Συνεχίζει δυναμικά το Σωματείο Επισκευαστών Οχημάτων και Μηχανικών Μεσαράς.

mesaralive  02 March, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Συνεχίζει δυναμικά το Σωματείο Επισκευαστών Οχημάτων και Μηχανικών Μεσαράς.

Έκοψε την «πρωτοχρονιάτικη αγιοβασιλόπιτα του» ο Σύλλογος «Σωματείο επισκευαστών οχημάτων και μηχανικών Μεσσαράς» (ΣΕΟΜΜ) που φιλοξενείται στο κτίριο του κ. Ρηγάκη Αντώνη επί της Κεντρικής οδού Μοιρών.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την  συμμετοχή τοπικών αρχών, και πλήθος κόσμου. Το παρόν στην εκδήλωση έδωσαν ο δήμαρχος Φαιστού κ. Γιώργος Αρμουτάκης, ο αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Μαυράκης,ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων Νομού Ηρακλείου (ΟΕΒΕΝΗ) κ. Χαράλαμπος Λεκάκης και ο Γραμματέας της Ομοσπονδίας κ. Ιωάννης  Σμιρνάκης.

Σεμινάρια για τους επαγγελματίες

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του προέδρου του ΣΕΟΜΜ κ. Καργάκη Λυκούργου: « Ο Σύλλογος μας που δημιουργήθηκε πέρσι, απαριθμεί  90 εγγεγραμμένα μέλη επαγγελματιών της περιοχής Μεσσαράς, Εορτάζει  έναν «ντόπιο» άγιο της περιοχή μας τον Άγιο Ευθύμιο, κατά άλλους τον  άγιο Νικόλαο τον Κρουταλιώτη. (1 Σεπτεμβρίου)».

Όσον αφορά τους σκοπούς του Συλλόγου είναι οι παρακάτω:

•  Κατοχύρωση, προστασία και παραγωγή των επαγγελμάτων. Η φύλαξη των οικονομικών, κοινωνικών, και ηθικών  συμφερόντων των μελών του.

•  Η εξασφάλιση της συναδελφικής αλληλεγγύης, και η εφαρμογή των δεοντολογικών κανόνων άσκησης επαγγέλματος.

•  Η οργάνωση των επιχειρήσεων τους.

•  Η συλλογή πληροφοριών σε ότι αφορά το επάγγελμα έκαστου μέλους.

•  Προώθηση  σεμιναρίων. (Να σημειωθεί ότι ήδη υλοποιούνται  δύο σεμινάρια τα οποία είναι επιδοτούμενα. Το ένα «Διαχείριση κα σωστή λειτουργία επιχειρήσεων» το άλλο  τεχνικής φύσεως που  αφορά τους μηχανικούς ( υβριδικά οχήματα, πετρελαιοκίνηση, και  ψυκτικά υγρά κτλ).

Όπως λέει ο κ. Καργάκης «Εκτός από την  εκπαίδευση των επαγγελματιών, επιφέρουν κάποιο έσοδο σε αυτούς, και γίνονται στη περιοχή μας.»  Τελειώνοντας ο πρόεδρος   εύχεται  καλές δουλειές σε όλα τα μέλη, και ζητά την συμπαράσταση και την υποστήριξη της τοπικής κοινωνίας.

 

mesaralive  02 March, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ