Με το δεξί και ένα χρυσό στη Μεσαρά, μπήκε το 2017 για την ΑΛΜ

mesaralive.gr  11 January, 2017 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Με το δεξί και ένα χρυσό στη Μεσαρά, μπήκε το 2017 για την ΑΛΜ

Με το καλύτερο τρόπο που λίγοι περίμεναν μπήκε το νέο έτος για την ομάδα Ξιφασκίας της Α. Λ. ΜΕΣΑΡΑΣ.

Η ΣΦΑΚΙΑΝΆΚΗ ΔΉΜΗΤΡΑ η 13χρονη ξιφομάχος της Αθλητικής Λέσχης Μεσαράς κατάφερε να ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα πανκορασιδων φέρνοντας ακόμα μια διάκριση στη Μεσαρά και το κύπελλο του πρωταθλητή στη για άλλη μια φορά περήφανη Πόμπια.
Η Σφακιανάκη που μετά από μια περιπέτεια που είχε όλη η αποστολή της ΑΛΜ (Απαγορευτικό τη Πέμπτη και παραμονή πάνω από 24 ώρες στο καράβι) αλλά  και μεγάλη αναμονή μέχρι να ξεκινήσουν οι αγώνες κατάφερε να κάνει 4  νίκες και μία ήττα στο πρώτο γύρο. Καταλαμβάνοντας την 9η θέση στο κλασμάν ανάμεσα σε 56 αθλήτριες ξεκίνησε τα νικηφόρα νοκ άουτ με  δύσκολους αγώνες στην αρχή και πιο εύκολα στη συνέχεια. Μπήκε στη τετράδα όπου αντιμετώπισε την Κασσαρα (Α. Λ. Ξ. ΧΑΝΙΩΝ) την οποία νίκησε  με 10-3 και πέρασε στον τελικό με την επίσης Χανιώτισσα και φίλη της Ηλιάκη Ειρήνη.

Εκεί σε ένα τελικό που ήταν παράσταση για ένα ρόλο η  13χρονη Πομπιανή επιβλήθηκε με 10-4 και κατέκτησε την 1η θέση.
Μία θέση που δεν έχει καταγραφεί σε ατομικό επίπεδο στην ιστορία της Αθλητικής Λέσχης Μεσαράς.
  Δεν ήταν όμως μόνο η Σφακιανάκη που εντυπωσίασε σ αυτό το Πανελλήνιο πρωτάθλημα. Ο Αυγουστάκης Μανώλης κάνοντας ένα απίστευτο πρώτο γύρο με 5 στα 5, δεχόμενος 3 πόντους στα 5 παιχνίδια κατέλαβε την 4η θέση στο  κλασμάν ανάμεσα σε 109 αθλητές!!!!!!!
Μπαίνει απευθείας στους 64 νικάει με 10 – 0 και περνάει στους 32. Πάλι  10-0 και μπαίνε στους 16. Με άλλη μια νίκη μπαίνει στους 8. ''Κρύος'' λόγω εύκολων αγώνων αντιμετωπίζει τον Σταματοπουλο (Α. Ο. Ξ ΓΛΥΦΑΔΑΣ) ο οποίος νικώντας τον με 10-6 του στέρησε το μετάλλιο 
αφήνοντας τον στην 5η θέση. Μια θέση που δείχνει ότι και ο Αυγουστάκης όπως και η Σφακιανάκη και η Πεδιαδιτάκη συγκαταλέγονται στους καλύτερους ξιφομάχους στις κατηγορίες τους στην Ελλάδα.
Και ο Κώστας Λιονάκης όμως στην πρώτη του εμφάνιση σε Πανελλήνιους  αγώνες έδειξε ότι μπορεί να πάει ψηλά. Πέρασε στις πουλ με 2 νίκες και έχασε για τους 32 με 10-6 καταλαμβάνοντας την 62η θέση ανάμεσα σε 109 
αθλητές..
Μέσα σε κατάσταση ευφορίας από τα αποτελέσματα του Σαββατοκύριακου όλη η  οικογένεια της Α. Λ. ΜΕΣΣΑΡΑΣ συγχαίρει τους αθλητές της και ευχαριστεί  πρώτα από όλους τους γονείς των αθλητών που στάθηκαν δίπλα στους αθλητές και τον προπονητή τους καθώς και όλους όσους προσφέρουν και στηρίζουν την μεγάλη προσπάθεια που κάνει η Αθλητική Λέσχη Μεσαράς.

 

mesaralive.gr  11 January, 2017 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ