Στην Κρήτη από την Τουρκία μεταφέρει η Γερμανία τις δυνάμεις της- Τί διαμηνύει ο Γκάμπριελ

  07 June, 2017 ΚΟΣΜΟΣ
Στην Κρήτη από την Τουρκία μεταφέρει η Γερμανία τις δυνάμεις της- Τί διαμηνύει ο Γκάμπριελ

Την άμεση αποχώρηση των γερμανικών δυνάμεων από τη βάση του Ιντσιρλίκ της Τουρκίας και μεταφορά τους πιθανότατα στη Σούδα, έχει αποφασίσει η γερμανική κυβέρνηση.

Η Κρήτη είναι η πιθανότερη περιοχή, μεταξύ άλλων 7, στην οποία η Γερμανία προσανατολίζεται να μετακινήσει τους 260 στρατιώτες της που εδρεύουν στη νατοϊκή βάση της Τουρκίας.

Σύμφωνα με όσα δημοσιεύουν σήμερα γερμανικά μέσα ενημέρωσης, το υπουργείο Άμυνας της χώρας έχει οκτώ εναλλακτικές λύσεις για τη μεταφορά των δυνάμεων από την Τουρκία, με κυριότερες αυτές της Κρήτης, της Κύπρου και της Ιορδανίας.

Οι σχέσεις των δυο χωρών είναι τεταμένες εδώ και καιρό, τόσο εξαιτίας της συνεχιζόμενης φυλάκισης του Γερμανού δημοσιογράφου στην Τουρκία όσο και με τις περιπτώσεις χορήγησης ασύλου σε αντιπάλους του Ερντογάν. Το γεγονός όμως που προκάλεσε ακόμα μεγαλύτερη ένταση είναι η άρνηση της τουρκικής πλευράς να δώσει άδεια επίσκεψης στη βάση του Ιντσιρλίκ σε βουλευτές της Bundestag.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, σοσιαλδημοκράτης Γκάμπριελ, διαμήνυσε ήδη στη γερμανική κυβέρνηση την απόφαση μεταφοράς των δυνάμεων στην Κρήτη, σε περίπτωση που δεν αλλάξει τη στάση της.

 

ΠΗΓΗ: Candianews με πληροφορίες από DerneueMannDe

 

Δείτε επίσης

Σχετικά άρθρα

  07 June, 2017 ΚΟΣΜΟΣ