Σε εφαρμογη το σχέδιο αποκατάστασης του ανακτόρου της Φαιστού

  15 December, 2021 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Σε εφαρμογη το σχέδιο αποκατάστασης του ανακτόρου της Φαιστού

Με χρηματοδόηση της Περιφέρειας Κρήτης

Αναλυτικά η ενημέρωση:

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου #Αρναουτάκη, εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κρήτη 2014-2020», η μελέτη για το έργο: «Μελέτη στερέωσης και αποκατάστασης αρχαίων καταλοίπων, κατασκευής στεγάστρων και στερέωσης πρανών Μινωικού Ανακτόρου Φαιστού»

Προϋπολογισμός: 325.257,21 €.

Το εν λόγω έργο εντάσσεται στις προτεραιότητες του Υπουργείου Πολιτισμού, καθώς το Ανάκτορο της Φαιστού συνιστά το δεύτερο σε έκταση και σημασία μινωικό ανάκτορο και αποτελεί σημαντικό πολιτιστικό προορισμό για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της μεγαλονήσου.

 Σταυρος #Αρναουτακης: «Η Περιφέρεια Κρήτης και η Ειδική Υπηρεσία Ε.Π. Κρήτης προέβη στη σχετική πρόσκληση, με στόχο την χρηματοδότηση της εκπόνησης και ωρίμανσης μελετών για τα έργα Πολιτισμού. Με τον τρόπο αυτόν διευκολύνουμε την προσπάθεια των αρμόδιων Υπηρεσιών Αρχαιοτήτων να εντάξουν σε προγράμματα χρηματοδότησης την συντήρηση και την ανάδειξη εμβληματικών μνημείων, αρχαιολογικών έργων και μουσείων της Κρήτης, γεγονός που συνιστά άλλωστε υψηλή προτεραιότητα στην πολιτιστική Πολιτική της Περιφέρειας Κρήτης».

 

  15 December, 2021 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα