Super League: Μεγάλες νίκες για Ολυμπιακό και ΑΕΚ-Τα αποτελέσματα

  25 October, 2021 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ
Super League: Μεγάλες νίκες για Ολυμπιακό και ΑΕΚ-Τα αποτελέσματα

ΟΟλυμπιακός ήταν ο μεγάλος νικητής στο ντέρμπι της 7ης αγωνιστικής της Super League με τον ΠΑΟΚ, επέστρεψε στην κορυφή της βαθμολογίας και πλέον βρίσκεται στο +4 απ' τον Δικέφαλο και στο +1 απ' τη δεύτερη ΑΕΚ. Οι δυο ομάδες είχαν από ένα καλό ημίχρονο με τη διαφορά ότι οι Πειραιώτες πέτυχαν δύο γκολ στο δικό τους καλό διάστημα, ενώ οι Θεσσαλονικείς σκόραραν μία φορά. MVP της αναμέτρησης ήταν ο Αγκιμπού Καμαρά, ο οποίος πέτυχε ένα γκολ κι έδωσε μια ασίστ.

Δύο γκολ στο ημίχρονο ο Ολυμπιακός

Το παιχνίδι άρχισε νωχελικά και σε χαμηλό τέμπο με τον ΠΑΟΚ να ελέγχει τον ρυθμό στο πρώτο 20λεπτο. Ωστόσο, στο 22' ο Εσίτι έκανε λάθος, έχασε την μπάλα απ' την πίεση του Ρέαμπτσιουκ και του Αγκιμπού Καμαρά και ο τελευταίος κουβάλησε την μπάλα και σούταρε με δύναμη. Η κόντρα στο πόδι του Βαρέλα τον ευνόησε καθώς άλλαξε την πορεία της μπάλας και κατέληξε στα δίχτυα γράφοντας το 1-0 για τον Ολυμπιακό.

Οι Ερυθρόλευκοι ανέβασαν ταχύτητα, ο ΠΑΟΚ έδειξε επηρεασμένος απ' το γκολ που δέχθηκε και το παιχνίδι μεταφέρθηκε στην περιοχή του Δικεφάλου. Εκεί ο Ολυμπιακός, αρχικά στο 29', έχασε μεγάλη διπλή ευκαιρία με διπλό δοκάρι του Ελ Αραμπί, ενώ στο 31' βρήκε και δεύτερο γκολ. Και πάλι πρωταγωνιστής ήταν ο Αγκιμπού Καμαρά, ο οποίος κουβάλησε την μπάλα για αρκετά μέτρα και την κατάλληλη στιγμή, την... έσπασε στα αριστερά για τον Μασούρα που τελείωσε ιδανικά τη φάση για το 2-0. Ο ΠΑΟΚ έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία του στο 35' με τον Σβαμπ αλλά ολοκλήρωσε το ημίχρονο έχοντας στην... πλάτη του δύο τέρματα.

Στο ημίχρονο ο Λουτσέσκου αντικατέστησε τον αρνητικό Εσίτι με τον Ελ Καντουρί και η εικόνα του Δικεφάλου βελτιώθηκε αισθητά. Ο Ολυμπιακός όμως είχε και πάλι την πρώτη μεγάλη φάση με δοκάρι του Αγκιμπού στο 51' κι αφού προηγουμένως απέκρουσε εντυπωσιακά ο Πασχαλάκης. Ο ΠΑΟΚ απάντησε με δικό του δοκάρι στο 58' καθώς ο Μιχαηλίδης με σουτ απ' το ύψος της μικρής περιοχής έχασε μοναδική ευκαιρία για να ξαναβάλει τον Δικέφαλο στο παιχνίδι.

Ο Λουτσέσκου έριξε στη μάχη στο 59' τους Βιεϊρίνια, Σβιντέρσκι και Μιτρίτσα, ενώ την ίδια ώρα ο Μαρτίνς άλλαξε τον Ελ Αραμπί με τον Τικίνιο. Ο Δικέφαλος πήρε τον έλεγχο του αγώνα κι όσο περνούσε η ώρα γινόταν ολοένα και πιο πιεστικός φτάνοντας τελικά στο γκολ στο 81' με τον Μουργκ, ο οποίος είχε αντικαταστήσει στο 78' τον Μιτρίτσα που τραυματίστηκε. Ο Ζίβκοβιτς και ο Ελ Καντουρί άλλαξαν ωραία την μπάλα, ο Μαροκινός σέντραρε και ο Αυστριακός με δυνατό σουτ εκτέλεσε από κοντά για το 2-1. Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να πετύχει το γκολ της ισοφάρισης αλλά δεν τα κατάφερε...

Ολυμπιακός: Βατσλίκ, Παπασταθόπουλος, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Λαλά, Εμβιλά, Μαντί Καμαρά (70' Μπουχαλάκης), Αγκιμπού Καμαρά (83' Κουντέ), Μασούρας (83' Βρουσάι), Γκάρι Ροντρίγκες (46' Ονιεκούρου), Ελ Αραμπί (59' Τικίνιο).

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Σίντκλεϊ (59' Βιεϊρίνια), Ροντρίγκο, Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Σβαμπ, Εσίτι (46' Ελ Καντουρί), Αουγκούστο, Μπίσεσβαρ (59' Μιτρίτσα, 78' Μουργκ), Αντρίγια Ζίβκοβιτς, Άκπομ (59' Σβιντέρσκι).

Πέρασε απο το Βόλο η ΑΕΚ

ΗΑΕΚ πέτυχε σπουδαία νίκη στον Βόλο με 3-1 αλλά η χαρά των Κιτρινόμαυρων μετριάστηκε λόγω του σοβαρού τραυματισμού του Λιβάι Γκάρσια. Ο άσος της Ένωσης έπεσε άσχημα στο έδαφος στις καθυστερήσεις του αγώνα, και έμεινε εκεί καθηλωμένος για αρκετά λεπτά. Η ανησυχία των συμπαικτών και των αντιπάλων του ήταν έκδηλη καθώς η πτώση του με τον αυχένα ήταν άσχημη. Το παιχνίδι διεκόπη για αρκετά λεπτά μέχρι να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες και να αποχωρήσει απ' τον αγωνιστικό χώρο με το φορείο.

Σοβαρός τραυματισμός Λιβάι Γκαρσία

Ως προς το αγωνιστικό σκέλος του ματς, στο 33' ο Βόλος έχασε σπουδαία διπλή ευκαιρία για να σκοράρει αλλά ο Στάνκοβιτς αντέδρασε εξαιρετικά στα σουτ του Μπαρτόλο και του Γκρίλο. Στο 39' ο Βόλος κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Πουρίτα απ' τον Σιμόες αλλά ο Ρεγκατέν στάθηκε άτυχος στην εκτέλεση καθώς γλίστρησε κι έστειλε την μπάλα πολύ ψηλά άουτ!

Ακολούθησε το Έθνος στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr

Η ΑΕΚ αντέδρασε άμεσα και στο 42' βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα. Η Ένωση έπαιξε γρήγορα στο transition, ο Τσούμπερ σέντραρε προς τον Ανσαριφάρντ, ο οποίος με ωραίο τελείωσε πέτυχε το 0-1. Ωστόσο, οι παίκτες του Βόλου διαμαρτυρήθηκαν έντονα προς τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ, τους οποίους κατηγόρησαν πως δεν τήρησαν το fair play λόγω τραυματισμού του Πουρίτα.

Προτού καλά καλά κοπάσουν οι πανηγυρισμοί, η ΑΕΚ πέτυχε και δεύτερο γκολ. Και πάλι σε μια γρήγορη αντεπίθεση, η μπάλα κινήθηκε γρήγορα, ο Ανσαριφάρντ πάσαρε προς τον Αμραμπάτ, ο οποίος ανατράπηκε απ' τον Κλέιμαν. Ο διαιτητής άφησε το πλεονέκτημα καθώς ακολούθησε τη φάση ο Τσούμπερ, ο οποίος πλάσαρε εύστοχα σε άδειο τέρμα για το 0-2.

Παρά το 0-2 ο Βόλος και πάλι έδειξε ότι δεν παρατάει καμία μάχη. Κι επέστρεψε στο ματς για τα καλά στο 79', οπότε ο Ρίνερ σούταρε έξω απ' την περιοχή και ο Βράνιες στην προσπάθειά του να απομακρύνει, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του (1-2) με κεφαλιά!

Η ΑΕΚ είχε δοκάρι με τον Γκαρσία στο 81'. Τελικά στο 99', κι αφού είχε μεσολαβήσει ο τραυματισμός του Λιβάι, ο Χατζισαφί διαμόρφωσε το τελικό 1-3 έπειτα από θαυμάσια ενέργεια και ασίστ του Τσούμπερ, ο οποίος ήταν ο MVP της αναμέτρησης.

Βόλος: Κλέιμαν, Πουρίτα (45' Ρίνερ), Ρομέρο, Φεράρι, Γκρίλο, Τσοκάνης, Μπαριέντος (77' Μπαριέντος), Ρεγκατέν (68' Ροσέρο), Φερνάντες, Φαν Βερτ, Μπαρτόλο.

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Ρότα, Βράνιες, Μήτογλου, Μοχαμάντι, Σιμόες (77' Σάκχοβ), Σιμάνσκι, Μάνταλος (66' Λε Ταλέκ), Τσούμπερ, Άμραμπατ (92'+2' Χατζισαφί), Ανσαριφάρντ (66' Γκαρσία).

Πεντάσφαιρος ο Άρης

Σαρωτικός ήταν ο Άρης στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης έπιασε εξαιρετική απόδοση και επικράτησε με 5-1 για την 7η αγωνιστική της Super League. Οι Κίτρινοι που άρχισαν τη σεζόν με -6 λόγω τιμωρίας πλέον βελτίωσαν αισθητά τη θέση τους και επέστρεψαν στη μάχη για την είσοδο στα πλέι οφ καθώς απέχουν μόλις έναν βαθμό απ' την εξάδα.

Πετούσε φωτιές ο Άρης

Ο Παναιτωλικός προσπάθησε να απειλήσει με τον Μόρσεϊ και τον Τσιγγάρα στο πρώτο τέταρτο του ματς αλλά ο Άρης βρήκε το πρώτο γκολ στο παιχνίδι από το σημείο του πέναλτι. Ο Λούι ανέτρεψε τον Μπερτόλιο εντός περιοχής και ο Καμαρά ευστόχησε από την άσπρη βούλα γράφοντας το 1-0. Κι ύστερα ακολούθησε ομοβροντία από γκολ απ' τους γηπεδούχους.

Στο 35' ο Μπερτόλιο άλλαξε ωραία την μπάλα με τον Καμαρά και με εξαιρετικό πλασέ πέτυχε το 2-0, ενώ στο 37' ο Καμαρά και πάλι είδε την κίνηση του Σούντγκρεν, του πάσαρε την μπάλα και ο Σουηδός με ωραίο σουτ έγραψε το 3-0. Προτού κλείσει το ημίχρονο ο Άρης πέτυχε και τέταρτο γκολ και πάλι με εκτέλεση πέναλτι. Στο 44' ο Μπελεβώνης ανέτρεψε τον Μπερτόλιο και ο Μπρούνο Γκάμα ήταν εύστοχος διαμορφώνοντας το 4-0.

Ο Άρης συνέχισε με το πόδι στο... γκάζι και στο δεύτερο ημίχρονο. Στο 52' ο Γκάμα εκτέλεσε κόρνερ και ο Εντιαγέ εκμεταλλευόμενος την αμυντική αδράνεια των παικτών του Παναιτωλικού έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα για το 5-0. Το μόνο που πέτυχε ο Παναιτωλικός ήταν το γκολ της τιμής στο 67' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Βέργου, ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό 5-1.

Οι Θεσσαλονικείς πάντως είχαν την ευκαιρία και για έκτο γκολ αλλά ο Ιτούρμπε αστόχησε σε πέναλτι στο 80' καθώς ο Μελίσσας απέκρουσε. 

Άρης: Κουέστα, Σούντγκρεν, Γκάνεα, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Τζέγκο, Εντιαγέ (59' Σάσα), Μπερτόλιο (59' Ιτούρμπε), Γκάμα (59' Μαντσίνι), Ματέο Γκαρσία (82' Ματίγια), Καμαρά (82' Μάνος).

Παναιτωλικός: Μελίσσας, Αντούνες, Βαρόνε (22' Μπελεβώνης), Λούι (46' Αποστολάκης), Κορνέλιους, Φλόρες, Μόρσεϊ, Τσιγγάρας, Μάλης (88' Μπακαδήμας), Ντουάρτε, Βέργος (70' Καρέλης).

Κόλλησαν στο μηδέν ΟΦΗ και Λαμία

Στο μηδέν... κόλλησαν ο ΟΦΗ και η Λαμία στο Γεντί Κουλέ για την 7η αγωνιστική της Super League. Σε ένα παιχνίδι μέτριο οι δυο ομάδες πήραν αυτό που άξιζαν. 

Όλα μηδέν

Ο ΟΦΗ δεν κατάφερε να δώσει συνέχεια στα «τρίποντα», μετά το «διπλό» επί του Παναιτωλικού, παραχωρώντας «λευκή» ισοπαλία στη Λαμία. Η ομάδα της Φθιώτιδας που προερχόταν από την εντός έδρας ήττα από τον Άρη παρατάχθηκε στον αγωνιστικό χώρο με στόχο να μην χάσει και το πέτυχε απέναντι στην ομάδα του Νίκου Νιόπλια, η οποία ήταν καλύτερη στο β΄ ημίχρονο. Το ματς, πάντως, θα ξεχαστεί πολύ γρήγορα από αυτούς που το παρακολούθησαν, καθώς είχε ελάχιστες καλές στιγμές εκατέρωθεν.

Ο ρυθμός του αγώνα ήταν βασανιστικά χαμηλός με ελάχιστες αξιόλογες φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες στο πρώτο 45λεπτο και με τις δύο ομάδες να αλληλοεξουδετερώνονται Οι γηπεδούχοι έφταναν συχνά - πυκνά κοντά στην εστία των φιλοξενούμενων, χωρίς όμως να δημιουργούν φάσεις κι έχοντας την πρώτη τους τελική με τον Λάμπρου στο 31'. Η καλύτερη στιγμή της κρητικής ομάδας στο α' ημίχρονο καταγράφηκε στο 40', όταν μετά από ένα επικίνδυνο σουτ του Τοράλ μέσα από την περιοχή, απομάκρυνε ο Γκόλεμιτς με προβολή σε κόρνερ.

Ακολούθησε το Έθνος στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr

Με την έναρξη του β' ημιχρόνου ο ΟΦΗ καρδιοχτύπησε τη Λαμία, όταν ευθύβολο σουτ του Νέιρα υποχρέωσε τον Γκαραβέλη σε εκτίναξη που έδιωξε την μπάλα κόρνερ. Σε χαμηλό τέμπο κύλησε το ματς και στην επανάληψη με τις δύο ομάδες να μην δημιουργούν φάσεις μπροστά από τις αντίπαλες εστίες (με εξαίρεση ένα πλασέ υπό πίεση του Μπαλογιάννη που μπλόκαρε ο Γκαραβέλης στο 89΄) σε ένα απολύτως ισορροπημένο παιχνίδι μέχρι το φινάλε.

ΟΦΗ: Επασί, Πασαλίδης, Μαρινάκης, Λάμπρου (62΄Καμάου), Νέιρα (84΄Φαν Ντούινεν), Βούρος, Γκαγέγκος, Τοράλ (75΄Ναμπί), Μεγιάδο (85΄Σελίμοβιτς), Καστάνιος (62΄Ντουρμισάι), Μπαλογιάννης.

Λαμία:  Γκαραβέλης, Αντέτζο, Γκόλεμιτς, Σκόνδρας (72΄Βύντρα), Μαρτίνεθ, Μπεχαράνο (84΄Μανουσάκης), Τζανδάρης, Νούνιες (46΄Ντελ Πίνο), Καραμάνος, Ρόμανιτς (65΄Μανούσος), Αραμπούλι (84΄Γκέντσογλου).

 

  25 October, 2021 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα