SuperLeague: Μοιρασιά στο ντέρμπι των Αθηνών-Τα αποτελέσματα της Κυριακής

  15 January, 2024 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ
SuperLeague: Μοιρασιά στο ντέρμπι των Αθηνών-Τα αποτελέσματα της Κυριακής

Στο καλύτερο παιχνίδι της εφετινής Super League, η ΑΕΚ κι ο Παναθηναϊκός έμειναν στο ισόπαλο 2-2 στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής μετά από μία απίστευτη μάχη στην OPAP Arena, που «σφραγίστηκε» στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων με το εύστοχο πέναλτι του Λιβάι Γκαρσία.

Ο ίδιος παίκτης είχε δώσει προβάδισμα στο 24’ για την ΑΕΚ, με τον Παναθηναϊκό να «γυρίζει» το ματς με τα τέρματα των δύο κεντρικών αμυντικών του, του Τιν Γεντβάι στο 31’ και του Αράο στ 66’.

Απέκτησαν «συγκάτοικο» πλέον οι «πράσινοι» στην κορυφή, μετά τη νίκη του ΠΑΟΚ επί του ΠΑΣ Γιάννινα, στο -2 παρέμεινε η ΑΕΚ.

Στο 15’ στην πρώτη καλή στιγμή του αγώνα, οι παίκτες του Παναθηναϊκού έφτασαν σε θέση βολής με τον Βέρμπιτς, όμως το τελείωμά του μέσα απ’ την περιοχή μπλοκαρίστηκε από τον Βίντα.

Επτά λεπτά αργότερα από πίεση ψηλά, οι «πράσινοι» έκλεψαν την μπάλα και είχαν μία τελική με σουτ του Μπερνάρ με το αριστερό, το οποίο πέρασε λίγο άουτ απ’ το αριστερό δοκάρι του Στάνκοβιτς.

Στο 24’ η ΑΕΚ πήρε «κεφάλι» στο σκορ. Από βαθιά μπαλιά του Σιμάνσκι στην πλάτη της άμυνας του Παναθηναϊκού, ο Λιβάι Γκαρσία έφυγε στο χώρο και με ένα εξαιρετικό τελείωμα έκανε το 1-0 για τους «κιτρινόμαυρους».

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να απαντήσει αμέσως, μετά την πίεση του Μαντσίνι ψηλά και το λάθος του Ρότα, όμως το τελείωμα του Αργεντινού από πολύ πλάγια θέση έφυγε άουτ.

Στο 31’ ο Παναθηναϊκός έφερε το ματς στα ίσα. Από φάση διαρκείας στην άμυνα της ΑΕΚ και τελικό αποδέκτη της μπάλας τον Χουάνκαρ, ο Ισπανός μπακ έβγαλε μία εξαιρετική σέντρα προς τον Γεντβάι που ισοφάρισε σε 1-1 με καρφωτή κεφαλιά.

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να δημιουργεί φάσεις και στο 38’ από κόρνερ του Μαντσίνι, ο Βέρμπιτς έπιασε κεφαλιά πάνω από τα δοκάρια, ενώ στο 41’ από νέο γύρισμα του Μαντσίνι από τα δεξιά, ο Βέρμπιτς βγήκε πρώτος την μπάλα, αλλά το τελείωμά του πέρασε άουτ.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με μία καλή ευκαιρία της ΑΕΚ από μακρινό σουτ του Σιμάνσκι στο 48’ που πέρασε λίγο άουτ απ’ τα δοκάρια, ενώ στο 58ο λεπτό η ΑΕΚ βρήκε δίχτυα για δεύτερη φορά με τον Λιβάι Γκαρσία, αλλά το τέρμα της δεν μέτρησε καθώς είχε προηγηθεί επιθετικό φάουλ πάνω στον Μπερνάρ. Νωρίτερα, οι «πράσινοι» διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι του Σιντιμπέ πάνω στον Βέρμπιτς, το οποίο δεν ελέγχθηκε σε on field review.

Στο 63’ ο Παναθηναϊκός έχασε μοναδική ευκαιρία για να πάρει προβάδισμα, όταν από χαμηλό γύρισμα του Μαντσίνι, ο Ιωαννίδης ίσα που ακούμπησε την μπάλα, αλλά η προσπάθειά του πέρασε άουτ προ του Στάνκοβιτς.

Στο 66’ οι «πράσινοι» πήραν προβάδισμα στο σκορ με τον Αράο. Από εκτέλεση φάουλ του Μπερνάρ, ο Κώτσιρας πήρε κεφαλιά στο πίσω δοκάρι κι ο Αράο από κοντά με ψύχραιμη εκτέλεση έκανε το 1-2 για το Παναθηναϊκό.

Η ΑΕΚ προσπάθησε να βγει μπροστά για να βρει γκολ ισοφάρισης και στο 74’ από χαμηλή σέντρα του Άμραμπατ, ο Λιβάι Γκαρσία πήρε την κεφαλιά, αλλά πέρασε λίγο άουτ.

Ο φορ της ΑΕΚ είχε άλλη μία καλή στιγμή στο 77’ όταν πλάσαρε πάνω από τα δοκάρια μετά το γύρισμα του Σιντιμπέ, ενώ στο 89’ από γύρισμα του Σιντιμπέ η μπάλα πέρασε παράλληλα, χωρίς να «μπει» στη φάση ο Λιβάι Γκαρσία.

Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο διαιτητής Αλ-Χακίμ με υπόδειξη του VAR Μπέμπεκ, έδωσε πέναλτι σε προσπάθεια του Λιβάι Γκαρσία, με την μπάλα να βρίσκει στο χέρι του Ζέκα. Ο Λιβάι Γκαρσία ανέλαβε την εκτέλεση και ισοφάρισε σε 2-2 για την ΑΕΚ στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων.

Στο 90’+8’ ο Μάνταλος βρήκε χώρο και σούταρε, με τον Λοντίγκιν να πέφτει εντυπωσιακά στη γωνία του και να αποκρούει και τον Βαγιαννίδη να προλαβαίνει ακολούθως το πλασέ του Πισάρο σε κενή εστία, στην τελευταία μεγάλη φάση του αγώνα.

Διαιτητής: Μοχάμεντ Αλ-Χακίμ (Σουηδία)
Κίτρινες: 30’ Γκατσίνοβιτς, 52’ Κάλενς, 65’ Σιμάνσκι - 17’ Μαντσίνι, 85’ Ιωαννίδης

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς Σιντιμπέ, Βίντα, Κάλενς, Ρότα, Άμραμπατ (79’ Ελίασον), Σιμάνσκι (79’ Γιόνσον) Πινέδα (63’ Αραούχο), Γκατσίνοβιτς (63’ Μάνταλος), Τσούμπερ (79’ Πισάρο), Λιβάι Γκαρσία.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Φατίχ Τερίμ): Λοντίγκιν, Βαγιαννίδης, Αράο, Γεντβάι, Χουάνκαρ (78’ Μλαντένοβιτς), Κώτσιρας, Βιλένα, Μαντσίνι (75’ Αϊτόρ), Μπερνάρ (78’ Ζέκα), Βέρμπιτς (74’ Λημνιός), Ιωαννίδης (85’ Σπόραρ).

*Στις 19:24 ακριβώς η ΑΕΚ δημοσιοποίησε την επετειακή φανέλα της για τα 100 χρόνια του συλλόγου (1924-2024), η οποία είναι εμπνευσμένη από ένα σχέδιο εμφάνισης της ομάδας της δεκαετίας του ’30.

Νέα τεσσάρα του ΠΑΟΚ που έπιασε κορυφή

Πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο, ο ΠΑΟΚ επιβλήθηκε με 4-0 του ΠΑΣ Γιάννινα στην Τούμπα, σε αναμέτρηση για τη 18η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League.

Αμπντούλ Ραχμάν Μπάμπα (29’), Σουαλιό Μεϊτέ (49’), Στέφανος Τζίμας (53’) και Ζόαν Σάστρε (66’) τα γκολ για την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου που απειλήθηκε ελάχιστα από τους παίκτες του Μιχάλη Γρηγορίου.  

Μετά από ένα νωθρό πρώτο τέταρτο, οι «ασπρόμαυροι» άρχισαν να γίνονται πιεστικοί. Είχαν μια διπλή ευκαιρία στο 20’, με τον Μπόρις Κλέιμαν να αποκρούει το σουτ του Μαγκομέντ Οζντόεφ και τον Κωνσταντίνο Κουλιεράκη να αστοχεί στο «ριμπάουντ».

Από μία ανάλογη φάση, με την μπάλα να μένει «ζωντανή» στην περιοχή του ΠΑΣ, ήρθε το 1-0 λίγο πριν το ημίωρο. Εκτέλεση φάουλ από τον Τόμας Μουργκ, πρώτη προσπάθεια του Κιρίλ Ντεσπόντοφ, οι αμυνόμενοι δεν απομάκρυναν με τον Μπάμπα να σκοράρει για τρίτο διαδοχικό ματς πρωταθλήματος.  

Οι γηπεδούχοι απείλησαν εκ νέου στο 43’, με τον Κλέιμαν να διώχνει δύσκολα την επικίνδυνη σέντρα-σουτ του Ζόαν Σάστρε ενώ στο επόμενο λεπτό ο «Αγιαξ της Ηπείρου» είχε την καλύτερη στιγμή του.

Η ατομική ενέργεια του Ζαν-Μπατίστ Λεό κατέληξε σε δικό του δυνατό σουτ, αλλά στην εξωτερική πλευρά των διχτύων του Ντομινίκ Κοτάρσκι. Παρά το 73,5%-26,5% στην κατοχή μπάλας, τις 11-1 τελικές προσπάθειες και το 7-0 στα κόρνερ, πάντως, το ματς παρέμενε ανοιχτό.  

Το δεύτερο μέρος, αντίθετα, δεν επιδέχεται κριτικής. Από εκτέλεση φάουλ του Μουργκ - και πάλι - ο Μεϊτέ ήταν αυτός που με πλασέ έκανε το 2-0. Ακολούθησε η σέντρα του Σάστρε, με τον Τζίμα να προλαβαίνει τον Ροντρίγκο Εραμούσπε για το 3-0.

Και από ακόμη μία σέντρα του Ισπανού μπακ, η μπάλα κόντραρε στον Νταν Ριένστρα για το τελικό 4-0. Απλά, ο Μπράντον Τόμας έχασε την ευκαιρία για να μπει κι αυτός στον πίνακα των σκόρερ, με την μπάλα να σταματάει στο δοκάρι στο 87’. 

Εκμεταλλευόμενος την ισοπαλία στο αθηναϊκό ντέρμπι, ο ΠΑΟΚ ανέβηκε στην κορυφή μαζί με τον Παναθηναϊκό, αφήνοντας πίσω του την ήττα στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης. Ο ΠΑΣ Γιάννινα, από την άλλη, θα ψάξει αλλού βαθμούς για να καταφέρει να μείνει στην κατηγορία.  

 

Διαιτητής: Αλέξανδρος Τσακαλίδης (Χαλκιδικής)  

Κίτρινες:  

 

Οι συνθέσεις:  

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε (79’ Λύρατζης), Κετζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Μεϊτέ, Οζντόεφ (73’ Μάρκος Αντόνιο), Μουργκ (68’ Κωνσταντέλιας), Τάισον, Ντεσπόντοφ (68’ Α. Ζίβκοβιτς), Τζίμας (68’ Μπράντον).  

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κλέιμαν, Σόρια (88’ Πανάγου), Κιάκος, Εραμούσπε, Παντελάκης, Καραχάλιος (71’ Εφορντ), Ριένστρα, Μπακαδήμας (71’ Λιάσος), Λεό (62’ Ροσέρο), Τζίνο, Κόντε (62’ Μπαλάν).  

Επεισοδιακό διπλό του Ολυμπιακού στην Καισαριανή

Την πρώτη του νίκη στο 2024, με άκρως περιπετειώδη τρόπο κι έχοντας τρομερά παράπονα από τη διαιτησία του Μανούχου και των αποφάσεων του VAR, πέτυχε σήμερα ο Ολυμπιακός στην Καισαριανή με 3-2 επί της Κηφισιάς, στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής της Super League. Η ομάδα του Καρβαλιάλ πήρε και μεγάλη ψυχολογική ώθηση ενόψει της ρεβάνς των «16» του Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό το βράδυ της ερχόμενης Τετάρτης (17/01) στο Καραϊσκάκη.

Οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν 2-0 με τους Γιώργο Μασούρα και Ναβάρο (11΄, 39΄), αλλά η αποβολή του Ρέτσου στο 44΄ έδωσε τη δυνατότητα στους γηπεδούχους να «επιστρέψουν» με τα γκολ των Μιλίσεβιτς (44΄) και Οζέγκοβιτς (64΄ πέναλτι). Το «τρίποντο» στους Πειραιώτες, που πέτυχαν δύο γκολ με τους Γιώργο Μασούρα και Ελ Αραμπί τα οποία δε μέτρησαν μετά την χρήση του VAR, χάρισε ο Ελ Αραμπί στο 85΄.

Το ιδανικότερο ξεκίνημα στο ματς έκανε ο Ολυμπιακός, ο οποίος μόλις στο 11ο λεπτό άνοιξε το σκορ με το καταπληκτικό αριστερό σουτ του Γιώργου Μασούρα, μετά την πάσα που δέχτηκε από τον Καρβάλιο.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν ν΄ αντιδράσουν στη συνέχεια και στο 27΄ «άγγιξαν» την ισοφάριση με τον Μπιανκόν να προλαβαίνει κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή να βάλει την προβολή στο πλασέ του Ματέους Σάντος από το ύψος του πέναλτι, στην κορυφαία ευκαιρία της Κηφισιάς στο πρώτο 45λεπτο.

Σ΄ ένα σημείο που οι παίκτες του Νίλσεν έδειχναν να έχουν ισορροπήσει το ματς, ήρθε το 2-0 για τον Ολυμπιακό με το πέναλτι του Ναβάρο στο 39΄. Ο διαιτητής Ευάγγελος Μανούχος υπέδειξε την παράβαση μετά το χέρι του Σάντος σε κεφαλιά του Καρβάλιο, φάση που εξετάστηκε κι επιβεβαιώθηκε και από το VAR. 

Ο 25χρονος Ισπανός φορ πέτυχε το πρώτο του γκολ από την ημέρα που εντάχθηκε στο δυναμικό των Πειραιωτών, δίνοντας σημαντικό αβαντάζ νίκης στην ομάδα του Καρβαλιάλ.

Τα πράγματα, όμως, άλλαξαν άρδην στο φινάλε του πρώτου μέρους. Αρχικά με την αποβολή του Παναγιώτη Ρέτσου (χάνει τη ρεβάνς του Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό) με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 44΄ (εννέα λεπτά νωρίτερα είχε αντικρίσει την πρώτη) και στη συνέχεια με το γκολ της Κηφισιάς στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων. 

Ο Μιλίσεβιτς αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή έπιασε το δυνατό αριστερό σουτ «καρφώνοντας» τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Τζολάκη και δίνοντας τεράστιο ενδιαφέρον στο υπόλοιπο της αναμέτρησης.

Με γκολ για τον Ολυμπιακό ξεκίνησε το β΄ ημίχρονο, αλλά το 3-1 δεν έγινε ποτέ, καθώς μετά την εξέταση της φάσης από το VAR η μπάλα μετά την κεφαλιά του Ροντινέι βρήκε πρώτα στο χέρι του Γιώργου Μασούρα και στη συνέχεια κατέληξε στα δίχτυα του Κρίστινσον.

Το ματς «πήρε φωτιά» στο 64΄. Από φάουλ του Μπιφουμά, η μπάλα βρήκε στο χέρι του Μπιανκόν και ο Μανούχος, με τη συνδρομή και του VAR, υπέδειξε το πέναλτι υπέρ της Κηφισιάς. Ο Οζέγκοβιτς στο 65΄ «έγραψε» το 2-2 κι όλα ξεκίνησαν... από το μηδέν.

Ο Ολυμπιακός στο 70΄ πέτυχε ξανά γκολ, αυτήν την φορά με την κεφαλιά του Ελ Αραμπί, αλλά και πάλι οι «ερυθρόλευκοι» δεν πήραν το προβάδισμα καθώς μετά την εξέταση της φάσης από το VAR διαπιστώθηκε ότι ο Μαροκινός φορ ήταν εκτεθειμένος.  

Τελικά στο 85΄ ο Ελ Αραμπί, μετά από σέντρα ακριβείας του Ζέλσον Μαρτίνς, με καρφωτή κεφαλιά χάρισε τη νίκη στον Ολυμπιακό με 3-2.      

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ευάγγελος Μανούχος (Αργολίδος)

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: Ματέους Σάντος (90΄+3 δεύτερη κίτρινη) - Ρέτσος (44΄ δεύτερη κίτρινη)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ματέους Σάντος, Οζέγκοβιτς, Μπιφουμά, Κλωναρίδης, Γιάννης Μασούρας - Ρέτσος

Οι συνθέσεις:

ΚΗΦΙΣΙΑ (Ντέιβιντ Νίλσεν): Κρίστινσον, Γιάννης Μασούρας, Γκόμπελιτς, Ιπαλίμπο (90΄+7  Νίνης), Βαφέας, Ίλιεφ (65΄ Κλωναρίδης), Πέιος, Μιλίσεβιτς, Μπιφουμά, Ματέους Σάντος, Οζέγκοβιτς 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Κάρλος Καρβαλιάλ): Τζολάκης, Ρέτσος, Μπιανκόν, Κίνι, Ροντινέι (84΄ Ζέλσον Μαρτίνς), Καμαρά (84΄ Αλεξανδρόπουλος), Καρβάλιο, Φορτούνης (89΄ Ορτέγκα), Γιώργος Μασούρας, Ποντένσε (46΄ Ντόη), Ναβάρο (65΄ Ελ Αραμπί)

Φουριόζος ο ΑΡΗΣ στο Αγρινιο

Πραγματοποιώντας την καλύτερη φετινή του εμφάνιση, ο Άρης πέρασε επιβλητικά από το Αγρίνιο κερδίζοντας με 4-0 τον Παναιτωλικό, σε αναμέτρηση για τη 18η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League. 

Νέβεν Τζούρασεκ (19'), Σάπι Σουλεϊμάνοφ (78'), Κίκε Σαβέριο (90') και Ιβάν Ζαμόρα (90'+6') τα γκολ για την ομάδα του Άκη Μάντζιου που ήταν εξαιρετική πάρα τις πολλές αλλαγές. Απογοήτευσε αυτή του Γιάννη Πετράκη που είχε μεγαλύτερο κίνητρο για τη νίκη, αλλά ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο δεν... εμφανίστηκε στο γήπεδο. 

Οι γηπεδούχοι, πάντως, μπήκαν πιο ορεξάτα στα πρώτα λεπτά, κερδίζοντας στημένες μπάλες γύρω από την περιοχή του Λευτέρη Χουτεσιώτη, με το σουτ του Ηλία Χατζηθεοδωρίδη (5') να περνάει πάνω από τα δοκάρια. 

Όσο περνούσε ο χρόνος, οι Θεσσαλονικείς κέρδιζαν μέτρα στο γήπεδο. Κι αν η προσπάθεια του Λίντσεϊ Ρόουζ (15') κόντραρε στο σώμα του Μπρούνο Ντουάρτε, σε αυτό του Τζούρασεκ δεν υπήρξε εμπόδιο. 

Το σουτ του Κροάτη μέσου από το ύψος της μεγάλης περιοχής βρήκε πρώτα στο δεξί δοκάρι της εστίας του Στέφανου Καπίνο για να καταλήξει στα δίχτυα, για το 0-1 στο 19'. 
Οι φιλοξενούμενοι θέλησαν να εκμεταλλευτούν το momentum, με τους Τζόναθαν Μενέντες και Γιάννη Φετφατζίδη να σπαταλούν διπλή ευκαιρία στο 24' - ο Καπίνο απέκρουσε το σουτ του πρώτου κι ο δεύτερος αστόχησε από το σημείο του πέναλτι. 

Στην αντεπίθεση, ο Χουτεσιώτης έδιωξε σε κόρνερ τη σέντρα-σουτ του Λεβάν Σενγκέλια, με την μπάλα να κοντράρει και στον Φατόρε. Τα «καναρίνια» συνέχισαν την πίεση, με ένα ακόμη καλό, μα άστοχο σουτ του Χατζηθεοδωρίδη στο ημίωρο ενώ έχασαν τη σπουδαιότερη ευκαιρία τους στο φινάλε του πρώτου μέρους: ο Σενγκέλια έκανε δυνατό, διαγώνιο σουτ, με τον Ρόουζ να κάνει την προβολή και την μπάλα να περνάει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Χουτεσιώτη. 

Ο Παναιτωλικός προσπάθησε να πιέσει περισσότερο στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, με τον Μάντζιο να... απαντά με συνεχείς αλλαγές θέλοντας να φρεσκάρει την ομάδα του. 

Μια εξ αυτών, ο Σουλεϊμάνοφ, άγγιξε το δεύτερο γκολ στο 65', αλλά ο Καπίνο αντέδρασε εξαιρετικά στο τετ α τετ με τον Ρώσο. Το ίδιο έκανε ο πρώην τερματοφύλακας Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στην προσπάθεια του Σαβέριο στο 73', έπειτα από υπέροχη πάσα του Βλάντιμιρ Νταρίντα - σαφώς πιο κλασική ευκαιρία για τον Άρη. 

Κι εκεί που ο Πετράκης με τις αλλαγές του επιχείρησε να παίξει... φουλ επίθεση, ήρθε το 0-2. Έπειτα από ωραία συνεργασία των φιλοξενούμενων από τα δεξιά, ο Σουλεϊμάνοφ αυτή τη φορά δε λάθεψε, κλειδώνοντας ουσιαστικά τη νίκη για τον Άρη.

Ο Μάντζιος, μάλιστα, βρήκε την ευκαιρία να περάσει στο ματς και τον Μάνου Γκαρθία, στην επανεμφάνιση του Ισπανού μέσου έπειτα από σχεδόν ένα χρόνο. 

Στις καθυστερήσεις, ο Σενγκέλια σημάδεψε το δοκάρι από κοντά αποτυγχάνοντας να μειώσει, κάτι που δεν έκανε ο Σαβέριο στο 90', διαμορφώνοντας το 0-3 - γκολ που θύμισε αυτό της περασμένης εβδομάδας κόντρα στον ΠΑΟΚ. 

Τέλος; Όχι... Το κερασάκι στην τούρτα για τον Άρη έβαλε στην τελευταία φάση του αγώνα ο Ζαμόρα, έπειτα από πάσα του Σουλεϊμάνοφ, για το τελικό 0-4. 

Δεύτερη συνεχόμενη νίκη για τους «κιτρινόμαυρους» που εδραιώνονται στην πέμπτη θέση και θα προετοιμαστούν με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία για τον επαναληπτικό του Κυπέλλου Ελλάδας απέναντι στην ΑΕΚ την Τετάρτη (17/1, 19:00 - «Κλεάνθης Βικελίδης»). 

Δεύτερη σερί ήττα, από την άλλη, για τον Παναιτωλικό που παραμένει χαμηλά στο βαθμολογικό πίνακα. 

Διαιτητής: Σταύρος Τσιμεντερίδης (Κοζάνης)
Κίτρινες: Μπρούνο Ντουάρτε, Ζοάο Πέδρο, Μαλής - Ντουκουρέ. 

Οι συνθέσεις:

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΌΣ (Γιάννης Πετράκης): Καπίνο, Μαλής, Μπρούνο Ντουάρτε, Μλάντεν, Τορεχόν, Λιάβας (70' Μαυρίας), Πέρες (77' Τσιγγάρας), Χατζηθεοδωρίδης (70' Σέρχιο Ντίαζ), Φρεντερίκο Ντουάρτε (63' Χουάνπι), Καρέλης (63' Ζοάο Πέδρο), Σενγκέλια. 

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Χουτεσιώτης, Μπράμπετς, Ρόουζ, Φεράρι, Ντουκουρέ (56' Μοντόγια), Φατόρε, Τζούρασεκ (56' Σουλεϊμάνοφ), Φετφατζίδης (46' Νταρίντα), Παναγίδης (67' Σαβέριο), Μενέντες (80' Μάνου Γκαρθία), Ζαμόρα. 

*Με ενοχλήσεις στον ώμο αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο ο Μιχάλης Παναγίδης. 

Νίκη εξάδας για τον Αστέρα

Με γκολ του Μιριτέλο στο 90ό λεπτό ο Αστέρας Τρίπολης πήρε μια in extremis νίκη με 1-0 επί του Βόλου στο «Θ. Κολοκοτρώνης» ανάμεσα στον Αστέρα Τρίπολης και τον Βόλο, στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής.

Οι Αρκάδες πήραν τους τρεις βαθμούς για να φτάσουν στους 26 χωρίς πάντως να είναι να είναι καλύτεροι από τους Θεσσαλούς και μπήκαν στην εξάδα προσπερνώντας τον Ατρόμητο, την ώρα που οι Θεσσαλοί παραμένουν στη «ζώνη του λυκόφωτος» με μόλις 14 βαθμούς (12η θέση).

Το πρώτο ημίχρονο χαρακτηρίστηκε από τον τραυματισμό του Νίκου Παπαδόπουλου στο ξεκίνημα του αγώνα, με τον έμπειρο τερματοφύλακα να δίνει βουρκωμένος τη θέση του στον Γραμματικάκη, καθώς ο τραυματισμός του στο γόνατο φάνηκε σοβαρός.

Κατά τα λοιπά ο αγώνας κινήθηκε στη μετριότητα, με τον Αστέρα να είναι κακός και τους Θεσσαλούς να ξεφουσκώνουν γρήγορα μετά τον ενθουσιασμό των πρώτων λεπτών.

Η πρώτη αξιοπρόσεκτη φάση σημειώθηκε στο 50΄, με τον Γκλάβτσιτς να σεντράρει και τον Χουχούμη να διώχνει την ύστατη στιγμή, ενώ στο 63΄ ήταν η σειρά των Αρκάδων να απειλήσουν, όταν σε γύρισμα του Καλτσά κι ενώ ο Κρέσπι ήταν έτοιμος να εκτελέσει κόπηκε από τον Μύγα.

Η μεγάλη ευκαιρία του αγώνα, πάντως, ανήκε στους φιλοξενούμενους, ήταν διπλή και σημειώθηκε στο 73ο λεπτό, με τον Σιέλη μόνο του μπροστά στην εστία να στέλνει την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και τον Ασλανίδη στη συνέχεια να την ξαναστέλνει στο ίδιο σημείο με κεφαλιά!

Κι ενώ ο αγώνας όδευε σε μια «ολόλευκη» ισοπαλία, στην τελευταία φάση του 90λεπτου η σέντρα ακριβείας του Καλτσά έφερε το ξεπέταγμα του Μιριτέλο στην πλάτη της άμυνας και το 1-0 με καρφωτή κεφαλιά του Αργεντινού επιθετικού, με το γκολ να κατακυρώνεται ύστερα από 3 λεπτά καθώς εξετάστηκε από το VAR.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Πέτρος Τσαγκαράκης

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Καστάνο, Γιαμπλόνσκι - Γκαρσία

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος (13΄ Γραματικάκης), Καρμόνα (85΄ Μπαρτόλο), Καστάνιο, Τζουκάνοβιτς, Χουχούμης, Μουνάφο, Γκος (71΄ Γιαμπλόνσκι), Καλτσάς, Ζουγλής (71΄ Μάντζης), Κρέσπι, Μιριτέλο.

ΒΟΛΟΣ (Άνχελ Λόπεθ): Κόστιτς, Ασλανίδης, Λούνα, Σιέλης, Μύγας, Μπαριέντος (90΄+4 Καραγιάννης), Γκλάβτσιτς (90΄+4 Μπερτόλιο), Ντέλετιτς, Κόμπα (66΄ Τσοκάνης), Γκαρσία (79΄ Ράσιτς), Μωραΐτης.

 

  15 January, 2024 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα