«Πράσινο φως» για τους Ξενώνες του Συλλόγου «ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ»

mesaralive.gr  25 July, 2017 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
«Πράσινο φως» για τους Ξενώνες του Συλλόγου «ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ»

Άναψε το «πράσινο φως» για την ανέγερση των Ξενώνων του Συλλόγου ΑμεΑ Γονέων και Φίλων Νότιας Κρήτης «ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ» στη Φανερωμένη, με την αποδοχή της χρηματοδότησης από το Δημοτικό Συμβούλιο Φαιστού.

Το θέμα συζητήθηκε στη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση και η απόφαση ήταν ομόφωνη για την αποδοχή της χρηματοδότησης.  Να υπενθυμίσουμε ότι στα τέλη Απριλίου ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης, πιστός στις δεσμεύσεις του, υπέγραψε για την χρηματοδότηση με 280.000 ευρώ, της σημαντικής αυτής υποδομής, δίνοντας το «πράσινο φως» για την έναρξη των διαδικασιών υλοποίησης των ξενώνων. Από εκεί και πέρα, λόγω έλλειψης προϋπολογισμού, το θέμα είχε «κολλήσει» ωστόσο πλέον ανοίγει ο δρόμος, αφού χθες το βράδυ στο Δημοτικό Συμβούλιο Φαιστού, συζητήθηκε η «Αποδοχή χρηματοδότησης για την διάθεση πίστωσης του 5ο υποέργου με τίτλο «κατασκευή ξενώνα συλλόγου ΑΜΕΑ Νότιας Κρήτης ¨ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ¨» του έργου  με τίτλο «κατασκευή κτιριακών και λοιπών εγκαταστάσεων- διαμόρφωση και ανάδειξη κοινόχρηστων χώρων» με ΚΑ 2013ΕΠ00200010 της ΣΑΕΠ 002, ποσού 280.000,00 ευρώ»!!.

Ξενώνες Βιργινία Μανασάκη

Η υλοποίηση των Ξενώνων του Συλλόγου ΑμεΑ Γονέων και Φίλων Νότιας Κρήτης «ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ» στη Φανερωμένη, αποτελεί ένα όραμα των μελών του Συλλόγου και του Προέδρου του Μανώλη Στεφανουδάκη, το οποίο υποστήριξε η αείμνηστη Βιργινία Μανασάκη! Η Βιργινία στεκόταν πάντα αρωγός σε κάθε προσπάθεια που έκανε ο Σύλλογος και τα μέλη του αυτό δεν το ξεχνούν.  Όπως  ήδη έχει γίνει γνωστό οι ξενώνες του Συλλόγου «ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ» στη Φανερωμένη θα φέρουν το όνομα της Βιργινίας ως ελάχιστη ένδειξη   αναγνώρισης της προσφοράς της προς το σύλλογο. Να υπενθυμίσουμε το ευχαριστήριο του Συλλόγου «ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ» αμέσως μετά την υπογραφή της χρηματοδότησης από τον Περιφερειάρχη Κρήτης. Μεταξύ άλλων ο Σύλλογος «ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ» είχε αναφέρει ότι με την υπογραφή αυτή «υλοποιείται  ένα ακόμα μεγάλο όραμα για το σύλλογο μας. Συναισθήματα συγκίνησης, αισιοδοξίας και περηφάνιας είναι όσα θέλουμε να μοιραστούμε. Τίποτα δε θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς την αρωγή των ανθρώπων που από κάθε θέση είναι δίπλα μας.

Το ευχαριστώ για τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης είναι λίγο. Η κατασκευή των ξενώνων, που θα υλοποιηθεί με τα χρήματα που εγκρίθηκαν, είναι ένα έργο σημαντικό, ένα έργο ορόσημο για τα μέλη του συλλόγου μας καθώς και για το σύνολο της τοπικής κοινωνίας.

Δεσμευτήκαμε ότι οι ξενώνες θα φέρουν το όνομα της Βιργινίας Μανασάκη, ως την ελάχιστη ένδειξη αναγνώρισης της προσφοράς της προς το σύλλογο. Με όλους εσάς που είστε πάντα δίπλα μας , θέλουμε σήμερα να μοιραστούμε την χαρά μας που ένας ακόμα στόχος μας επετεύχθη!». Τώρα πλέον με την αποδοχή της χρηματοδότησης από το Δημοτικό Συμβούλιο Φαιστού ανοίγει ο δρόμος και για την υλοποίηση του σημαντικού αυτού έργου!

 

mesaralive.gr  25 July, 2017 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα