Kολοκυθάκια με σάλτσα γιαουρτιού

Υλικά
Μερίδες: 4
1½ κιλό μικρά τρυφερά κολοκυθάκια, καθαρισμένα
2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
2 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
1 κουτ. σούπας άνηθος, ψιλοκομμένος (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια)
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
1 φλιτζ. τσαγιού γιαούρτι στραγγιστό
80 ml ελαιόλαδο
4 - 6 ελιές θρούμπες (για το γαρνίρισμα)
Διαδικασία
Για τα κολοκυθάκια με σάλτσα γιαουρτιού ξεκινάμε και κόβουμε τα κολοκυθάκια κατά μήκος σε φέτες πάχους περίπου 1 εκ. και στη συνέχεια σε μικρούς κύβους.
Τους ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε το σκόρδο, το χυμό λεμονιού, τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
Αφήνουμε κατά μέρος για 10 λεπτά, για να μαριναριστούν και να βγάλουν τα κολοκυθάκια τα υγρά τους.
Τα στραγγίζουμε, τα ξαναβάζουμε στο μπολ, προσθέτουμε το γιαούρτι, ανακατεύουμε καλά και μεταφέρουμε τη σαλάτα στο ψυγείο, όπου την αφήνουμε για 1 ώρα, σκεπασμένη, μέχρι να κρυώσει.
Την αδειάζουμε σε καθαρό μπολ, γαρνίρουμε με τις ελιές και τη σερβίρουμε αμέσως, όσο είναι κρύα.
Μυστικά
Αν θέλουμε, μπορούμε να περάσουμε τα κολοκυθάκια από τη χοντρή πλευρά του τρίφτη (αντί να τα κόψουμε σε κύβους), αλλά θα πρέπει να στύψουμε καλά το τρίμμα πριν το αναμείξουμε με τα υπόλοιπα υλικά, για να απομακρύνουμε τα υγρά.
Δείτε επίσης
- Δήμος Φαιστού: Οδηγίες προστασίας πολιτών λόγω καύσωνα
- Nέα καραβιά μεταναστών στα ανοιχτά των Καλών Λιμένων
- «Καρτ ποστάλ» από τον Νότο: Το αδιαχώρητο και σήμερα στην Καταλυκή
- Τυμπάκι: Αποσωληνώθηκε η μικρή Μαριάννα που παρασύρθηκε έξω από το ΠΑΓΝΗ
- 116 αφίξεις μεταναστών σήμερα το πρωί σε Γαύδο και Αγία Γαλήνη