Το ξέρατε αυτό; Τα corn flakes φτιάχτηκαν για να περιορίσουν τις ορμές των εφήβων

https://www.neakriti.gr/  08 July, 2023 ΥΓΕΙΑΑΡΘΡΑ
Το ξέρατε αυτό; Τα corn flakes φτιάχτηκαν για να περιορίσουν τις ορμές των εφήβων


Βαρετό και άγευστο, που αντί να ξυπνά τα γενετήσια ένστικτα, να τα… κοιμίζει

Τα κορν φλέικς, το αγαπημένο προϊόν εκατοντάδων εκατομμυρίων ανθρώπων ανά τον κόσμο, αρχικά εφευρέθηκε ως… κατασταλτικό της ανθρώπινης λίμπιντο για να… αυνανίζονται λιγότερο οι έφηβοι!

Ο Δρ. Τζων Χάρβεϊ Κέλλογκ, εφευρέτης των κορν φλέικς και ιδρυτής (μαζί με τον αδερφό του Γουίλ) της Kellog’s, ήταν ένας γιατρός που γεννήθηκε λίγο μετά τα μέσα του 19ου αιώνα και έγινε διάσημος στην εποχή του.

Ήταν ταυτόχρονα και ένας εξαιρετικά συντηρητικός πιστός χριστιανός, που θεωρούσε ότι ο αυνανισμός ήταν μια τεράστια αμαρτία, στην οποία υπέκυπταν οι έφηβοι.

Τα διαδεδομένα πρωινά στην εποχή αυτή είχαν κρέας, αβγά, γλυκαντικά και μπαχαρικά, δηλαδή λίπη, σάκχαρα, πρωτεΐνες και μπαχαρικά, που ο Κέλογκ θεωρούσε ότι «ξυπνούσαν» την λίμπιντο.

Εφηύρε λοιπόν ένα πρωινό τόσο… βαρετό και άγευστο, που αντί να ξυπνά τα γενετήσια ένστικτα, να τα… κοιμίζει, προσφέροντας ταυτόχρονα τις ουσίες που είναι απαραίτητες για να ξυπνήσει ο οργανισμός και να εργαστεί ο άνθρωπος.

Αν και έχουν γίνει κάμποσες μελέτες για το αν τα κορν φλέηκς επηρεάζουν ή όχι την λίμπιντο, δεν υπάρχει μέχρι τώρα κατηγορηματική απάντηση. Σε κάποιες μελέτες η απάντηση φαίνεται να είναι «ναι», σε κάποιες άλλες όμως «όχι».

Σε κάθε περίπτωση, οι προθέσεις μετράνε!

 

ΠΗΓΗ https://www.neakriti.gr/

 

https://www.neakriti.gr/  08 July, 2023 ΥΓΕΙΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα