Τρόμος στη Μέση Ανατολή: Στους 600 οι νεκροί Ισραηλινοί από τις επιδρομές της Χαμάς

  08 October, 2023 ΚΟΣΜΟΣΑΡΘΡΑ
Τρόμος στη Μέση Ανατολή: Στους 600 οι νεκροί Ισραηλινοί από τις επιδρομές της Χαμάς

Ο αριθμός των νεκρών Ισραηλινών από την επίθεση που εξαπέλυσε χθες στο Ισραήλ η παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς ανήλθε σε 500-600, όπως μετέδωσε η ισραηλινή τηλεόραση.Ταυτόχρονα σύμφωνα με όσα δημοσιοποιεί η ισραηλινή κυβέρνηση περίπου 100 είναι οι απαχθέντες Ισραηλινοί απο τις επιθέσεις.

Στη Γάζα Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι από τα ισραηλινά αντίποινα με αεροπορικές επιδρομές σκοτώθηκαν τουλάχιστον 370 άνθρωποι και 2.200 τραυματίστηκαν,

Ο αριθμός των Παλαιστίνιων νεκρών ανέρχεται σε 313, σύμφωνα με παλαιστίνιους αξιωματούχους υγείας.

Ένα υψηλόβαθμο στέλεχος της Χαμάς σκοτώθηκε από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Γάζα

Ένα υψηλόβαθμο στέλεχος της Χαμάς σκοτώθηκε από τις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στη Γάζα που ακολούθησαν την επίθεση της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης στο Ισραήλ.

Το πτώμα του Αϊμάν Γιούνις ανασύρθηκε σήμερα από τα συντρίμμια του σπιτιού του, το οποίο βομβαρδίστηκε, στον προσφυγικό καταυλισμό Νουσεϊράτ στο κέντρο της Γάζας, επιβεβαίωσε η υπηρεσία πολιτικής προστασίας.

Ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν επιθέσεις με στόχο στελέχη της Χαμάς, η οποία διοικεί την Λωρίδα της Γάζας, μετά την ευρείας κλίμακας επίθεση που εξαπέλυσαν ένοπλοι της οργάνωσης κατά την οποία σκοτώθηκαν 500 με 600 Ισραηλινοί.

Η Χαμάς θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση από την ΕΕ, τις ΗΠΑ και το Ισραήλ.

«Κάθε πόλεμος είναι μια ήττα. Ας προσευχηθούμε για την ειρήνη στο Ισραήλ και στην Παλαιστίνη», υπογράμμισε ο πάπας Φραγκίσκος

Απευθυνόμενος στο συγκεντρωμένο πλήθος, στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, ο πάπας Φραγκίσκος αναφέρθηκε σήμερα στις τελευταίες, τραγικές εξελίξεις στην Μέση Ανατολή. 

Πιο αναλυτικά, ο ποντίφικας υπογράμμισε:

«Παρακολουθώ με πόνο και ανησυχία τα όσα συμβαίνουν στο Ισραήλ, όπου η βία εξερράγη με ακόμη πιο βίαιο τρόπο. Είμαι στο πλευρό των οικογενειών των θυμάτων, προσεύχομαι υπέρ αυτών, και όλων όσοι ζουν ώρες αγωνίας και τρόμου. Πρέπει να σταματήσουν οι επιθέσεις και να σιγήσουν τα όπλα. Πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι η τρομοκρατία και ο πόλεμος δεν οδηγούν σε καμία λύση, ότι ο πόλεμος είναι ήττα. Ο πόλεμος, κάθε πόλεμος, προκαλεί μόνον κακουχίες και τον θάνατο τόσων αθώων ανθρώπων. Ας προσευχηθούμε για την ειρήνη στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη». 

Το Ισραήλ ανέμενε "εντονότερη καταδίκη" της Χαμάς από το Πεκίνο

Το Ισραήλ ανέμενε "εντονότερη καταδίκη" της Χαμάς από την Κίνα, μια χώρα την οποία θεωρεί φιλική, δήλωσε σήμερα ο Γιούβαλ Γουάκς, ανώτερος αξιωματούχος στην ισραηλινή πρεσβεία στο Πεκίνο.
"Όταν δολοφονούνται άνθρωποι, σφαγιάζονται στους δρόμους, δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για να ζητούμε λύση των δύο κρατών", είπε στους δημοσιογράφους ο Γουάκς.
Νωρίτερα σήμερα, το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών έκανε έκκληση προς όλα τα εμπλεκόμενα μέρα να παραμείνουν ψύχραιμα και να τερματίσουν άμεσα τις εχθροπραξίες για την προστασία των αμάχων προσθέτοντας ότι "ο θεμελιώδης τρόπος επίλυσης της σύγκρουσης είναι να εφαρμοστεί η λύση των δύο κρατών και να ιδρυθεί ένα ανεξάρτητο Παλαιστινιακό Κράτος".

 

  08 October, 2023 ΚΟΣΜΟΣΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα