Συνεχίζουν ενωμένοι τον αγώνα  για την Υγεία στη Μεσαρά

mesaralive.gr  15 September, 2016 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Συνεχίζουν ενωμένοι τον αγώνα  για την Υγεία στη Μεσαρά

Φώτο: mesaralive.gr

Σε ένα σύντομο απολογισμό όσον αφορά το αποτέλεσμα από την συναυλία στήριξης του Κέντρου Υγείας Μοιρών, προχώρησε το μεσημέρι της Τετάρτης η Επιτροπή Υγείας Φορέων – Πολιτών Μεσαράς για το Κέντρο Υγείας Μοιρών.

Κατά τη διάρκεια του απολογισμού αναφέρθηκαν τα ποσά που ήδη έχει δημοσιεύσει το mesaralive.gr ενημερώνοντας τους αναγνώστες του (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ), ενώ το ποσό που συγκεντρώθηκε είναι  15.110 ευρώ από τα οποία τα 10.110  ευρώ προέρχονται από τη συναυλία και τα 5.000 ευρώ από την Περιφέρεια.

Η Επιτροπή Υγείας  Φορέων – Πολιτών Μεσαράς για το Κέντρο Υγείας Μοιρών, δέχτηκε τις ευχαριστίες του Δημάρχου κ. Γιώργου Αρμουτάκη και της αρμόδιας Αντιδημάρχου κ. Ελένης Τιτάκη για την προσπάθεια που γίνεται,  ενώ και από τους δύο τονίστηκε ότι ο Δήμος στηρίζει κάθε δράση της Επιτροπής για την Υγεία.

Να σημειωθεί ότι στη συνάντηση εκτός του Δημάρχου και της Αντιδημάρχου, καθώς και του Αντιδημάρχου κ. Γιώργου Μαυράκη,  μεταξύ άλλων  παρευρέθηκαν τα μέλη της Επιτροπής, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ. Έφη Κουτεντάκη και κ. Λάμπρος Καμπουράκης που βρίσκονται από την αρχή στο πλευρό των φορέων και στηρίζουν την μεγάλη προσπάθεια που γίνεται για την διεκδίκηση καλύτερων υπηρεσιών υγείας για τη Μεσαρά και τους κατοίκους της.

Η συνάντηση της Δευτέρας

Στην σύσκεψη, μετά τον απολογισμό,  έγινε συζήτηση για την διάθεση των χρημάτων. Οι ανάγκες όπως καταγράφηκε για άλλη μια φορά είναι πολλές και όπως  είναι κατανοητό τα χρήματα μπορεί να αποτελούν μια σημαντική ανάσα για το ΚΥ Μοιρών δεν λύνουν ωστόσο τα προβλήματα  του τομέα της Υγείας στη Μεσαρά.  Τα χρήματα θα καλύψουν ανάγκες σε εξοπλισμό άμεσης ανάγκης όπως αναφέρθηκε. Ωστόσο για μια ακόμα φορά στο τραπέζι της συζήτησης έπεσαν προβληματισμοί για το τι μέλλει γενέσθαι με την επάνδρωση του ΚΥ Μοιρών, την επάνδρωση του Πολυδύναμου Τυμπακίου,  με τις ελλείψεις σε γιατρούς, με το κτηριακό, με το ΕΚΑΒ, με την ολοκλήρωση του δρόμου ώστε να μεταφέρονται πιο γρήγορα τα περιστατικά κ.α.

Τα παραπάνω θα είναι και  μεταξύ των ζητημάτων που αναμένεται να τεθούν επί τάπητος στην ευρεία σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου στις 12 το μεσημέρι στην Περιφέρεια Κρήτης. Η Επιτροπή Υγείας Φορέων – Πολιτών Μεσαράς για το Κέντρο Υγείας Μοιρών, έχει ήδη προσκαλέσει όλους τους βουλευτές της Κρήτης (μεταξύ των οποίων Υπουργός και Υφυπουργός Υγείας) , τους Ευρωβουλευτές, τον Περιφερειάρχη, τον Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου,  την ΔΥΠΕ, τους Δημάρχους Φαιστού και Γόρτυνας καθώς  και όλους όσους εμπλέκονται με τον τομέα της Υγείας.

Σε αυτή τη συνάντηση αναμένεται η Επιτροπή να θέσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τομέας της Υγείας στη Μεσαρά και να ζητήσει ικανοποίηση του αιτήματος για καλύτερες υπηρεσίες υγείας στο Νότο και στους κατοίκους του.

 

mesaralive.gr  15 September, 2016 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα