Στις 31 Μαΐου οι Πυργιώτιοι Αγώνες από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Τυμπακίου

mesaralive.gr  05 May, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Στις 31 Μαΐου οι Πυργιώτιοι Αγώνες από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Τυμπακίου

mesaralive.gr

Στις 31 Μαΐου θα πραγματοποιηθούν οι Πυργιώτιοι Αγώνες, από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Τυμπακίου, σε μια προσπάθεια του δραστήριου Συλλόγου να διοργανώσει και να καθιερώσει ως θεσμό τους αγώνες που θα προβάλλουν την ιστορία του Τυμπακίου, η οποία σχετίζεται με την ολοκληρωτική καταστροφή, αλλά και ισοπέδωσή του, κατά τη Γερμανική κατοχή .

Όπως έχει ήδη γράψει το mesalive. gr «οι αγώνες αυτοί, πραγματοποιήθηκαν για πρώτη φορά στο Τυμπάκι το 1958 και συγκεκριμένα τελούνταν στις 25 Αυγούστου, την ημέρα που γιορτάζεται στο Τυμπάκι η μνήμη του προστάτη του Απόστολου Τίτου.

Ο εξαιρετικά δραστήριος λοιπόν Πολιτιστικός Σύλλογος Τυμπακίου θέλει φέτος να ζωντανέψει ξανά το θεσμό, ώστε να καθιερωθεί και να αποτελέσει ένα καθιερωμένο αθλητικό γεγονός, με παγκρήτιο χαρακτήρα».

Το πρόγραμμα και οι διαδρομές

Στην ανακοίνωσή του ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τυμπακίου αναφέρει ότι σε συνεργασία με τους διοργανωτές του Run Matala και του αγώνα δρόμου Βιάννου, ανακοινώνει την  διεξαγωγή των Πυργιώτειων αγώνων την Κυριακή 31 Μαΐου 2015 στο μαρτυρικό Τυμπάκι.

«Όσον αφορά τις διαδρομές: Αγώνας 13.5 χιλιόμετρων σε μεικτό τερέν άσφαλτο και χωματόδρομο με 185 μέτρα υψομετρική διαφορά.

Η διαδρομή απαιτεί ικανοποιητικό επίπεδο φυσικής κατάστασης και έχει όριο τερματισμού 2 ώρες και 30 λεπτά.

Διαδρομή 5 χιλιομέτρων, μια εύκολη διαδρομή για αθλητές μικρότερων αποστάσεων αλλά και για αρχάριους, καθώς και γι΄ αυτούς που θα ήθελαν απλά να περπατήσουν.

Διαδρομή 1000 μέτρων για τους μικρούς μας φίλους.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν μόνο μαθητές δημοτικού.

Συμμετοχή θα μπορούν όλοι να δηλώσουν ηλεκτρονικά αλλά και σε προκαθορισμένα σημεία στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Φαιστού.

 

mesaralive.gr  05 May, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα