Τυμπάκι: Φωτογραφικό Λεύκωμα από την εκδήλωση μνήμης για την “Μάχη Της Κρήτης”

  17 June, 2023 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Τυμπάκι: Φωτογραφικό Λεύκωμα από την εκδήλωση μνήμης για την “Μάχη Της Κρήτης”

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Δήμου Φαιστού:


Ευχαριστούμε πολύ για την τιμή που μας κάνατε, να παρευρεθείτε και να συμμετέχετε στις τιμητικές εκδηλώσεις της 82ης επετείου από τη Μάχη της Κρήτης.
Ως Δήμος Φαιστού, θεωρούμε ότι έχουμε χρέος να διαφυλάξουμε την εθνική μνήμη και να τιμήσουμε τους ήρωες που θυσίασαν τη ζωή τους υπέρ πατρίδος. Τιμούμε τη μαχητικότητα του Ελληνικού Έθνους και θα συνεχίσουμε αυτή την προσπάθεια για να διδαχθούν τα παιδιά μας τα ανδραγαθήματα των προγόνων μας και το όραμα για το οποίο πολέμησαν.
Στην εκδήλωση συμμετέχειχαν: ο Όμιλος Βρακοφόρων Κρήτης με την χορευτική, αναβιωτική, ριζίτικη ομάδα του ομίλου, ο Σύλλογος Προστασίας Γεωργαλίδικου Αλόγου “οι Μεσαρίτες”, η Αερολέσχη Ηρακλείου, η Αερολέσχη Ηρακλείου “Πήγασος”, η Αερολέσχη Ηρακλείου "Τάλως", η Αεραθλητική λέσχη "Ίκαρος", το μουσικό συγκρότημα του Σεβαστάκη Νίκου, Αλέξη Αλεβιζάκη, Στέλιου Καμπουρακη, το χορευτικό συγκρότημα του Αστρινού Χαραλαμπάκη (Μπαλάσκα), την Μουσική Σχολή Μαέστρο – Χορωδία Ενηλίκων με την επιμέλεια – διεύθυνση του κ.Μιχάλη Μαρακομιχελάκη.
Την ηχητική κάλυψη είχε ο κ.Νεκτάριος Χουστουλάκης.
Επίσης, πλήθος συλλεκτών από όλη την Κρήτη με κειμήλια, ενθυμήματα και φωτογραφικό υλικό, ιστορικά οχήματα και δίκυκλες μοτοσυκλέτες από την κατοχή, τον Σύλλογο Στατικού Μοντελισμού Ηρακλείου – ΣΣΜΗ, που συμμετείχαν στην παράλληλη έκθεση δίπλα από το χώρο της εκδήλωσης. Θερμές ευχαριστίες στους συλλέκτες κ. Στέλιο Τριπαλητάκη, κ. Καλουρή Δημήτρη και κ. Ξηρουδάκη Στέλιο. Στον ιστορικό-ερευνητή κ. Κώστα Μαμαλάκη για την ξεχωριστή του ομιλία!
 

Δείτε εδώ τη σχετική ανάρτηση

 

Δείτε επίσης

Σχετικά άρθρα

  17 June, 2023 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα