SuperLeague: Πρώτος και καλύτερος ο ΠΑΟΚ-Νίκες για Ολυμπιακό και ΑΕΚ (HL)

  29 January, 2024 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ
SuperLeague: Πρώτος και καλύτερος ο ΠΑΟΚ-Νίκες για Ολυμπιακό και ΑΕΚ (HL)

Έπειτα από ένα συναρπαστικό ντέρμπι στην Τούμπα, ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 2-1 του Παναθηναϊκού, σε αναμέτρηση για την 20η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League. Ο Κιρίλ Ντεσπόντοφ (43’, 56’) με δυο γκολ ήταν αυτός που έκανε τη διαφορά για τους «ασπρόμαυρους», με τους «πράσινους» να ισοφαρίζουν προσωρινά με πέναλτι του Τάσου Μπακασέτα (51’) και να χάνουν στο φινάλε σπουδαίες ευκαιρίες για την ισοφάριση.

Αρκετές εκπλήξεις από τους δύο προπονητές στην ανακοίνωση των ενδεκάδων, με τον Ραζβάν Λουτσέσκου να προτιμά τους Τάισον και Τόμας Μουργκ αντί των Γιάννη Κωνσταντέλια και Αντρίγια Ζίβκοβιτς. Ο Φατίχ Τερίμ, από την άλλη, ξεκίνησε με τον Αλεξάντερ Γερεμέγεφ στην κορυφή της επίθεσης, ένεκα της απουσίας του τραυματία Φώτη Ιωαννίδη, ενώ στο βασικό σχήμα βρέθηκαν οι νεοαποκτηθέντες Μπαρτολομέι Ντραγκόφσκι, Τάσος Μπακασέτας και Βίτορ Ούγκο, με τον Γουίλιαμ Αράο να μετατίθεται στη φυσική του θέση, στα χαφ.

 

 

Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε στο 3ο λεπτό, με τον Ραχμάν Μπάμπα να κάνει το γύρισμα από τα αριστερά, τον Μπράντον Τόμας να προλαβαίνει τον Ντραγκόφσκι αλλά η προβολή του έστειλε άουτ την μπάλα. Οι «ασπρόμαυροι» είχαν τον έλεγχο, χωρίς όμως να μπορούν να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις, τη στιγμή που οι «πράσινοι» έψαχναν τις αντεπιθέσεις. Σε μία από αυτές, στο 19’, ο Ζόαν Σάστρε γλίστρησε, ο Αϊτόρ έστρωσε στον Μπακασέτα αλλά το σουτ του αρχηγού της Εθνικής πέρασε πάνω από τα δοκάρια της εστίας του Ντόμινικ Κοτάρσκι.

Σε ένα πρώτο μέρος με πολύ αργό τέμπο, μία λύση θα ήταν οι στατικές φάσεις. Ο Κωνσταντίνος Κουλιεράκης με κεφαλιά βρήκε δίχτυα στο 8’ από φάουλ του Μουργκ, ωστόσο ο Έλληνας στόπερ ήταν εκτεθειμένος και το γκολ ακυρώθηκε με τη χρήση των γραμμών. Τέσσερα λεπτά αργότερα, όμως, σε αντεπίθεση τριών εναντίον δύο έπειτα από λάθος του Αϊτόρ, ο Ντεσπόντοφ πήρε την πάσα του Τάισον και με δεξί διαγώνιο σουτ νίκησε τον Ντραγκόφσκι για το 1-0.

Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με ένα μακρινό πλασέ του Αράο που έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ ο Κοτάρσκι. Προσπαθώντας να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του, ο Τερίμ προχώρησε σε τριπλή αλλαγή στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου, ανακατεύοντας την τράπουλα. Και ανταμείφθηκε άμεσα. Ο Τάισον πάτησε τον Μπακασέτα εντός περιοχής, με τον Ροχίτ Σάγκι να κάνει on field review έπειτα από παρέμβαση του VARίστα συμπατριώτη του Τομ-Χάραλντ Χάγκεν. Ο παθών ανέλαβε την εκτέλεση για το 1-1 με το πρώτο εν Ελλάδι γκολ του με το «τριφύλλι».

Το ματς απέκτησε ένταση και νεύρο. Από λάθος του Αράο, ο Μουργκ έδωσε στον Ντεσπόντοφ, με τον Βούλγαρο να σκοράρει αλλά να είναι εμφανώς εκτεθειμένος. Στο 56’, όμως, ο Τάισον έκανε την κούρσα και το γύρισμα από τα αριστερά, ο Τόμας άφησε την μπάλα να περάσει κάτω από τα πόδια και ο Ντεσπόντοφ πλάσαρε με την άνεσή του τον Ντραγκόφσκι για το γρήγορο 2-1. Ο Τερίμ «έχασε» με τράβηγμα τον Γιώργο Βαγιαννίδη, σε φάση που ο Ντραγκόφσκι κράτησε την ομάδα του στο ματς αποκρούοντας το φαλτσαριστό σουτ του Μουργκ.

Από γύρισμα του Γιάννη Κώτσιρα και πλασέ στην κίνηση του Μπακασέτα, ο Κοτάρσκι έδιωξε σε κόρνερ στο 71’ ενώ τέσσερα λεπτά μετά, η πρώτη ενέργεια του Γιάννη Κωνσταντέλια στο παιχνίδι, δε βρήκε στόχο. Η δεύτερη, στο 81’, ανάγκασε σε δύσκολη επέμβαση τον Ντραγκόφσκι, τη στιγμή που οι «πράσινοι» προσπαθούσαν με στατικές φάσεις να πλησιάσουν την εστία του ΠΑΟΚ όμως η έλλειψη φορ ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής, όπως κι η έλλειψη συνοχής.

Στα τελευταία λεπτά ο Παναθηναϊκός έφτασε  μια ανάσα από την ισοφάριση. Αρχικά στο 86’, όταν  γρήγορη συνεργασία των παικτών του έφερε τον Φιλίπ Μλαντένοβιτς απέναντι από τον Κοτάρσκι, με τον Κροάτη τερματοφύλακα να πραγματοποιεί σωτήρια επέμβαση με το απλωμένο αριστερό του χέρι. Και στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν από ενέργεια του Μπερνάρ το μονοκόμματο αριστερό σουτ του Τιν Γέντβαϊ βρήκε την εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Το 2-1 έμεινε μέχρι τέλους, ο ΠΑΟΚ κράτησε τη νίκη και βρέθηκε μόνος του στην κορυφή της κατάταξης, δυο βαθμούς μπροστά από την ΑΕΚ, τρεις από τον Παναθηναϊκό και έξι από τον Ολυμπιακό, κερδίζοντας το πρώτο από τα τρία διαδοχικά ντέρμπι που έχει να δώσει στην Τούμπα ως το τέλος της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος.  

Διαιτητής: Ρόχιτ Σάγκι (Νορβηγία)
Κίτρινες: Τάισον, Μουργκ, Μπάμπα, Κουλιεράκης - Τζούρισιτς, Μπερνάρ.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε, Κετζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Μεϊτέ, Οζντόεφ (88’ Σβαμπ), Μουργκ (78’ Μάρκος Αντόνιο), Τάισον (72’ Κωνσταντέλιας), Ντεσπόντοφ (72’ Α. Ζίβκοβιτς), Μπράντον (88’ Τζίμας).  

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Φατίχ Τερίμ): Ντραγκόφσκι, Βαγιαννίδης (64’ Λημνιός), Μπακασέτας, Μαντσίνι (88’ Βιλένα), Βίτορ Ουγκό (46’ Τζούρισιτς), Γέντβαϊ, Αϊτόρ (46’ Μπερνάρ), Μλαντένοβιτς, Κώτσιρας, Γερεμέγεφ (46’ Τσέριν), Αράο.

* Διαιτητής και βοηθοί φορούσαν μπλούζες με μήνυμα κατά της βίας και του εκφοβισμού, σε ένδειξη συμπαράστασης στη σύντροφο του Σταύρου Μάνταλου για την επίθεση που δέχθηκε το περασμένο Σάββατο (20/1).

*Την κίτρινη κάρτα του Νορβηγού διαιτητή είδαν οι βοηθοί των Ραζβάν Λουτσέσκου και Φατίχ Τερίμ, Χρήστος Καρυπίδης και Νεκάτι Ατές αντίστοιχα, έπειτα από έντονη διαμάχη μετά το 1-0.

Nίκησε αλλα δεν...πείθει ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός έκανε τα εύκολα-δύσκολα στο «Γ. Καραϊσκάκης» απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα, νίκησε όμως τους αξιόμαχους Ηπειρώτες με 3-1 και παραμένει κοντά στους πρωτοπόρους αισιοδοξώντας για καλύτερη συνέχεια με την ενσωμάτωση των μεταγραφών.

Οι «ερυθρόλευκοι» διατήρησαν τη διαφορά τους στο -4 από την ΑΕΚ, ενώ ο «Άγιαξ της Ηπείρου» παρά τη φιλότιμη προσπάθειά του έφυγε με άδεια χέρια από το Φάληρο και παραμένει ουραγός, μαζί με την Κηφισιά.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με στόχο ένα γρήγορο γκολ, το οποίο ωστόσο δεν ήρθε καθώς οι παίκτες του ήταν άστοχοι στις ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν. Η αρχή έγινε στο 2ο λεπτό, με τον Μασούρα να μπαίνει στην περιοχή μετά την κάθετη και να σουτάρει άστοχα, ενώ στο 19΄ ήταν ο ίδιος που βγήκε απέναντι στον Αθανασίου αλλά έκανε κάκιστο τελείωμα και αστόχησε.

Με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα ο Φορτούνης βρέθηκε απέναντι στην αντίπαλη εστία μετά το γύρισμα του Μασούρα αλλά έστειλε την μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι βάζοντας στο σουτ εξωτερικό φάλτσο. Στη μοναδική επικίνδυνη στιγμή του στα πρώτα 45 λεπτά ο ΠΑΣ Γιάννινα απείλησε στο 39ο, όταν ο Σόρια με σουτ εκτός περιοχής δοκίμασε τα αντανακλαστικά του Πασχαλάκη, που αντέδρασε θεαματικά και ουσιαστικά εξουδετερώνοντας την απειλή σε κόρνερ.

Δύο λεπτά αργότερα από εκτέλεση κόρνερ του Φορτούνη ο Ντόη πήρε την κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα να αγγίξει τα δίχτυα αλλά από την εξωτερική πλευρά τους, στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους. Ο νεαρός αμυντικός του Ολυμπιακού ήταν τελικά και ο παίκτης που έμελλε να λύσει τον Γόρδιο δεσμό για την ομάδα του, διώχνοντας το άγχος από συμπαίκτες και τεχνικό επιτελείο.

Με την ανασταλτική λειτουργία του ΠΑΣ Γιάννινα να είναι αποτελεσματική ως εκείνη τη στιγμή και να μην επιτρέπει σημαντικά επικίνδυνες καταστάσεις πέριξ της περιοχής, ο Ντόη πήρε την μπάλα στα 40 μέτρα από την εστία, προχώρησε κι εκτέλεσε από μακριά τον Αθανασίου ανοίγοντας το σκορ στο 57΄.

Στο 59΄ ακυρώθηκε γκολ του Μασούρα για (οριακό) οφσάιντ του Ζέλσον Μάρτινς στο ξεκίνημα της φάσης, για να διπλασιάσει στο 65΄ ο Ναβάρο με πλασέ από ασίστ του Μασούρα, κι αφού η φάση ελέγχθηκε πάλι από το VAR, καθώς ο βοηθός είχε σηκώσει και πάλι τη σημαία για οφσάιντ.

Ο αγώνας είχε όμως κι άλλο δρόμο, με τον ΠΑΣ Γιάννινα να μειώνει στο 75΄ με πέναλτι του Κόντε για μαρκάρισμα του Ρέτσου στον Τούτου (74΄), ο οποίος τα έβαλε μόνος με τέσσερις αμυντικούς και τους νίκησε, αναδεικνύοντας το μεγάλο πρόβλημα του φετινού Ολυμπιακού.

Η ομάδα του Γρηγορίου ανέβηκε μέτρα στο γήπεδο αφήνοντας χώρους στον αντίπαλό της, με τον Αθανασίου να μπλοκάρει το σουτ του Ποντένσε στο 87΄ και τον Ναβάρο να στέκεται άτυχος στο 88΄, όταν το σουτ με το αριστερό από το ημικύκλιο, μετά από δικό του κλέψιμο, έστειλε την μπάλα στο δοκάρι.

Την ίδια κατάληξη είχε αρχικά και το σουτ του Γιόβετιτς στο 90΄+3 (είχε μπει στο 90΄ αντί του Ναβάρο) μετά τη (δεύτερη) ασίστ του Μασούρα, μόνο που αυτή τη φορά κατέληξε στα δίχτυα για το 3-1, κρίνοντας οριστικά το νικητή 

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κωνσταντίνος Περράκης

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ντόη - Σόρια, Ριένστρα, Ροσέρο, Καραχάλιος

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:  

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Κάρλος Καρβαλιάλ): Πασχαλάκης, Κίνι, Ρέτσος, Ντόη, Ορτέγκα, Έσε (73΄ Καρβάλιο), Α. Όρτα (61΄ Τσικίνιο), Μασούρας, Φορτούνης, Ζ. Μάρτινς (73΄ Ποντένσε), Ναβάρο (90΄ Γιόβετιτς)

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Αθανασίου, Σόρια, Εραμούσπε, Μπακαδήμας, Κιάκος (82΄ Τσαούσης), Καραχάλιος, Λιάσος, Ριένστρα (82΄ Έφορντ), Ροσέρο (63΄ Τούτου), Τζίμας, Μπάλαν (63΄ Κόντε)

Νίκη με...σπρώξιμο για την ΑΕΚ

Ο Εζέκιελ Πόνσε έχει πάρει... από το χέρι την ΑΕΚ και την οδηγεί στην κορυφή. Μετά τα τρία γκολ στο Περιστέρι κόντρα στον Ατρόμητο, ο Αργεντινός επιθετικός πέτυχε άλλα δύο (28’, 67’) οδηγώντας τον «Δικέφαλο» στη νίκη με 3-0 επί του ΟΦΗ στην OPAP Arena, στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League. Το προσπάθησαν στο δεύτερο μέρος οι Κρητικοί ωστόσο έφυγαν με άδεια χέρια από τη Νέα Φιλαδέλφεια, με τον Τομ φαν Βέερτ (90’+6’) να βάζει το κερασάκι στην τούρτα για την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν με διάθεση να πιέσουν ψηλά. Κέρδισαν πέντε κόρνερ στο πρώτο 20λεπτο, με τους Σταύρο Πήλιο και Βένταντ Ραντόνια να ανεβαίνουν από τα πλάγια. Από σέντρα του Νόρντιν Άμραμπατ και κεφαλιά του Πόνσε, ο Δημήτρης Σωτηρίου υποχρεώθηκε στην πρώτη επέμβαση στο 21’. Επτά λεπτά αργότερα, η ΑΕΚ άνοιξε το σκορ με αριστερό πλασέ του Πόνσε, έπειτα από εξαιρετική αντεπίθεση των Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς και Στίβεν Τσούμπερ.

Οι παίκτες του ΟΦΗ διαμαρτυρήθηκαν για φάουλ στο ξεκίνημα της φάσης, ωστόσο Τάσος Παπαπέτρου και Βασίλης Φωτιάς (VAR) είχαν άλλη άποψη. Οι Κρητικοί αποφάσισαν να ανεβάσουν λίγο τις γραμμές τους, με τους «κιτρινόμαυρους» να βρίσκουν χώρους. Ο Σωτηρίου σταμάτησε στο 40’ στην κλειστή του γωνία την ωραία ενέργεια  του Γκατσίνοβιτς ενώ από το κόρνερ του ακολούθησε, στο δυνατό σουτ του Σέρβου μεσοεπιθετικού η μπάλα «έγλειψε» το οριζόντιο δοκάρι.

Οι παίκτες του Πέπε Μελ μπήκαν με εντελώς διαφορετική διάθεση στο δεύτερο μέρος. Κι αν ο Αντριαν Ριέρα δεν μπόρεσε να πιάσει την κεφαλιά προ του Τσίτσαν Στάνκοβιτς, ο Λουίζ Φελίπε στο 54’ ανάγκασε σε πολύ δύσκολη επέμβαση με τα πόδια τον Αυστριακό τερματοφύλακα της ΑΕΚ. Ο «Δικέφαλος» ήταν, πάντως, επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις, με τον Σωτηρίου να διώχνει σε κόρνερ το σουτ του Γκατσίνοβιτς, σε μία από αυτές, στο 61’.

Τα πάντα, ωστόσο, τελείωσαν ουσιαστικά στο 67’. Από διώξιμο του Στάνκοβιτς, ο Πόνσε έφυγε μόνος του, ο Σωτηρίου αρχικά τον πρόλαβε στα όρια της περιοχής αλλά ο Αργεντινός φορ με το αριστερό πέφτοντας έκανε σε κενή εστία το 2-0. Οι μαζεμένες αλλαγές των δυο προπονητών, στη συνέχεια, έριξαν το ρυθμό του αγώνα. Ο ΟΦΗ έψαξε το γκολ που θα έδινε νέο ενδιαφέρον στον αγώνα, αλλά δυο φορές ο Νουά Ντίκο (86’, 87’) και μια ο Φελίπε Γκαγέγκος (87’, ωραίο δυνατό σουτ) δεν μπόρεσαν να βρουν στόχο.

Οι διαμαρτυρίες για χέρι του Ντομαγκόι Βίντα εντός περιοχής στο φινάλε δεν είχαν αντίκρισμα. Στις καθυστερήσεις, ο Παπαπέτρου έδειξε την άσπρη βούλα σε διεκδίκηση του Νίκλας Ελίασον με τον Μιγκέλ Μεγιάδο, ωστόσο έπειτα από παρέμβαση του VAR και on field review το πέναλτι ακυρώθηκε. Οι «κιτρινόμαυροι», όμως, βρήκαν και τρίτο γκολ στην τελευταία φάση του αγώνα, με τον Φαν Βέερτ να εκμεταλλεύεται το λάθος του Βασίλη Λαμπρόπουλου για το 3-0.

Έτσι, η μεν ΑΕΚ πήρε τη νίκη που την έφερε μόνη πρώτη και περιμένει να δει πώς θα εξελιχθεί το ντέρμπι της Τούμπας ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό για να μάθει αν θα μείνει εκεί σε τριπλή ισοβαθμία (σε περίπτωση «Χ») ή αν θα πέσει δεύτερη (σε περίπτωση που κάποιος κερδίσει). Ο δε ΟΦΗ δύσκολα θα προλάβει την εξάδα, έχοντας μια νίκη στα 13 τελευταία παιχνίδια του.

Διαιτητής: Αναστάσιος Παπαπέτρου (Αθηνών)

Κίτρινες: Πήλιος, Μάνταλος - Ριέρα.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Πήλιος, Κάλενς, Βίντα, Ραντόνια, Γιόνσον, Γκατσίνοβιτς (74’ Φερνάντες), Πινέδα (74’ Μάνταλος), Άμραμπατ (74’ Ελίασον), Τσούμπερ (74’ Αραούχο), Πόνσε (85’ Φαν Βέερτ).

ΟΦΗ (Πέπε Μελ): Σωτηρίου, Λάρσον, Θοράρινσον, Μπρεσάν, Λαμπρόπουλος, Γκαγέγκος, Γκλάζερ (77’ Μεγιάδο), Μπάκου (65’ Ντίκο), Μπάκιτς (77’ Αποστολάκης), Αμπάντα (46’ Ριέρα), Λουίζ Φελίπε (73’ Θεοδοσουλάκης).

*Διαιτητής και βοηθοί φορούσαν μπλούζες με μήνυμα κατά της βίας και του εκφοβισμού, σε ένδειξη συμπαράστασης στη σύντροφο του Σταύρου Μάνταλου για την επίθεση που δέχθηκε το περασμένο Σάββατο (20/1).

*Όπως ενημέρωσαν οι άνθρωποι της ΑΕΚ, ο Ντάμιαν Σιμάνσκι θα λείψει για τις επόμενες τέσσερις με έξι εβδομάδες έχοντας τραυματιστεί στον τένοντα του μηριαίου.

Εδραίωνεται στην εξάδα ο Αστέρας

Επιστροφή στις νίκες μετά την παρένθεση (0-2) με τον Παναθηναϊκό για τον Αστέρα Τρίπολης, που ύστερα από πολύ ωραίο παιχνίδι επιβλήθηκε του Ατρόμητου με 3-1 στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» για την 20ή αγωνιστική του πρωταθλήματος κι επέστρεψε στην έκτη θέση, όπου βρισκόταν από χθες προσωρινά η Λαμία.

Οι Αρκάδες έκαναν ακόμα ένα βήμα προς το στόχο της συμμετοχής στα εφετινά πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας σε αντίθεση με την ομάδα των δυτικών προαστίων που απέχει έξι βαθμούς από το συγκρότημα της Πελοποννήσου.

Ύστερα από ένα ανούσιο πρώτο τέταρτο ο Αστέρας άνοιξε το σκορ στο 19΄. Ο Καλτσάς πήρε την μπάλα στα δεξιά και σέντραρε στο δεύτερο δοκάρι όπου βρισκόταν ο Κρεσπί, που με ωραίο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Τσιντώτα. Πριν την κατακύρωση του γκολ η φάση ελέγχθηκε στο VAR για οφσάιντ στην αρχή της και συγκεκριμένα στην πάσα προς τον Καλτσά. 

Οι Αθηναίοι είχαν την πολύ μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσουν καθώς στο 34΄ κέρδισαν πέναλτι σε ανατροπή του Έλντερ από τον Μουνάφο στην περιοχή. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Βέργος αλλά σούταρε άουτ στερώντας την ισοφάριση στην ομάδα του, στο 35΄.

Στο 42΄ ο Έλληνας επιθετικός προσπάθησε να εξιλεωθεί με μια ωραία προσπάθεια που κατέληξε σε σουτ, το οποίο σταμάτησε ο Γραμματικάκης. Στο 53΄ ο Μπαρτόλο έκανε την προβολή και ο Τσιντώτας έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ, από την εκτέλεση του οποίου προήλθε το 2-0.

Το κόρνερ εκτέλεσε από δεξιά ο Καλτσάς, ο Μιριτέλο γύρισε την μπάλα με το κεφάλι στο δεύτερο δοκάρι όπου ξεπετάχτηκε πάλι ο Κρεσπί για να διπλασιάσει με προβολή, κι αφού η φάση ελέγχθηκε ξανά από το VAR, για έξι λεπτά!

 Οι παίκτες του Ίλιτς βγήκαν ακόμα πιο μπροστά μετά το 0-2 και κατάφεραν να μειώσουν στο 64΄, όταν ο Ντιρκς σέντραρε με ανάποδο πόδι από τα δεξιά, ο Ντε Μποκ έκανε την κεφαλιά, ο Γραμματικάκης απέκρουσε στέλνοντας την μπάλα πάνω στον Καστάνιο και από εκεί στα δίχτυα, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στον αγώνα.

Η αντεπίθεση των «κυανόλευκων» έμεινε όμως ημιτελής, καθώς στο 77΄ οι παίκτες του Ράσταβατς έβγαλαν υποδειγματική αντεπίθεση, με τους Ζουγλή και Κρεσπί να αλλάζουν την μπάλα και ο πρώτος να «στρώνει» στον Καλτσά, που με ασύλληπτο σουτ έγραψε το 3-1 δίνοντας ξανά «αέρα» δύο τερμάτων στον Αστέρα.

Η ύστατη ευκαιρία του Ατρόμητου να παραμείνει στο παιχνίδι χάθηκε στο 81΄, όταν μετά από την απομάκρυνση του Τζουκάνοβιτς ο Κούντε κοντρόλαρε και εξαπέλυσε ένα πολύ δυνατό βολέ τραντάζοντας την οριζόντια δοκό του Γραμματικάκη. 

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τάσος Σιδηρόπουλος

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μπαρτόλο

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:  

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μίλαν Ράσταβατς): Γραμματικάκης, Λύρατζης, Καστάνιο, Τζουκάνοβιτς, Άλβαρες (74΄ Χουχούμης), Μουνάφο (83΄ Χριστόπουλος), Γιαμπλόνσκι (69΄ Βαλιέντε), Καλτσάς, Μπαρτόλο (69΄ Ζουγλής), Κρεσπί (83΄ Γκος), Μιριτέλο. 

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Σάσα Ίλιτς): Τσιντώτας, Κυβρακίδης, Ασεβέδο, Τζαβέλλας, Ντε Μποκ, Κούντε, Έντερ, Έρλινγκμαρκ (63΄ Ντιρκς), Ρομπάιγ (67΄ Αντζιέλσκι), Βαλένσια (90΄+2 Βρακάς), Βέργος.

 

  29 January, 2024 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα