Ισραήλ – Χαμάς: Η Μέση Ανατολή «στο χείλος της αβύσσου» λέει ο ΟΗΕ

  16 October, 2023 ΚΟΣΜΟΣΑΡΘΡΑ
Ισραήλ – Χαμάς: Η Μέση Ανατολή «στο χείλος της αβύσσου» λέει ο ΟΗΕ

Άλλη μια εφιαλτική νύχτα πέρασαν οι πολιορκημένοι στη Γάζα την ώρα που το Ισραήλ ετοιμάζεται να εισβάλει στη Λωρίδα, όπως έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα πράξει παρά τις σφοδρές αντιδράσεις, μετά την επίθεση της Χαμάς το Σάββατο 7 Οκτωβρίου.

Οι βομβαρδισμοί συνεχίστηκαν και την περασμένη νύχτα, ενώ όπως προειδοποιούν διεθνείς οργανισμοί τα καύσιμα, το νερό και τα τρόφιμα τελειώνουν στη Γάζα, με τα νοσοκομεία να υπολειτουργούν.

Το Ισραήλ έχει κλείσει τα σύνορά του με τον Λίβανο

Εν μέσω των συνεχιζόμενων ισραηλινών βομβαρδισμών στη Γάζα, η Υπηρεσία Αρωγής και Έργων του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες (UNRWA) δήλωσε ότι οι ισραηλινές επιδρομές έχουν προκαλέσει μια «άνευ προηγουμένου ανθρωπιστική καταστροφή».

Το Ισραήλ έχει να αντιμετωπίσει διεθνείς αντιδράσεις για τον ασφυκτικό αποκλεισμό της Γάζας, ακόμα και από συμμάχους του, ενώ το Ιράν προειδοποιεί ότι ο πόλεμος μπορεί να επεκταθεί και σε άλλα μέτωπα.

Μάχες ανάμεσα στις δυνάμεις του Ισραήλ και μαχητές της Χεζμπολάχ διεξάγονταν την Κυριακή στο βόρειο Ισραήλ, με το Τελ Αβίβ να δημιουργεί «νεκρή ζώνη» τεσσάρων χιλιομέτρων στα σύνορα με τον Λίβανο.

Δείτε live εικόνα από τη Γάζα

 

  16 October, 2023 ΚΟΣΜΟΣΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα