Τυμπάκι: Στον εισαγγελέα τα μέλη της ομάδας που κρατούσε... στα χέρια της το εμπόριο ναρκωτικών

https://www.neakriti.gr/  04 March, 2024 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Τυμπάκι: Στον εισαγγελέα τα μέλη της ομάδας που κρατούσε... στα χέρια της το εμπόριο ναρκωτικών

Τυμπάκι: Στον εισαγγελέα τα μέλη της εγκληματικής ομάδας που κρατούσε... στα χέρια της το εμπόριο ναρκωτικών στη Μεσαρά (pics)


Σε δύο σπίτια βρέθηκαν 2.761 γραμμάρια χασίς, ζυγαριά ακριβείας και μαχαίρι

Ενώπιον του εισαγγελέα οδηγήθηκαν σήμερα οι τέσσερις Πακιστανοί και μια γυναίκα από τη Βουλγαρία που συνελήφθησαν στο Τυμπάκι από το Λιμεναρχείο Ηρακλείου που έστησε ολόκληρη επιχείρηση για την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης που είχαν στήσει.

Υπενθυμίζεται ότι σε δύο σπίτια 2.761 γραμμάρια χασίς, ζυγαριά ακριβείας και μαχαίρι.

Οι ποσότητες ήταν μοιρασμένες στα δύο σπίτια καθώς στο ένα βρέθηκαν 1.270 γρ. χασίς, ζυγαριά και μαχαίρι και στο δεύτερο σπίτι 1491 γραμμάρια κάνναβης. Οι αρμόδιες αρχές εκτιμούν ότι οι Ασιάτες και η Βουλγάρα έπαιζαν σημαντικό ρόλο στη διακίνηση ναρκωτικών σε όλη τη Μεσαρά.

Οι συλληφθέντες δεν είναι "άγνωστοι" στις διωκτικές αρχές του Ηρακλείου, ενώ όπως αναφέρουν οι πηγές αναζητείται κι άλλο άτομο από το Πακιστάν, που φέρεται ως σύζυγος της γυναίκας από τη Βουλγαρία.

Στην ανακοίνωσή του για την υπόθεση το Λιμενικό αναφέρει τα εξής: 

«Τις πρωινές ώρες χθες, τα στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) και του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου προέβησαν στη σύλληψη πέντε (05) αλλοδαπών, ηλικίας 29, 32, 23, 32, και 44 ετών, για παράβαση κατά περίπτωση του Ν.4139/13 "περί εξαρτησιογόνων ουσιών" σε συνδυασμό με το αρ. 45 του Π.Κ. "συναυτουργία", του Ν. 2168/93, "περί όπλων", του αρ. 217 του Π.Κ. "πλαστογραφία" και του αρ. 83 του Ν. 3386/05 "παράνομη είσοδο στη χώρα".

Συγκεκριμένα κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, σε έλεγχο που διενεργήθηκε με τη συνδρομή του Αστυνομικού Σκύλου Κ-9 «ΜΑΣΚ» στην οικία των συλληφθέντων στην περιοχή ΤΥΜΠΑΚΙ δήμου Φαιστού Ηρακλείου, βρέθηκαν στην αυλή και κατασχέθηκαν δεκατέσσερις (14) ανισοβαρείς συσκευασίες ακατέργαστης ινδικής κάνναβης συνολικού μικτού βάρους 1267, 2 γρ. καθώς και μία ηλεκτρονική ζυγαριά. Επιπρόσθετα στην κατοχή του 29χρονου βρέθηκε ένα αναδιπλούμενο μαχαίρι και ένα πλαστό δελτίο αιτούντα άσυλου, ενώ στην κατοχή του 44χρονου, ο οποίος διαπιστώθηκε ότι είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα, βρέθηκε μία αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία ακατέργαστης ινδικής κάνναβης μικτού βάρους 2,8 γρ. Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Ηρακλείου». 

 

https://www.neakriti.gr/  04 March, 2024 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα