Οι κορυφαίοι της εκπαιδευτικής ρομποτικής στις Μοίρες- Πανελλήνιος διαγωνισμός

mesaralive.gr  23 January, 2020 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΑΡΘΡΑ
Οι κορυφαίοι της εκπαιδευτικής ρομποτικής στις Μοίρες- Πανελλήνιος διαγωνισμός

Το  Robofest είναι ένας Παγκόσμιος  Διαγωνισμός Ρομποτικής ο οποίος διοργανώνεται από το Lawrence Technological University στο Southfield, Michigan, των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. 

Ο Παγκόσμιος διαγωνισμός Robofest  ουσιαστικά είναι ένα φεστιβάλ  διαγωνισμών ρομποτικής αφού μέσα από τις κατηγορίες που διαθέτει δίνει την ευκαιρία συμμετοχής σε όλες τις ηλικίες,  ενώ παράλληλα ενθαρρύνει μικρούς και μεγάλους μαθητές να ασχοληθούν με τις Επιστήμες, την  Μηχανική, τα Μαθηματικά, την Τεχνολογία και τον Προγραμματισμό.Ο Διαγωνισμός επιτρέπει στα παιδιά να συμμετέχουν με οποιοδήποτε ρομποτικό πακέτο επιθυμούν, καθώς και να προγραμματίσουν σε όποια γλώσσα θέλουν. Με αυτόν τον τρόπο το Robofest υποστηρίζει την εκμάθηση της επιστήμης της ρομποτικής για όλους.

Από το 1999, πάνω από 28,000 μαθητές έχουν πάρει μέρος στον διαγωνισμό. Κάθε χρόνο συμμετέχουν  ομάδες από 15 διαφορετικές πολιτείες των Ηνωμένων Πολιτειών, αλλά και από Βραζιλία, Καναδά, Κίνα, Κολομβία, Ισημερινό, Αίγυπτος, Αιθιοπία, Αγγλία, Γαλλία, Γκάνα, Χονγκ Κονγκ, Ουγγαρία, Ινδία, Κένυα, Λίβανο, Μακάο, Μαλάουι, Μεξικό, Μαρόκο, Νιγηρία, Φιλιππίνες, Σαουδική Αραβία, Σιγκαπούρη, Νότια Αφρική, Νότια Κορέα, Ταϊβάν κ.α.  

Το 2020 το ROBOFEST  διοργανώνεται για πρώτη φορά και στην Ελλάδα από την Robotic & Science Academy  στις 11 και 12 Απριλίου 2020, στην Κρήτη.

Χώρος διεξαγωγής: Κλειστό γυμναστήριο Μοιρών. 

Οι ομάδες που θα προκριθούν από τον Eθνικό διαγωνισμό της Ελλάδας συμμετέχουν στον μεγάλο τελικό,  στο World Robofest Championship στο Michigan της Αμερικής.

ΗΛΙΚΙΑΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ:

Οι ομάδες χωρίζονται σε τρεις ηλικιακές κατηγορίες:

JUNIOR:  9 έως 13 ετών 

SENIOR:  14 έως 18 ετών

COLLEGE: Φοιτητές

Κάθε ομάδα αποτελείται από 2 έως 5 παιδιά και μπορεί να πάρει μέρος σε όσες κατηγορίες επιθυμεί.

Παράλληλα με τους διαγωνισμούς κατά την διάρκεια του διημέρου πραγματοποιούνται πληθώρα σεμιναρίων ρομποτικής για παιδιά και ενήλικες.      Το πρόγραμμα των σεμιναρίων θα ανακοινωθεί 10 ημέρες πριν την διοργάνωση.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ:

-Ομάδες έως και 5 παιδιών 10 έως 18 ετών διαγωνίζονται κατασκευάζοντας και προγραμματίζοντας ένα αυτόνομο ρομπότ το οποίο θα διαγωνιστεί στο ετήσιο θέμα του Robofest.

Το θέμα για το  2020 είναι  "GolfBowl" (παιχνίδι γκολφ).                                    

Ομάδες έως και 5 παιδιών 10 έως 17 ετών διαγωνίζονται σε άγνωστη ρομποτική αποστολή η οποία ανακοινώνεται την ημέρα του διαγωνισμού. Στόχος της πρόκλησης είναι η ανάπτυξη δεξιοτήτων και επίλυσης προβλημάτων χωρίς την βοήθεια του προπονητή.

 

-Ομάδες έως και 5 παιδιών 9 έως 14 ετών διαγωνίζονται με πλήρη αυτόνομα ρομπότ σε μια ........ ρομποτική παρέλαση !!!.

Το θέμα για το 2020 είναι : “Precious Life Below Water and Water Resources: Our Lakes, Rivers, and Seas”

 

-Ομάδες έως και 3 παιδιών 9 έως 17 ετών διαγωνίζονται σε πίστα με στόχο να βγάλουν έξω από αυτή  τον αντίπαλο ή ένα μπουκάλι!!! Νικητής είναι όποιος μείνει στην πίστα μόνος... με το μπουκάλι ή μόνος ... με τον αντίπαλο για 3 δευτερόλεπτα!!!

 

-Ομάδες έως και 5 παιδιών 10 έως 18 ετών και φοιτητές  δημιουργούν και προγραμματίζουν (βιο) ιατρικές ρομποτικές συσκευές  χρησιμοποιώντας ευφυή και διαδραστική ρομποτική. Ο διαγωνισμός αυτός προωθεί επίσης την επιχειρηματικότητα. Τα ρομπότ πρέπει να διαθέτουν υπολογιστικά εξαρτήματα προγραμματισμένα από τους συμμετέχοντες και να απασχολούν αισθητήρες ή/και ενεργοποιητές.

 

-Ομάδες έως και 5 παιδιών 10 έως 17 ετών  δημιουργούν με απόλυτη ελευθερία τα δικά τους έξυπνα, αυτόνομα,  ρομποτικά έργα. Οποιοδήποτε υλικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Απαγορεύεται ο ασύρματος χειρισμός.

 

mesaralive.gr  23 January, 2020 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα