Υγειονομική κάλυψη από τους Εθελοντές του ΕΕΣ Μοιρών

  30 August, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Υγειονομική κάλυψη από τους Εθελοντές του ΕΕΣ Μοιρών

Το Δίκτυο Συλλόγων Μεσαράς και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τυμπακίου με τη συνδιοργάνωση του Ο.Υ.ΚΡΗΤΗΣ οργάνωσαν, την περασμένη Παρασκευή 24 Αυγούστου και παραμονή του εορτασμού του πολιούχου Αγίου Τίτου στο Τυμπάκι, την πρώτη πορεία μνήμης για την καταστροφή του Τυμπακίου από τις δυνάμεις κατοχής και την ακόλουθη απελευθέρωση του Τυμπακίου από τις δυνάμεις κατοχής.

Εκεί βρέθηκαν και οι Εθελοντές Σαμαρείτες, Διασώστες και Ναυαγοσώστες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Μοιρών για υγειονομική κάλυψη της εκδήλωσης ύστερα από κάλεσμα των διοργανωτών, με το υπηρεσιακό όχημα και μία μηχανή.

Η πρώτη πορεία μνήμης ξεκίνησε από το προαύλιο της εκκλησιάς του Αγίου Τίτου στο Τυμπάκι και οι μαραθωνοδρόμοι ξεκίνησαν κρατώντας την εικόνα του Αγίου Τίτου και μία μαύρη σημαία μέχρι στη Παναγία Καλυβιανή. Η μαύρη σημαία θα συμβολίζει την καταστροφή και εκκένωση του Τυμπακίου στην αρχή της κατοχής και τη διακοπή της θείας λειτουργίας στην εκκλησία του Αγίου Τίτου Τυμπακίου, ενώ στην επιστροφή κρατούσαν την εικόνα του Αγίου Τίτου μαζί με την Ελληνική σημαία,  συμβολίζοντας έτσι την απελευθέρωση του Τυμπακίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η διαδρομή που ήταν μέσα από χωματόδρομο στο κύριο μέρος της και περνούσε ανάμεσα σε  καλαμιώνες, ελαιώνες κτλ.

 

  30 August, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα