Φαιστού για τη γιορτή της μητέρας
- Στα δίχτυα των Αρχών διακινητές μεταναστών προς τον Δ. Φαιστού: 38 άτομα διασώθηκαν, 2 συλλήψεις
- Kέλλυ Κυδωνάκη: Πρωταθλήτρια ξανά με τον δικό της τρόπο!
- MATALA BEACH FESTIVAL 2025 στις 4-6 Ιουλίου
- Πολύ υψηλές συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης στην Κρήτη - νέο κύμα από βδομάδα