Πολάκης: Στα δύο ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τις προγραφές του βουλευτή – Τα σενάρια

  28 February, 2023 ΑΡΘΡΑ
Πολάκης: Στα δύο ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τις προγραφές του βουλευτή – Τα σενάρια

Τον ασκό του Αιόλου, και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, έχει ανοίξει η ανάρτηση που έκανε ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης, στην οποία έκανε λόγο για «βαθύ κράτος» στοχοποιώντας δημοσιογράφους, μέλη του δικαστικού σώματος και της διοίκησης της ΑΑΔΕ αλλά και τραπεζικά στελέχη της χώρας.

Το θέμα  παραπέμφθηκε  στην επιτροπή δεοντολογίας με τα αρμόδια όργανα του ΣΥΡΙΖΑ, να καλούνται να λάβουν αποφάσεις για το αν θα παραμείνει στο κόμμα ενόψει και των επερχόμενων εκλογών.

Στις 5 το απόγευμα αναμένεται να συνεδριάσει το Εκτελεστικό Γραφείο του ΣΥΡΙΖΑ. Θα συνεδριάσει προκειμένου να κάνει ή όχι αποδεκτή την πρόταση του λέξη Τσίπρα για παραπομπή του Παύλου Πολάκη στην επιτροπή Δεοντολογίας.

Ο  Αλέξης Τσίπρας, η Όλγα Γεροβασίλη, ο Νάσος Ηλιόπουλος, είναι τα άτομα που έχουν θεσμικό ρόλο στην επιτροπή. Επιπλέον την επιτροπή πλαισιώνουν και οι Ρένα Δούρου και Έφη Αχτσιόγλου.

Τα σενάρια που «παίζουν»

Διαγραφή από το κόμμα

Αναστολή βουλευτικής ιδιότητας

 

Επίπληξη και σύσταση

Για τα δύο πρώτα – διαγραφή ή αναστολή βουλευτικής ιδιότητας – απαιτείται η σύμφωνη γνώμη των 2/3 της επιτροπής Δεοντολογίας, δηλαδή 10 άτομα από τα 15 της επιτροπής.

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν η ανάρτηση του Παύλου Πολάκη, την επόμενη της συνέντευξης του Αλέξη Τσίπρα στο Πρώτο Θέμα. Ο Αλέξης Τσίπρας θέλησε με αυτόν τον τρόπο να δείξει πως είναι ο «κυρίαρχος του παιχνιδιού» και ότι δεν χωράνε ούτε προσωπικές ατζέντες στο ΣΥΡΙΖΑ ούτε κάτι άλλο.

 

  28 February, 2023 ΑΡΘΡΑ