ΣΥΡΙΖΑ: Πέρασε η πρόταση για εκλογές το δεύτερο δεκαήμερο του Σεπτέμβρη

  16 July, 2023 ΑΡΘΡΑ
ΣΥΡΙΖΑ: Πέρασε η πρόταση για εκλογές το δεύτερο δεκαήμερο του Σεπτέμβρη

Oι επικρατέστερες ημερομηνίες

Με ευρεία πλειοψηφία πέρασε η πρόταση της ΠΓ για εκλογή προέδρου στις 10 και 16 Σεπτεμβρίου μετά την ψηφοφορία που διεξήχθη στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, για το χρονοδιάγραμμα και τη διαδικασία εκλογής προέδρου του κόμματος.

Στη σημερινή δεύτερη μέρα των εργασιών της ΚΕ, που πραγματοποιείται σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, τέθηκαν επί τάπητος οι σχετικές προτάσεις, ενώ στο τραπέζι τέθηκε και το θέμα των αυτοδιοικητικών εκλογών. Εκεί βρέθηκε και το in για να σας μεταφέρει όλα όσα συμβαίνουν.

Δύο ήταν οι προτάσεις που τέθηκαν σε ψηφοφορία. Η πρώτη ήταν η (συμβιβαστική) πρόταση της Πολιτικής Γραμματείας, που μετατοπίζει το χρονοδιάγραμμα κατά μία εβδομάδα αργότερα και προβλέπει: διαρκές συνέδριο στις 3 Σεπτεμβρίου, πρώτο γύρο εκλογών στις 10/9 και δεύτερο γύρο στις 16/9. Με αυτό το χρονοδιάγραμμα ο νέος πρόεδρος θα παραστεί στην καθιερωμένη ομιλία προς τους παραγωγικούς φορείς στη ΔΕΘ στις 17 Σεπτεμβρίου.

Η δεύτερη πρόταση ήταν να γίνει διαρκές συνέδριο στις 3 Σεπτεμβρίου. Στις 24 Οκτωβρίου να πραγματοποιηθεί έκτακτο συνέδριο και στις 26 Νοεμβρίου να γίνει η εκλογή προέδρου. Στην πρόταση αυτή, υπήρχε η πληροφορία ότι προκρινόταν να οριστεί μεταβατικός πρόεδρος.

Υπέρ της πρότασης της ΠΓ τάχθηκαν 160 μέλη, 89 τάχθηκαν υπέρ της δεύτερης πρότασης, 2 ψήφισαν «παρών» και 2 λευκό.

 

Σε ό,τι αφορά τους διαδόχους του Αλέξη Τσίπρα, την προεδρία διεκδικούν:  Έφη Αχτσιόγλου, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Στέφανος Τζουμάκας και  Νίκος Παππάς.

 

  16 July, 2023 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα